3.4.16

Το ψευδοκράτος “βάρεσε κανόνι” αλλά εμείς συζητάμε μαζί του για “λύση” στο Κυπριακό


Π. Καρβουνόπουλος

Το χρεοκοπημένο ψευδοκράτος έχει την στήριξη της “μαμάς Τουρκίας”,αλλά μέχρι ένα σημείο. Η κατοχή κοστίζει στη “μητέρα πατρίδα” και το ψευδοκράτος ζει σε συνθήκες χρεοκοπίας . Απόδειξη ότι τον Μάρτιο οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν πληρώθηκαν και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το συγκυβερνών Κόμμα Εθνικής Ενότητας να αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό. Εμείς γιατί συζητάμε μαζί τους για “λύση” του κυπριακού είναι ένα ερώτημα.

To Kυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) αναφέρει ότι το  Κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) του ψευδοκράτους αποφάσισε να αποχωρήσει από την “κυβέρνηση” στα κατεχόμενα, βάζοντας τέλος στο λεγόμενο κυβερνητικό συνασπισμό με το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ).
Αυτό ανακοίνωσε ο ηγέτης του ΚΕΕ Χ.Οζγιουργκιούν ύστερα από τη συνέλευση του κόμματος. Οι λεγόμενοι υπουργοί του κόμματος αναμένεται να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους τη Δευτέρα. Ο κ. Οζγιουργκιούν ανέφερε ότι παρά την καλή θέληση και τις προσπάθειες του ΚΕΕ, η ανικανότητα της λεγόμενης κυβέρνησης να καταβάλει του μισθούς Μαρτίου στους δημόσιους υπάλληλου, ώθησε το κόμμα να αμφισβητήσει τη θέση του εντός της διακυβέρνησης. Πρόσθεσε ότι η απόφαση του κόμματος για αποχώρηση από τον συνασπισμό έγινε ύστερα από προσεκτικές διεργασίες. Ανέφερε παράλληλα ότι υπάρχει πιθανότητα σχηματισμού νέας λεγόμενης κυβέρνησης και πρόωρων εκλογών.
Εξάλλου σε δηλώσεις του στον παράνομο Μπαϊράκ ο λεγόμενος πρωθυπουργός, Ομέρ Καλιοντζού ανέφερε ότι το κάθε κόμμα μπορεί να παίρνει τις αποφάσεις του, ωστόσο οι λόγοι που οδήγησαν το ΚΕΕ να λήξει την συνεργασία είναι άκυροι. Όπως είπε, υπάρχουν απαιτήσεις από την Τουρκία για το πρωτόκολλο της οικονομίας που έρχονται σε αντίθεση με τον «κυβερνητικό πρόγραμμα».Είπε επίσης ότι το ΡΤΚ θα αξιολογήσει το θέμα και θα ανακοινώσει τη στάση που θα τηρήσει.
Militaire.gr