15.3.16

Κίνα: «Έπεσε» η προκαταβολή για τα συστήματα S-400


Μια σημαντική εξέλιξη στην υλοποίηση της σύμβασης για την προμήθεια των υπερσύγχρονων αντιαεροπορικών – αντιβαλλιστικών συστημάτων τύπου S-400 Triumf από τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις σημειώθηκε τα προηγούμενα 24ωρα, καθώς οι Κινέζοι φέρονται να κατέβαλαν τα χρήματα της προκαταβολής.
Την είδηση δημοσιεύει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο δηλώσεις του ισχυρού άνδρα της Rostec, της εταιρίας που διαχειρίζεται τις τεχνολογικές καινοτομίες της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, Σεργκέι Τσεμέζοφ.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Τσεμέζοφ ανέφερε στο πρακτορείο ότι οι Κινέζοι θα αρχίσουν να παραλαμβάνουν το σύστημα το πρώτο τρίμηνο του 2017, σε 12-18 μήνες όπως είχε νωρίτερα προαναγγελθεί αρμοδίως από άλλες πηγές της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας.
Η Κίνα φέρεται να έχει συμφωνήσει με τη Ρωσία για την προμήθεια έχει ταγμάτων του συστήματος, σε μια σύμβαση ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το σύστημα μπορεί να εμπλέξει 36 στόχους και να εκτοξεύσει εναντίον τους 72 πυραύλους αναχαίτισης, σε απόσταση μέχρι και 400 χιλιόμετρα, σε ύψος μέχρι 30 χιλιόμετρα, ενώ υποστηρίζεται ότι μπορεί να πλήξει και στόχους εδάφους.
defence-point