14.1.16

Πολλαπλές βομβιστικές επιθέσεις του ΡΚΚ στην Τουρκία - Δεκάδες οι νεκροί Τούρκοι Αστυνομικοί


"ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ" ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΨΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ 

Πολλαπλές βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν σε τουλάχιστον 6 στόχους τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης  από τους Κούρδους αυτονομιστές του ΡΚΚ στην Ν.Α. Τουρκία. Όπως αναφέρεται ολόκληρη πρόσοψη του κτιρίου του αρχηγείου της τουρκικής Αστυνομίας στο Ντιγιάρμπακιρ κατεδαφίστηκε από την σφοδρή βομβιστική επίθεση.

Σύμφωνα με αναρτήσεις στο twitter των Κούρδων  επιθέσεις σημειώθηκαν και στις πόλεις Bismil, Cizre, Mardin, Silopi, Sirnak και Van.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες από την επίθεση στη Cinar έδρα του Αρχηγείου της τουρκικής Αστυνομίας/στρατοχωροφυλακής στο Ντιγιάρμπακιρ σκοτώθηκαν μεταξύ 6 και 31 Τούρκων αστυνομικών.
Από την έκρηξη δημιουργήθηκαν πολλαπλές εστίες φωτιάς με αποτέλεσμα το κτίριο να έχει υποστεί σοβαρές δομικές ζημιές ή να έχει καταστραφεί εντελώς.
Η Hurriyet αναφέρει πως το κτίριο της Αστυνομίας αφού πρώτα κτυπήθηκε με βόμβα που ήταν τοποθετημένη σε αυτοκίνητο στη συνέχεια οι αντάρτες του ΡΚΚ εκτόξευσαν ρουκέτες εναντίον του όπως βολές με όλμους. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον 22 αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς.



pronews