12.12.15

Ιρακινά μαχητικά κάνουν αναγνωριστικές πτήσεις και στοχοποιούν τις τουρκικές δυνάμεις - Ακυρώνει την αμυντική συμφωνία με ΗΠΑ η Βαγδάτη (φωτο, vid)


ΝΑ ΕΚΚΕΝΩΣΟΥΝ ΤΟ ΙΡΑΚ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Η ΑΓΚΥΡΑ

του Βασίλη Καπούλα
Μαχητικά της Ιρακινής Αεροπορίας διεξήγαγαν αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από την τουρκική στρατιωτική βάση στο βόρειο Ιράκ σημειώνοντας τις συντεταγμένες και τον αριθμό των στρατιωτών ενώ το Ιράκ ακυρώνει την αμυντική συμφωνία της χώρας με τις ΗΠΑ. Ταυτόχρονα στη Βαγδάτη έχει μεταβεί ο Στρατηγός του Ιράν Qassem Soleimani.
 
Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας του Ιράκ "μαχητικά πραγματοποίησαν αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από τη στρατιωτική βάση όπου βρίσκονται τα τουρκικά στρατεύματα σημειώνοντας τις συντεταγμένες και τον αριθμό των στρατιωτών, τον αριθμό των αρμάτων μάχης και τον οπλισμό τους"
 
Ταυτόχρονα, το Ιρακινο Κοινοβούλιο ακυρώνει την αμυντική συμφωνία της χώρας με τις ΗΠΑ δείχνοντας ότι θα συνάψει πλέον στρατιωτική συμφωνία με Ρωσία και Ιράν.
 
"Το γεγονός αυτό δείχνει ότι η ιρακινή πολιτική μετακινείται προς μια ισχυρότερη Ρωσο-Ιρανική συμμαχία" είπε ο αναλυτής Adam Whitcomb ενώ το Ιράκ έχει κιόλας μπει στη συμμαχία τους σε ότι αφορά τον τομέα συλλογής και διανομής πληροφοριών".
 
Παρόλ' αυτά ο Whitcomb προειδοποιεί ότι οι ΗΠΑ δεν θα το υπομείνουν παθητικά και θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση της Βαγδάτης να θέσει τους όρους αποχώρησης στην Ουάσιγκτον.
 
Οι ΗΠΑ θα συμφωνήσουν μόνο σε κάποιες αναθεωρήσεις της αμυντικής συμφωνία για να διατηρήσουν την τωρινή σχέση όσο μπορούν.
 
"Παρόλ΄ αυτά, το Ιράκ δείχνει ότι κινείται σταδιακά όλο και περισσότερο μακριά από τις ΗΠΑ και προς το Ιράν".
 
Τέλος, η Τουρκία προειδοποίησε όλους τους κατοίκους της να μείνουν μακριά και να μην ταξιδέψουν στο Ιράκ συμπεριλαμβανομένων και των Κουρδικών περιοχών.
 
Το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση του κάλεσε όλους τους τούρκους κατοίκους στο Ιράκ να φύγουν άμεσα.
 
"Συμβουλεύουμε όσους δεν έχουν κάποια σημαντική δουλεία να φύγουν από τις περιοχές αυτές το συντομότερο δυνατόν. Η ταξιδιωτική οδηγία στο Ιράκ έχει επεκταθεί για να περιλαμβάνει όλες τις περιοχές εκτός από Dohuk, Arbil Sulaymaniyah".
 
Ο πρωθυπουργός Abadi πήρε τα "μέτρα" των τουρκικών δυνάμεων εισβολής...
  Νέες εικόνες από την τουρκική βάση       






pronews