12.1.16

Σοκ στην Τουρκία: Η Ρωσία "κλείδωσε" τον εναέριο χώρο της Κωνσταντινούπολης - Πυρηνικό πόλεμο "αστραπή" εισηγούνται Ρώσοι αναλυτές (vid)


ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ "PODSOLNUH"

του Βασίλη Καπούλα
Ασκήσεις πολέμου με την Τουρκία κάνει η Ρωσία αφού ραντάρ τύπου "Podsolnuh" με βεληνεκές 450 χιλιόμετρα "κλείδωσε" μαζί με 4 Su-24 στόχους στην Κωνσταντινούπολη και στα Στενά ενώ Ρώσοι αναλυτές τονίζουν πως η Ρωσία θα πρέπει να κάνει χρήση των Iskander-M με πυρηνικές κεφαλές και να καταστρέψει προς παραδειγματισμό των ΕΕ-ΗΠΑ την Τουρκία και έπειτα να καταλάβει τα Στενά!
 
Πιο αναλυτικά, ο Στόλος της Κασπίας Θάλασσας δοκίμασε με επιτυχία το νέο ραντάρ "Podsolnuh" με βεληνεκές 450 χλμ το οποίο μπορεί να παρακολουθεί τον εναέριο χώρο της Κωνσταντινούπολης και την περιοχή των Στενών. Το ραντάρ αυτό το οποίο αναπτύχθηκε στην Κριμαία στα τέλη του 2014 και στόχος της άσκησης ήταν η δοκιμασία και ο έλεγχος των επικοινωνιών μεταξύ των επιχειρησιακών κέντρων των πολεμικών πλοίων και εναέριων και επίγειων στόχων".
 
Τα τουρκικά ΜΜΕ έντρομα αναφέρουν πως "το συγκεκριμένο ραντάρ μπορεί να σαρώνει οριζόντια και να εντοπίζει στόχους στη θάλασσα και στον αέρα μπορεί να λειτουργεί αυτόματα και να "παρακολουθεί" 300 στόχους ενώ μπορεί να να εμπλέκει 100 στόχους ταυτόχρονα"!
 
Η νότια Στρατιωτική Διοίκηση της Ρωσίας ανακοίνωσε πως κατά τη διάρκεια ασκήσεων του Στόλου της Κασπίας δοκιμάστηκε με επιτυχία το ραντάρ "Podsolnuh".
 
"Σκοπός ήταν να δοκιμαστεί το ραντάρ "Podsolnuh" για τον εντοπισμό εναέριων και επίγειων στόχων με τα πολεμικά πλοία να έχουν την διοίκηση των επιχειρήσεων".
 
Μαζί με το ραντάρ "Podsolnuh" στην άσκηση έλαβαν μέρος και 4 Su-24  που παρακολουθούσαν τους εναέριους στόχους δίνοντας πληροφορίες στα πλοία του Στόλου της Κασπίας και συγκεκριμένα στην φρεγάτα "Dagestan". "Οι στόχοι καταστράφηκαν με μεγάλη επιτυχία" αναφέρθηκε στην ανακοίνωση.
 
Ταυτόχρονα Ρώσοι αναλυτές μιλούν για τις πιθανότητες ενός πολέμου μεγάλης κλίμακας μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας.
 
Ο Mikhail Alexandrov προϊστάμενος του κέντρου Στρατιωτικών και Πολιτικών Σπουδών, είναι πεπεισμένος πως σε περίπτωση πολέμου η Ρωσία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα αμέσως γιατί διακυβεύεται η ύπαρξη του έθνους.
 
"Θα ήταν λάθος για τη Ρωσία να μην χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα σε αυτή την περίπτωση. Η Δύση και η Τουρκία θα προσπαθήσουν να μας σύρουν σε πόλεμο φθοράς όπως στον Κριμαϊκό Πόλεμο (1853-1856) όπου η κλιμάκωση θα είναι αργή, θα ξεσπάσουν συγκρούσεις στον Καύκασο και η Ρωσική ομάδα στη Συρία θα καταστραφεί. Η Δύση θα βοηθά την Τουρκία, θα εγκατασταθούν στο έδαφος της στρατιωτικές μονάδες και υπερσύγχρονες αεροπορικές μονάδες. Θα ακολουθήσει πόλεμο βραδείας τριβής".
 
"Κατά την άποψη μου ο πόλεμος με την Τουρκία θα είναι γρήγορος, αποφασιστικός, ταχύς και φιλόδοξος. Η Ρωσία θα πρέπει να χτυπήσει με πυρηνικά τις δομές και τους στρατιωτικούς στόχους της Τουρκίας όχι σε πόλεις όπου ζουν άνθρωποι αλλά στα αρχηγεία, διοικητήρια και κέντρα επικοινωνιών, αποθήκες πυρομαχικών, αεροδρόμια, λιμάνια. Κατά τη διάρκεια των πρώτων ωρών του πολέμου η Ρωσία πρέπει να καταστρέψει όλες τις στρατιωτικές υποδομές της Τουρκίας" είπε ο Mikhail Alexandrov.
 
"Δεν χρειάζονται βαλλιστικοί πύραυλοι για αυτά τα πλήγματα αλλά οι Iskander-M με πυρηνικές κεφαλές. Μόλις καταστραφεί η στρατιωτική υποδομή τότε τα ρωσικά στρατεύματα θα καταλάβουν τα Στενά"!
 
"Η Δύση δεν θα έχει χρόνο αντίδρασης, δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτα. Οι Ευρωπαϊκές χώρες θα τρομοκρατηθούν τόσο πολύ που δεν θα τολμήσουν να παρέμβουν. Οι ΗΠΑ θα έχουν μόνο μια επιλογή ή θα ξεκινήσουν στρατηγικό πυρηνικό πόλεμο με τη Ρωσία ή όχι. Ως αποτέλεσμα η Ρωσία θα καταλάβει τα Στενά και τα υπόλοιπα θα τα αφήσουμε στην....Τουρκία".
 
Υπενθυμίζουμε (δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ) ότι στην «σκιά» των βαλλιστικών πυραύλων Iskander βρίσκεται όλη η ανατολική και κεντρική Τουρκία καθώς οι ρωσικοί τακτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι στοχεύουν όλες τις κρίσιμες στρατιωτικές εγκαταστάσεις και αεροπορικές βάσεις της χώρας, μετά την ανάπτυξη Iskander-Μ στην Δημοκρατία της Νότιας Οσσετίας, η οποία απέχει λιγότερο από 110 χλμ. από τα σύνορα Τουρκίας - Γεωργίας, αλλά και σε Κριμαία και Αρμενία.
 
Την πληροφορία για την ανάπτυξη των συστημάτων ανέφερε ο αρχηγός του γεωργιανού γενικού Επιτελείου αντιστράτηγος Vakhtang Kapanadze ο οποίος «φωτογράφισε» εμμέσως πλην σαφώς την Τουρκία ως τον στόχο των συστημάτων αυτών:
 
Όπως ανάφερε το γεωργιανό τηλεοπτικό δίκτυο οι πύραυλοι εγκαταστάθηκαν  στην Νότια Οσσετία στις αρχές Δεκεμβρίου και όλες οι εργασίες ολοκληρώθηκαν τις 12 του μηνός.
 
Οι 9K720 Iskander έχουν βεληνεκές  500 χλμ. υπερκαλύπτοντας την απόσταση μέχρι τα σύνορα της Τουρκίας με την Γεωργία κατά τουλάχιστον 400 χλμ. εντός της τουρκικής ενδοχώρας.
 
Στηνν περιοχή της εμβέλειας των Iskander βρίσκονται δύο κύριες τουρκικές αεροπορικές βάσεις αυτή της Μαλάτειας η οποία διαθέτει αεροσκάφη F-4E 2020 και μεταφορικά ελικόπτερα AS-532AL/UL και αυτή του Ντιγιαρμπακίρ με δύο Μοίρες F-16 block 40 , βάση από την οποία απογειωθήκαν τα τουρκικά αεροσκάφη που κατέρριψαν το ρωσικό Su-24.
pronews