3.4.16

Ο Καμμένος από την Κύπρο μίλησε για κουρδικό κράτος και επιτέθηκε σε Σημίτη-Πάγκαλο


Επίθεση σε Σημίτη και Πάγκαλο από τη Κύπρο έκανε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος  για την υπόθεση Οτσαλάν. Αφορμή για να επαναφέρει το θέμα στην επικαιρότητα ήταν η επίσκεψή του στην Κύπρο και το μνημόσυνο του του Θεόφιλου Γεωργιάδη, που δολοφονήθηκε από πράκτορες της Τουρκικής ΜΙΤ στο σπίτι του, στις 20 Μαρτίου 1994.

Μιλώντας στο μνημόσυνο ο κ. Καμένος αναφέρθηκε στη δράση του Θεόφιλου Γεωργιάδη υπέρ του αγώνα του Κουρδικού λαού, τονίζοντας ότι ήταν εποχές όταν κάποιοι θεωρούσαν τρομοκράτες όσους μιλούσαν για την απελευθέρωση των Κουρδικού λαού και τη δημιουργία Κουρδικού κράτους.
 Είπε επίσης ότι υπήρχαν ακόμα και εκείνοι οι οποίοι έκλεισαν την πόρτα όταν είχε ανάγκη ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν να τον φιλοξενήσουν «και προδοσία μέσα από την Ελλάδα από εκείνους που παρέδωσαν τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, δίνοντας ένα τεράστιο πλήγμα στον αγώνα που ξεκίνησε ο Θεόφιλος».
Ειδικότερα, κατηγόρησε τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Θεόδωρο Πάγκαλο ότι «παρέδωσε (τον Οτσαλάν) σε συνεργασία βεβαίως με τον πρωθυπουργό Σημίτη».
Περαιτέρω ανέφερε ότι ο Θεόφιλο Γεωργιάδης ήταν αυτός που αποδόμησε το μύθο του πανίσχυρου τουρκικού κράτους και ανέλαβε ένα πολύ δύσκολο έργο, να φέρει κοντά εθνότητες που η τουρκική προπαγάνδα είχε καταφέρει να βάλει να συγκρουστούν μεταξύ τους.
«Εάν μέσα στους επόμενους μήνες, θα έχουμε την ίδρυση του κουρδικού κράτους, θέλω να ξέρετε ότι θα αναπαυθεί η ψυχή του πολύ περισσότερο από το σημερινό πολιτικό μνημόσυνο που του κάνουμε,» κατέληξε ο κ. Καμένος.
kammenos_georgiadis_pateras
Militaire.gr