31.7.16

«Βράζει» η Γερμανία λόγω ισλαμιστών και προσφύγων: «Μέρκελ παραιτήσου» (vid)


ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΗ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ
του Βασίλη Καπούλα
"Βράζει" η Γερμανία με την Α.Μέρκελ να κατρακυλά δημοσκοπικά λόγω των ισλαμιστικών επιθέσεων και της πολιτικής της στο προσφυγικό. Μεγάλη διαδήλωση κατά της Α.Μέρκελ έγινε στο Βερολίνο με εκατοντάδες διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα όπως "Μέρκελ πρέπει να φύγεις". 
 
Οι πέντε επιθέσεις σε μια εβδομάδα επέδρασαν άμεσα. Γι αυτό άλλωστε οι γερμανικές αρχές προσπάθησαν από την αρχή να αποσιωπήσουν τα πραγματικά γεγονότα.
 
Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου ζητώντας από την Μέρκελ να παραιτηθεί. Το πλήθος κρατούσε γερμανικές σημαίες ενώ ακόμη ένα σύνθημα έκανε την εμφάνιση του " Μέρκελ βασίλισσα των κλεφτών".
 
Ο γερμανικός λαός ζητά πλέον το αυτονόητο: να εφαρμόσει η Μέρκελ αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας. "Η Μέρκελ καταστρέφει την Γερμανία" λένε οι διαδηλωτές στο RT.
 
"Δεν είναι αποδεκτό να επιτρέπουμε να μπαίνουν άνθρωποι στη χώρα μας χωρίς σωστούς ελέγχους. Έχουμε μια κατάσταση που καταφτάνουν άνθρωποι χωρίς να έχει γίνει αντιληπτό ποιες είναι οι προθέσεις τους".
 
Είναι η τρίτη συγκέντρωση κατά της Α.Μέρκελ. Οι άλλες δύο είχαν γίνει τον Μάρτιο και τον Μάιο.
 
Ταυτόχρονα η πλειοψηφία των Γερμανών δεν υποστηρίζει την "πολιτική ανοιχτών συνόρων" της Α.Μέρκελ απέναντι στους πρόσφυγες.
 
Σύμφωνα με δημοσκόπηση από το YouGov, το 66%  των ερωτηθέντων είπαν ότι δεν συμφωνούν με την πολιτική της Α.Μέρκελ και μόνο το 27% την υποστηρίζει.
 
Αυτό είναι το χαμηλότερο ποσοστό αποδοχής από τον Αύγουστο του 2015 όταν το 51% τότε είχε αποδοκιμάσει την πολιτική της.
 
"Η Γερμανία θα δώσει άσυλο σε όσους το χρειάζονται και θα προσφέρουμε προστασία σε όσους έρχονται από εμπόλεμες ζώνες σύμφωνα με την Σύμβαση της Γενεύης για τους Πρόσφυγες. Θα τα καταφέρουμε".
 
Αυτή η απάντηση της Α.Μέρκελ ξεσήκωσε κύματα διαμαρτυρίας με τους Γερμανούς να απαντούν "δυστυχώς δεν μπορούμε να ρωτήσουμε τα θύματα των πρόσφατων επιθέσεων αν το βλέπουν με την ίδια οπτική γωνία"...
 
Ο Frauke Petry, leader of the Alternative for Germany (AfD) και ο επικεφαλής των Πρασίνων, Cem Ozdemir, απάντησαν ότι θα πρέπει να ντρέπεται...
 
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Emnid για την «Bild am Sonntag», η AfD κερδίζει δύο μονάδες και βρίσκεται στο 12%, ενώ η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) παραμένει στο 35% και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) στο 23%.
 
Από μία μονάδα χάνουν η Αριστερά, που περιορίζεται στο 9% και οι Πράσινοι, που πέφτουν στο 11%. Σταθερά στο όριο εισόδου στην Βουλή (5%) παραμένουν οι Φιλελεύθεροι.
 
Ενδεικτικό της τάσης που διαμορφώνεται είναι και το γεγονός ότι, σύμφωνα με την εφημερίδα, μετά τις επιθέσεις σε επιβάτες τρένου στο Βίρτσμπουργκ και έξω από μουσικό φεστιβάλ στο 'Ανσμπαχ, το κόμμα ενέγραψε 933 νέα μέλη, φθάνοντας τα 24.000 μέλη σε ολόκληρη τη χώρα, τον μεγαλύτερο αριθμό μέχρι τώρα.
 
«Όσο χειρότερη η τρομοκρατία, τόσο περισσότεροι άνθρωποι έρχονται σε μας», δήλωσε χαρακτηριστικά στην Bild ο Πρόεδρος του κόμματος Γιεργκ Μόιτχεν και τόνισε ότι, όσο χειρότερα εξελίσσονται τα θέματα τρομοκρατίας και ασύλου, τόσο πιο ξεκάθαρο καθίσταται το γεγονός ότι η 'Αγγελα Μέρκελ δεν έχει τις λύσεις και τόσο περισσότεροι έρχονται σε μας. «Η AfD ήταν το μόνο κόμμα που αναγνώρισε από την αρχή το πρόβλημα», δήλωσε.
 
Η δημοσκόπηση έγινε μεταξύ 26-29 Ιουλίου και η ερώτηση στην οποία απάντησαν οι 1.017 συμμετέχοντες ήταν "Ποια είναι η αντίδραση σας για την δήλωση της Α.Μέρκελ "Θα τα καταφέρουμε" την οποία επανέλαβε πολλές φορές σε σχέση με τον υψηλό αριθμό προσφύγων και την ανάγκη αποδοχής τους στη Γερμανία".


pronews