31.7.16

Ύβρεις Ρ.Τ.Ερντογάν κατά Αμερικανών Στρατηγών - Οι ΗΠΑ κατασκεύασαν βάση στο Κομπάνι (φωτό, vid)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Το...τσιμπούρι που βρυχάται!!! Juan

ΒΛΕΠΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Ο «ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ» 

του Βασίλη Καπούλα
Εκτός ελέγχου είναι ο Ρ.Τ.Ερντογάν με τις επιθέσεις του εναντίον κορυφαίων Αμερικανών στρατηγών να ξεπερνούν κάθε όριο. Οι αντιδράσεις αυτές όμως είναι απολύτως δικαιολογήμενες. Οι ΗΠΑ τον έχουν "πουλήσει" στο κουρδικό καθώς έχουν κατασκευάσει βάση στο Κομπάνι ενώ πληροφορίες φέρουν πολλούς πραξικοπηματίες να έχουν βρει εκεί καταφύγιο.
 
Aπανωτές είναι οι συσκέψεις σε ΗΠΑ αλλά και Μόσχα για τις επόμενες κινήσεις του Ρ.Τ.Ερντογάν. Τ.Κέρι και Α.Κάρτερ είναι "πυρ και μανία" με τον Τούρκο Πρόεδρο.
 
Οι εμμονές του Ρ.Τ.Ερντογάν με την ΝΑΤΟΪκή βάση του Ιντσιρλίκ είναι κάτι παραπάνω από εμφανές όμως ακόμη και αυτό έχει λογική εξήγηση. Σύμφωνα με το αμερικανικό σχέδιο η βάση προορίζεται να ενσωματωθεί στο Κουρδικό κράτος.
 
Πριν λίγες ημέρες, υπογράφτηκε για πρώτη φορά πρωτόκολλο αμυντικής συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και των Κούρδων Πεσμεργκά. Αυτό απλά εξόργισε τον Ρ.Τ.Ερντογάν που αντιλήφτηκε ότι το αμερικανικό σχέδιο έχει τεθεί σε εφαρμογή (βίντεο παρακάτω).
 
Για το λόγο αυτό μεταβαίνει εσπευσμένα σήμερα στην Τουρκία ο Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, Στρατηγός Joseph Dunford.Ο Dunford θα έχει συζητήσεις στην Άγκυρα και θα επισκεφτεί την ΝΑΤΟϊκή βάση του Ιντσιρλίκ.
 
Ο Στρατηγός Dunford απέρριψε τις κατηγορίες της τουρκικής κυβέρνησης ότι Αμερικανός Στρατηγός ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα, χαρακτηρίζοντας το ως «εξωφρενικό».
 
Αποκάλυψε επίσης ότι ο Τούρκος ομόλογος του, στρατηγός Hulusi Akar, τον είχε καλέσει δύο φορές την προηγούμενη βδομάδα.
 
Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρ.Τ.Ερντογάν, απέρριψε τα σχόλια των αμερικανών στρατιωτικών ότι οι διώξεις κατά των Τούρκων στρατιωτικών αποδυναμώνουν τη μάχη κατά του ISIS, λέγοντας ότι τέτοιες δηλώσεις δείχνουν ότι ο Στρατηγός Votel είναι με το μέρος των πραξικοπηματιών. «Αυτό δείχνουν οι δηλώσεις του» είπε.
 
«Εξαρτάται από εσάς να αποφασίσετε, Ποιος νομίζετε ότι είστε; Αντί να ευχαριστείτε το κράτος που απέκρουσε την προσπάθεια πραξικοπήματος, στέκεστε στο πλευρό των πραξικοπηματιών. Ο σχεδιαστής του πραξικοπήματος είναι στη χώρα σας. Τον ανατρέφετε εκεί. Ζει ελεύθερα εκεί» είπε αναφερόμενος στον Φ.Γκιουλέν που ζει στην Πενσυλβάνια.
 
«Είχαμε επαφές με πολλούς Τούρκους ηγέτες, στρατιωτικούς ηγέτες κυρίως. Ανησυχώ για την επίδραση που θα έχουν αυτά στις σχέσεις μας. Όλοι είναι στη φυλακή πλέον» είπε ο Votel σε φόρουμ ασφαλείας του Άσπεν προκαλώντας την οργή του Ρ.Τ.Ερντογάν.
 
Επίθεση στον στρατηγό Votel εξαπέλυσε και ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Mevlüt Çavuşoğlu, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του ως «ατυχείς» ενώ τόνισε ότι αυτό δείχνει έλλειψη γνώσεων και άγνοια αν όχι κακές προθέσεις.
 
Δηλώσεις έκανε όμως και ο Διευθυντής των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, James Clapper.
 
«Όλα αυτά έχουν αποτέλεσμα, επειδή επηρεάζουν όλα τα τμήματα των μηχανισμών της εθνικής ασφαλείας στην Τουρκία. Πολλοί συνομιλητές μας έχουν διωχθεί ή συλληφθεί. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συνεργασία με την Τουρκία θα γίνει πολύ δύσκολη» είπε ο Clapper.
 
Όπως είπαμε, νέα αμερικανική βάση κατασκεύασαν οι ΗΠΑ στα κουρδικά καντόνια της Συρίας γεγονός που δείχνει πως θέλουν ανεξάρτητο κουρδικό κράτος με έξοδο στη θάλασσα το οποίο με τη σειρά του σημαίνει διαμελισμός της Τουρκίας.
 
Η βάση εντοπίστηκε από ρωσικούς δορυφόρους στην περιοχή Κομπάνι της Β.Συρίας και φιλοξενεί αμερικανικές ειδικές δυνάμεις.
 
Στις φωτογραφίες που θα δείτε εντοπίστηκαν αεροσκάφη και επιθετικά-μεταφορικά ελικόπτερα, αποθήκες οπλισμού και άλλα βοηθητικά κτίρια.
 
Στις φωτογραφίες φαίνονται καθαρά επιθετικά ελικόπτερα AH-64 Apache, V-22 Osprey το οποίο μπορεί να μεταφέρει μέχρι 32 αλεξιπτωτιστές, Blackhawk και Chinook.
 
 
 
 
 
 
 
 pronews