3.6.16

Η Γαλλία θα «ελαφρύνει» την Ελλάδα κατά 400 πρόσφυγες το μήνα

Η λύση δεν είναι να φύγουν από την Ελλάδα και να πάνε σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα. Η λύση είναι να συνεννοηθούν όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες και να απελάσουν όλους τους λάθρο στην Αφρική ή από όπου αλλού ήλθαν. Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα.
Aλεξ
Ανακοίνωση του Γάλλου υπουργού εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ για το προσφυγικό ζήτημα, που «καίει» τη χώρα μας και την Ιταλία…
Η Γαλλία σχεδιάζει να υποδέχεται 400 πρόσφυγες τον μήνα από την Ελλάδα στο πλαίσιο του σχεδίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατανομή των αιτούντων άσυλο, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, αυξάνοντας έτσι σημαντικά τον αριθμό τους.

Η ανακοίνωση έγινε, ενώ ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς αναμένεται την Πέμπτη στην Αθήνα για να καθησυχάσει ότι το Παρίσι θα ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις του να πάρει 32.000 επιπλέον αιτούντες άσυλο τα δύο επόμενα χρόνια.
Σχεδόν 100 επιπλέον πρόσφυγες έφθασαν αυτή την εβδομάδα από την Ελλάδα και την Ιταλία και άλλοι 253 αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα από την Ελλάδα, αναφέρει ο Καζνέβ στην ανακοίνωση που εξέδωσε.
Το σχέδιο της ΕΕ για την κατανομή των προσφύγων συμφωνήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, όμως η εφαρμογή του άργησε πολύ.

http://pikosapikos.gr/