16.3.16

Μας επιστρέφουν με φορτηγά του Στρατού τους «Φυγάδες» οι Σκοπιανοί!


Στην Ελλάδα προσπαθούν να γυρίσουν οι Σκοπιανοί τους χιλιάδες πρόσφυγες που πέρασαν σήμερα από τον καταυλισμό της Ειδομένης στα Σκόπια από ένα αφύλαχτο πέρασμα στα σύνορα.
Αφού περπάτησαν για αρκετές ώρες, οι πρόσφυγες διέσχισαν έναν χείμαρρο μετά το ακριτικό χωριό Χαμηλό σχηματίζοντας μια «ανθρώπινη αλυσίδα» και βρήκαν τρόπο να περάσουν έναν φράχτη τον οποίο είχαν στήσει οι σκοπιανές αρχές, αναφέρει ο φωτογράφος του πρακτορείου Reuters, Stoyan Nenov.

Ωστόσο, πολλοί από τους πρόσφυγες που κατάφεραν να περάσουν στα Σκόπια παραλήφθηκαν από φορτηγά του στρατού των Σκοπίων, παρόλο που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό πού θα οδηγηθούν, αν και πιθανότατα o προορισμός είναι μέσω των Ευζώνων η Ελλάδα
«Λαμβάνουμε όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε η ομάδα αυτή (των προσφύγων) να επιστρέψει στην Ελλάδα. Η αστυνομία και ο στρατός έχουν αυξήσει τις περιπολίες σε κρίσιμα σημεία των συνόρων», υπογράμμισε η εκπρόσωπος της Σκοπιανής αστυνομίας, εκτιμώντας ότι μέχρι στιγμής έχουν περάσει τα σύνορα περί τους 700 πρόσφυγες, ο οποίος όμως σύμφωνα με τους δημοσιογράφους και τους εθελοντές είναι πολύ μεγαλύτερος.

veteranos