5.12.15

Oι Ιταλοί στριμώχνουν τον γιο του Ερντογάν


Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 
Σε ένα νέο σκάνδαλο φέρεται να μπλέκεται η οικογένεια Ερντογάν. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Corriere della Sera», ο υιός του Τούρκου πρόεδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο Μπιλάλ Ερντογάν, καλείται από την ιταλική δικαιοσύνη σε ανάκριση με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος σε ιταλικές τράπεζες.

Yπενθυμίζεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο γιος του Τούρκου προέδρου εμπλέκεται σε σκάνδαλα. Έχει κατηγορηθεί πρόσφατα και από μερίδα του τουρκικού τύπου, με αποκαλυπτικά δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν στο λαθρεμπόριο πετρελαίου από τις περιοχές των τζιχαντιστών.



Η είδηση αυτή έγινε γνωστή από έναν δικηγόρο της Φλωρεντίας, τον Μασιμιλιάνο Ανέτα. Ο δικηγόρος αποκάλυψε ότι ο Μπιλάλ Ερντογάν κλήθηκε από τον εισαγγελέα της Μπολόνιας για ανάκριση σχετικά με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.


(O δικηγόρος Massimiliano Annetta)

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, τη διεξαγωγή δικαστικής έρευνας σε βάρος του γιου του Ταγίπ Ερντογάν, του Μπιλάλ Ερντογάν, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ζητά με καταγγελία του στην Εισαγγελία της Μπολόνιας επιχειρηματίας και πολιτικός αντίπαλος του προέδρου της Τουρκίας.


(Ο Μπιλάλ Ερντογάν)

Ο Μπιλάλ Ερντογάν έχει μετακομίσει οικογενειακώς από τον Οκτώβριο στην Ιταλία, με το τουρκικό καθεστώς να διαψεύδει τότε φημολογία ότι επρόκειτο περί «φυγής». Όμως, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, «σύμφωνα με ορισμένα “βαθιά λαρύγγια” και συγκεκριμένα τον αντικυβερνητικό λογαριασμό στο Twitter “Fuat Avni”, ο Μπιλάλ θα πετούσε για Ιταλία στα τέλη Σεπτεμβρίου με ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, στο πλαίσιο σχεδίου διαφυγής. 

»Προβλέπουν να κρατήσουν τον Μπιλάλ στην Ιταλία μέχρι τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου. Θα αποφασίσουν αν πρέπει να επιστρέψει στην Τουρκία ανάλογα με την κατάσταση την επομένη των εκλογών».



Οι ισχυρισμοί αναφέρονται στην καταγγελία του επιχειρηματία, επί του παρόντος με το καθεστώς πρόσφυγα σε ευρωπαϊκή χώρα, ο οποίος δηλώνει θύμα πολιτικών συμφερόντων του Ερντογάν, με το τουρκικό κράτος να έχει κατασχέσει την οικογενειακή του εταιρεία.


(Δημοσίευμα στην εφημερίδα «La Repubblica»)
Στην ίδια καταγγελία, σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Corriere della Sera», ο επιχειρηματίας μιλά και για ένα άλλο περιστατικό: «Ο Μπιλάλ Ερντογάν έφθασε στην Ιταλία με ένοπλους σωματοφύλακες, στους οποίους δεν επετράπη η είσοδος στην Ιταλία από τις Αρχές. Λίγες ώρες αργότερα ήλθαν γι' αυτούς τουρκικά διπλωματικά διαβατήρια».

(Δημοσίευμα στην εφημερίδα «Il Fatto Quotidiano»)


(Δημοσίευμα στην εφημερίδα «Il Giornale»)
zougla.gr