10.2.16

Τα ανοιχτά μέτωπα στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου


Με τις εκκρεμότητες τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εσωτερικό μέτωπο να δημιουργούν έναν ασφυκτικό κλοιό πιέσεων στην κυβέρνηση συνεδριάζει στις 10.30 το υπουργικό συμβούλιο.
Η αξιολόγηση, οι αγροτικές κινητοποιήσεις, το προσφυγικό, αλλά και το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης για το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης.
Δίνοντας το στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη τόνισε χθες ότι η ελληνική πλευρά επιθυμεί ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης σε συντομότατο χρονικό διάστημα.

Με αφορμή και τη βουτιά που κατέγραψαν τη Δευτέρα οι χρηματιστηριακοί δείκτες ανά τον κόσμο η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι «οι εστίες αστάθειας πολλαπλασιάζονται και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος καθυστέρησης». Μάλιστα εμφανίστηκε βέβαιη ότι οι όποιες διαφορές μπορούν να γεφυρωθούν, καθώς η ελληνική πλευρά καταθέτει προτάσεις σύμφωνες με τα όσα ορίζονται στη συμφωνία του Αυγούστου.
Σε ό,τι αφορά τις αγροτικές κινητοποιήσεις, επανέλαβε την πρόταση προς τους αγρότες «για εξαντλητικό διάλογο όχι όμως από μηδενική βάση», ενώ τους κάλεσε να απομονώσουν εκείνους «που προσπαθούν να αξιοποιήσουν τις κινητοποιήσεις για πολιτικούς αποκλειστικά λόγους»
naftemporiki