15.3.16

Ερντογάν: Όλους στη φυλακή τους θέλει ως ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ!


Δεν έχει προηγούμενο το πογκρόμ που έχει εξαπολύσει ο ηγέτης μιας δημοκρατικής υποτίθεται χώρας, εναντίον οποιουδήποτε εκφράζει διαφωνία με την επίσημη κρατική «ορθοδοξία», αφού πλέον εάν αντιτίθεται ο οποιοσδήποτε στις πεποιθήσεις τους, κινδυνεύει να βρεθεί κρατούμενος ως… τρομοκράτης.
Ο λόγος φυσικά για την Τουρκία των Ερντογάν και Νταβούτογλου, όπου εάν τολμήσεις να μιλήσεις για δικαιώματα των Κούρδων, γι’ αυτούς τους «δημοκράτες» σημαίνει αυτόματα υποστήριξη των τρομοκρατικών ενεργειών που το κράτος αποδίδει σε αυτούς (υπάρχουν και φωνές που υποπτεύονται προβοκάτσια πίσω από κάποιες τουλάχιστον επιθέσεις).

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του Ερντογάν, ο οποίος φαίνεται πως για να επιβιώσει πολιτικά και ενδεχομένως όχι μόνο, δείχνει διατεθειμένος να βάλει τη μισή Τουρκία που δεν τον ψηφίζει στη φυλακή. Ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε τη διεύρυνση της έννοιας «τρομοκράτης» και συνεπακόλουθα «τρομοκρατία»…
«Δεν είναι μόνο το πρόσωπο που τραβάει τη σκανδάλη, αλλά και εκείνοι που το έκαναν δυνατό που πρέπει να χαρακτηρισθούν τρομοκράτες, ανεξάρτητα του τίτλου τους… μπορεί να πρόκειται για έναν δημοσιογράφο, έναν βουλευτή ή ένας παράγοντα της κοινωνίας των πολιτών».
Η «μπάλα» λοιπόν ετοιμάζεται να πάρει πολλούς, με πρώτους υποψήφιους τους έτσι κι αλλιώς στοχοποιημένου βουλευτές του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, φυσικά τους αριστερούς στην Τουρκία που αντιδρούν, κύρια από τον δημοσιογραφικό κόσμο και τέλος, τα μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων.
Μπορεί επισήμως να φορτώνουν και αυτή την επίθεση στους Κούρδους του PKK, ωστόσο, παρότι μιλάνε για στοιχεία που έχουν προκύψει από τις έρευνες των αρχών, δεν έκαναν τον κόπο να τα μοιραστού μαζί μας για να πειστούμε, ίσως διότι είναι νωπές οι εντυπώσεις από τη λάθος υπόδειξη προσώπου στην προηγούμενη τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα.
Όπως έγινε γνωστό, μέχρι τώρα έχουν γίνει 11 συλλήψεις και πραγματοποιούνται εξετάσεις DNA, ενώ έχουν αναγνωρισθεί οι 35 από τους 37 νεκρούς της επίθεσης…
defence-point