11.1.16

ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ της 15-12-2015:15.12.14

Οι Αμερικανοί κήρυξαν την "μετά Σαμαρά εποχή"! - Και θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για διάδοχο...

Ξεχάσαμε να ρωτήσουμε τους Αμερικανούς ποιον θέλουν για πρωθυπουργό!!! ΑΛΕΞ
Eντονες αντιδράσεις προκαλεί στο εσωτερικό της ΝΔ το άρθρο των New York Times που "προφητεύει" ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο διάδοχος του Αντώνη Σαμαρά στην προεδρία της ΝΔ: "Με το μητσοτακέϊκο έχουμε τελειώσει στο κόμμα. Αν θέλουν οι Αμερικάνοι να σπρώξουν τον Κυριάκο και να τον κάνουν πρόεδρο κόμματος να του φτιάξουν δικό του κόμμα.
Τόσα και τόσα κόμματα έχουν φτιάξει οι Αμερικανοί στην Ελλάδα, ακόμα ένα δεν θα πειράξει. Ψηφοφόρους να δούμε που θα βρούν" σχολίαζε με "φαρμακερή" διάθεση πρώην κορυφαίος υπουργός επί κυβερνήσεων ΝΔ και νυν μέλος της "σκληρής" καραμανλικής πτέρυγας του κόμματος.
Επίσης σε "πηγαδάκι" βουλευτών της ΝΔ (τέσσερις βουλευτές, τρεις "σαμαρικοί" κι ένας "καραμανλικός") ειπώθηκε και η εξής ατάκα με αφορμή το άρθρο των ΝΥΤ: "Δεν νικήσαμε το 2009 τη Ντόρα που ήταν φαβορί γιαν να δώσουμε το κόμμα το 2015 στον Κυριάκο"...
Ηταν το δεύτερο μέσα σε 24 ώρες άρθρο από μεγάλη αμερικανική εφημερίδα το οποίο αποδομούσε τον Α.Σαμαρά και τον έστελνε "στον κάλαθο των αχρήστων", ονοματίζοντας μάλιστα αυτή την φορά και τον εκλεκτό των ΗΠΑ, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Είχε προηγηθεί το άρθρο της Wall Street Journal το οποίο επίσης"καθάριζε στεγνά" τον Α.Σαμαρά και υποδεχόταν τον Α.Τσίπρα στην πρωθυπουργία.
Για όποιον γνωρίζει πώς λειτουργούν τα αμερικανικά κέντρα και το σύστημα προώθησης και "τηλεκατεύθυνσης" προσώπων και καταστάσεων στις χώρες του αμερικανικού "μπλοκ", ήδη έχουμε εισέλθει στην μετά -Σαμαρά εποχή.
Ο συντάκτης του άρθρουααναφέρει χαρακηριστικά ότι «Η αντικατάσταση του Σαμαρά θα είναι η καλύτερη λύση. Αν και ο Σαμαράς είναι προτιμότερος από τον Τσίπρα, εντούτοις αποδείχθηκε ένας ασταθής πολιτικός.
Υποσχέθηκε πως η Ελλάδα θα βγει νωρίτερα από το Μνημόνιο, μια κίνηση που τρόμαξε τις αγορές και έκανε απίθανη την ''καθαρή'' έξοδο της χώρας. Ήταν ένα κακό timing, καθώς η Ελλάδα μόλις είχε στρίψει από την τρομερή ύφεση.
Οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν στη θεά Τύχη. Κάποιες φορές έφερνε καλή τύχη και κάποιες άλλες κακή. Η Τύχη καταδιώκει πάλι τη χώρα. Το πολιτικό ρίσκο είναι εκτοξευτεί. Τα σενάρια και υπο-σενάρια έχουν πολλαπλασιαστεί.
Ένα από αυτά λέει πως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι λαϊκιστικές πολιτικές του θα αναλάβουν την κυβέρνηση, κάτι που θα είναι καταστροφικό. Αλλά αυτό δεν θα είναι το πιο πιθανό σενάριο. Ήδη, άλλα σενάρια, αρχίζουν να σχηματοποιούνται».
Με απλά λόγια οι Αμερικανοί λένε: "Σαμαράς, τέλος, γιατί "κάηκε", πάμε σε Κυριάκο Μητσοτάκηγια να κάνει τις "μεταρρυθμίσεις"".
Να δούμε τι θα πουν και οι πολίτες...
defencenet.gr