2.6.16

Νεκρή Πακιστανή που κάηκε ζωντανή επειδή είπε «όχι» σε γάμο


Την τελευταία της πνοή άφησε σήμερα μια Πακιστανή, αφού υποβλήθηκε σε βασανιστήρια και κάηκε ζωντανή στο βορειοανατολικό Πακιστάν, διότι αρνήθηκε να παντρευτεί τον γιο του πρώην αφεντικού της.

Πρόκειται για την 19χρονη Μαρία Σαντακάτ, η οποία δέχθηκε επίθεση τη Δευτέρα από μια ομάδα ανθρώπων στο χωριό Άνω Ντεβάλ, στο Μούρι, κοντά στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ.


«Βασανίσθηκε και μετά κάηκε ζωντανή. Τη μεταφέραμε στο νοσοκομείο στο Ισλαμαμπάντ, αλλά σήμερα υπέκυψε στα τραύματά της» δήλωσε ο θείος του θύματος στο AFP.

Σύμφωνα με την οικογένεια, το κορίτσι δέχθηκε επίθεση από τον διευθυντή ενός ιδιωτικού σχολείου, στο οποίο είχε διδάξει, και από συνεργούς του, επειδή αρνήθηκε να παντρευτεί τον γιο του.

«Ήταν διαζευγμένος και δύο φορές μεγαλύτερος από εκείνη, αρνήθηκε την πρόταση και παραιτήθηκε από τη δουλειά της» δήλωσε ο θείος. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, το νεαρό κορίτσι είπε πριν πεθάνει ότι αυτοί που της επιτέθηκαν ήταν ο διευθυντής του σχολείου κι άλλα τέσσερα πρόσωπα.

«Συλλάβαμε τουλάχιστον έναν από τους υπόπτους και οι άλλοι καταζητούνται» διευκρίνισε ο αστυνομικός που τέθηκε επικεφαλής της έρευνας, ο Μαζάρ Ικμπάλ.

zougla