3.6.16

Nτοκουμέντο: Αμερικανοί στρατιώτες με διακριτικά των Κούρδων του YPG περνούν τους Κούρδους δυτικά του Ευφράτη


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

του Βασίλη Καπούλα
Αμερικανοί στρατιώτες φορώντας διακριτικά του YPG πέρασαν τις Κουρδικές δυνάμεις δυτικά του Ευφράτη αγνοώντας το τελεσίγραφο της Τουρκίας.
 
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν σε μια τελευταία προσπάθεια απηύθυνε πρώτα πρόταση στις ΗΠΑ για κοινές επιχειρήσεις  στην Συρία κατά του ISIS υπό τον όρο να μην συμπεριληφθούν οι Κούρδοι του YPG και έπειτα έστειλε τελεσίγραφο εισβολής!
 
Είναι το δεύτερο ηχηρό "χαστούκι" για τον Ρ.Τ.Ερντογάν σήμερα μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Γερμανία. Ταυτόχρονα παρά τις διαβεβαιώσεις ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες έβγαλαν τα διακριτικά των Κούρδων YPG φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο ότι κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
 
«Αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, οι ΗΠΑ έχουν τις δικές τους ειδικές δυνάμεις και εμείς τις δικές μας ειδικές δυνάμεις» είπε νωρίτερα ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Mevlüt Çavuşoğlu.
 
«Το θέμα το οποίο συζητάμε με τους Αμερικανούς είναι να κλείσει το θέμα της Manbij όσο το δυνατόν πιο σύντομα και να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο» είπε αναφερόμενος σε ένα συνοριακό διάδρομο που χρησιμοποιεί το ISIS για να μεταφέρει τζιχαντιστές μέσα και έξω από την Συρία.
 
«Είπαμε ΟΚ, ένα δεύτερο μέτωπο να ανοιχτεί αλλά όχι με το PYD» πρόσθεσε.
 
Ο Çavuşoğlu είπε ότι η συριακή αντιπολίτευση  που μάχεται εναντίον του Μ.Άσαντ μπορεί να υποστηριχτεί με ειδικές δυνάμεις από Τουρκία και συμμάχους των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ όπως Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία.
 
«Δυστυχώς και η Ρωσία και οι ΗΠΑ βλέπουν μια τρομοκρατική οργάνωση ως συνεργάτη και την υποστηρίζουν» είπε αναφερόμενος στο YPG.
 
Eπιπλέον τόνισε ότι η πρόσφατη συμφωνία με τις ΗΠΑ για την αποστολή πολλαπλών εκτοξευτών HIMARS έχει καθυστερήσει και θα πραγματοποιηθεί τον…Αύγουστο!
 
«Δυστυχώς οι ΗΠΑ δεν κράτησαν την υπόσχεση τους»
 
O Toύρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός, Numan Kurtulmuş, είπε απευθύνοντας τελεσίγραφο προς την Ουάσινγκτον, ότι "η προτεραιότητα της Τουρκίας είναι να προστατέψει την εθνική γραμμή ασφαλείας. Η ευαισθησία μας προς το PYD δεν έχει ληφτεί σοβαρά υπόψιν από τις ΗΠΑ" τόνισε.
 
"Ο συνασπισμός κατά του ISIS πληρώνει το τίμημα γι αυτή την αδύναμη προσέγγιση. Δεν πιστεύω ότι έχουν σχέδιο να νικηθεί το ISIS" είπε ο Kurtulmuş.
 
"Η Τουρκία δεν θα παραμείνει αδιάφορα όταν ρουκέτες πέφτουν στο έδαφος της" πρόσθεσε.
 
Πλέον οι δυνάμεις SDF θα εξαπολύσουν επίθεση στην Μανμπίτζ, δυτικά του Ευφράτη, από δύο μέτωπα.
 
Έτσι εξηγείται η τουρκική εισβολή στην Εφρίν πριν λίγες ημέρες ενώ σήμερα ξαναεισέβαλαν τουρκικά άρματα μάχης (δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ)
 
Οι Τούρκοι  παίζουν το τελευταίο τους χαρτί προκειμένου να μην ενωθεί η Efrin με τα κουρδικά εδάφη που βρίσκονται ανατολικά του Ευφράτη (δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ).
 
Aυτό θα σημάνει κουρδικό κράτος.
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efrin
 
 
 
pronews