12.1.16

Η Ελλάδα που αντιστέκεται και νικά: Τεράστιας στρατηγικής και οικονομικής αξίας νέα συμβόλαια με Ολλανδία, Γαλλία, Βραζιλία, Ινδία και Κύπρο από την "Θέων Αισθητήρες"!


45 ΧΩΡΕΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΜΙΛΟ 

του Βασίλη Καπούλα
Σε μία από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες δυνάμεις στο χώρο των ηλεκτρο-οπτικών αισθητήρων νυκτερινής όρασης, παρατήρησης κι διόπτευσης, εξελίσσεται μέσα σε χρόνο-ρεκόρ η ελληνική εταιρεία Θέων Αισθητήρες μετά από τις μαζικές πωλήσεις συστημάτων αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ της τελευταίας εβδομάδας.

Μέσα από μία αέναη διαδικασία επαν-επενδύσεων σε έρευνα και ανάπτυξη του μεγαλύτερου ποσοστού των κερδών της από τις πωλήσεις της σε παγκόσμιο επίπεδο, κστάφερε να αναπτύξει και να θέσει σε παραγωγή συστήματα που κυριολεκτικά σαρώνουν όλους τους διαγωνισμούς απέναντι στους μέχρι σήμερα κολοσσούς του κλάδου των ηλεκτροοπτικών προϊόντων, βασικά Αμερικανούς και Ισραηλινούς.
Η ελληνική εταιρεία, με ένα σεμνό και ολιγόλογο, όπως πάντα, ενημερωτικό δελτίο ανακοίνωσε πέντε (!) νέα συμβόλαια πώλησης ηλεκτροοπτικών συστημάτων αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ με αγοραστές της ένοπλες δυνάμεις και τις δυνάμεις εσωτερικής ασφάλειας της Ολλανδίας, της Γαλλίας, της Ινδίας, της Κύπρου και της Βραζιλίας!
Μόνο η ολλαναδική παραγγελία ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ! Και τα πέντε συμβόλαια υπερβαίνουν σε οικονομικό ύψος των 40 εκατ. ευρώ και πιθανότατα θα φτάσουν με τις option τα 50 εκατ. ευρώ!
Με αυτές τις χώρες, στο "παλμαρέ" της εταιρείας "γράφει" ήδη 36 (!) κράτη και ο ευρύτερος όμιλος με την εταιρεία ανάπτυξης προηγμένου λογισμικού την ISI φτάνει τα 45 κράτη τα οποία ανακάλυψαν την ελληνική τεχνολογία ηλεκτροοπτικών αισθητήρων νυκτερινής όρασης, παρατήρησης, διόπτευσης και προηγμένου λογισμικού.
Και αυτά τα κράτη αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές για την υψηλή τεχνολογία που αναπτύσσει αυτή η μικρή, αλλά εμπορικά δυναμική και τεχνολογικά πρωτοποριακή εταιρεία στο Κορωπί, για λογαριασμο πάντα της Ελλάδας.
Ας δούμε αναλυτικότερα σε τι συνίστανται τα νέα συμβόλαια που θα φέρουν δεκάδες εκατομμύρια στην Ελλάδα, εκτός από τα περίπου 100 εκατ. που έχουν ήδη γυρίσει στην χώρα ως αποτέλεσμα της προσπάθειας των στελεχών της Θέων Αισθητήρες:
Το πρώτο συμβόλαιο που υπεγράφη είναι με το υπουργείο Άμυνας της Ολλανδίας για την προμήθεια 6.000 μονόκυαλων συστημάτων νυχτερινής όρασης, τον διαγωνισμό του οποίου κέρδισε με σκληρή κόντρα με τις ισραηλινές εταιρείες ου κυριαρχούσαν μέχρι τότε στο χώρο. Eπρόκειτο για έναν διαγωνισμό για το οποίο ήδη έχει γράψει το pronews,gr
Η ελληνική εταιρεία συμμετείχε σε διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από το ολλανδικό υπουργείο Άμυνας και στο οποίο ανταγωνίστηκαν 17 εταιρείες του εξωτερικού, κορυφαίες στο χώρο της νυχτερινής όρασης, μεταξύ των οποίων αμερικανικές, ευρωπαϊκές, ισραηλινές και άλλες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Θέων Αισθητήρες κατάφερε να κερδίσει τον διαγωνισμό μετά από έναν «αγώνα» που κράτησε 4 χρόνια.

Η επόμενη επιτυχία των τελευταίων ημερών ήρθε από την Γαλλία:
Η γαλλική Αστυνομία απόλυτα ικανοποιημένη από την ποιότητα, τις εξαιρετικές προδιαγραφες και την υποστήριξη που είχε από την εταιρεία, επέλεξε ξανά το μονόκυαλο της Θέων Αισθητήρες.
Η συγκεκριμένη χώρα, προχώρησε επίσης στην άμεση αγορά μιας αρχικής ποσότητας των ελληνικών συστημάτων νυχτερινής όρασης. Περισσότερες παραγγελίες από τον συγκεκριμένο τελικό χρήστη, του συγκεκριμένου προϊόντος της εταιρείας, ARGUS, αλλά και του δίκυαλου, ARGUS PANOPTES, αναμένονται τους επόμενους μήνες.
Η ινδική αγορά ήδη άρχισε να "γεννάει" συμβόλαια για την ΘΕΩΝ. Λίγες μόνο ημέρες μετά την υπογραφή συμφωνιών με την ινδική εταιρεία TATA Power SED, (η μία αφορά στα νέα θερμικά συστήματα της Θέων Αισθητήρες και η άλλη στη διεύρυνση της υπάρχουσας συνεργασίας των δύο εταιρειών) που είχε αποκαλύψει το pronews.gr, πέτυχε ήδη την πρώτη πώληση που αφορούσε μονόκυαλα για τις Ειδικές Δυνάμεις της Αστυνομίας, της μονάδα Andhra Pradesh. Πλέον θα επιχειρούν με μονόκυαλα της Θέων Αισθητήρες.
Στην Κύπρο, η Θέων Αισθητήρες αναδείχτηκε ανάδοχος και υπέγραψε τη σχετική σύμβαση με το υπουργείο Αμυνας, μετά την επικράτηση σε διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια συστημάτων νυκτερινής όρασης και θερμικών προϊόντων, που θα χρησιμοποιηθούν από τις κυπριακές Ειδικές Δυνάμεις.
Στην άλλη άκρη του κόσμου, στην Βραζιλία οι σκοπευτικές διόπτρες (ARTEMIS) της Θέων Αισθητήρες ήταν η επιλογή του Στρατού της Βραζιλίας και θα εξοπλίσουν το νλέο τμήμα ελεύθερων σκοπευτών που οργανώνει ο Στρατός της Βραζιλίας. Σε σχετικό διεθνή διαγωνισμό που προκήρυξε το τμήμα προμηθειών του βραζιλιάνικου Στρατού, το οποίο εδρεύει στην Ουάσιγκτον, η ελληνική εταιρεία αναδείχθηκε και εδώ νικήτρια!
Είναι η πρώτη φορά που η Βραζιλία αποκτά τεχνολογικά προηγμένο ηλεκτροοπτικό εξοπλισμό από την Θέων.
Με έδρα στην Αθήνα, γραφεία στο Άμπου Ντάμπι και τη Σιγκαπούρη, γραμμή συμπαραγωγής των προϊόντων της στην Αυστραλία, την Ινδία και σύντομα και στην Ινδονησία και συμβάσεις σε 36 χώρες στον κόσμο, η Θέων έχει καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους στον κόσμο κατασκευαστές πρωτότυπου εξοπλισμού και Ηλεκτρο-Οπτικών συστημάτων για εφαρμογές στην Άμυνα και την Ασφάλεια.
Στην πελατειακή βάση της Θέων Αισθητήρες συγκαταλέγονται, εκτός φυσικά από τους παραπάνω, σώματα επίλεκτα και με ιδιαίτερες απαιτήσεις στις νυχτερινές επιχειρήσεις όπως οι Σουηδικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι Γερμανικές Ειδικές Δυνάμειs KSK, ο Βέλγικος Στρατός, οι Ένοπλες Δυνάμεις Αιγύπτου, οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Προεδρική Φρουρά των Η.Α.Εμιράτων, ο Αυστραλιανός Στρατός, ο Χιλιανός Στρατός, ο Στρατός του Πακιστάν, ο Στρατός της Σιγκαπούρης, ο Στρατός του Κατάρ, οι Συνοριοφύλακες του Βασιλείου Σαουδικής Αραβίας, η Αστυνομία της Ιαπωνίας και βέβαια οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Όλα τα προϊόντα σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Κορωπί, από ομάδα έμπειρων και εξειδικευμένων μηχανικών, με έμφαση στην παροχή υψηλής απόδοσης και τον εργονομικό σχεδιασμό.