5.12.15

Δημοσκόπηση της Metrisi για τις εκλογές στη ΝΔ: Πρώτος o Α.Τζιτζικώστας - Άνοδος και για τον Άδωνι Γεωργιάδη


Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ 

Όλες οι νέες δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, όπως η σημερινή της εταιρείας Metrisi η οποία πραγματοποιήθηκε από το διάστημα 1η Δεκεμβρίου – 3η Δεκεμβρίου, και ο Απόστολος Τζιτζικώστας προηγείται  τόσο στο σύνολο των ερωτηθέντων όσο και μεταξύ εκείνων που δηλώνουν ότι θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Η βάση του κόμματος λοιπόν και οι ανοιχτές εκλογικές διαδικασίες δείχνουν Α.Τζιτζικώστα.
Αναλυτικότερα, στο σύνολο του δείγματος ο Απόστολος Τζιτζικώστας κατατάσσεται πρώτος στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 26,6% έναντι 23,1% του Ευάγγελου Μεϊμαράκη ενώ ακολουθούν ο ο Άδωνις Γεωργιάδης με 20,8% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 20,5%.
Το προβάδισμα του Απόστολου Τζιτζικώστα διευρύνεται σε εκείνους που δηλώνουν ότι έχουν ψηφίσει έστω και μία φορά Νέα Δημοκρατία.
Σημειώνεται ότι και χθες είχε δημοσιευθεί η δημοσκόπηση της εταιρείας e-voice για λογαρισμό εφημερίδας,όπου στην πρόθεση ψήφου ο Απόστολος Τζιτζικώστας συγκεντρώνει 27,1%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 23%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 20% και ο Αδωνις Γεωργιάδης 8,8%.
 
Όταν το ίδιο ερώτημα απευθύνεται σε πολίτες που έχουν ψηφίσει έστω και μια φορά στο παρελθόν ΝΔ. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας συγκεντρώνει ποσοστό 29,2%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 25,8%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 20,7% και ο Αδωνις Γεωργιάδης 8,4%.
 
Στην ερώτηση ποιος από τους τέσσερις υποψηφίους μπορεί να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα και τη διαφθορά, προβάδισμα έχει ο κ. Τζιτζικώστας με ποσοστό 23,6%, ακολουθεί ο κ. Μεϊμαράκης με 18,7%, ο κ. Μητσοτάκης με 14,7$ και ο κ. Γεωργιάδης με 7,2%.
 
Η πλειοψηφία πάντως των ερωτηθέντων (52,8%) απάντησε ότι δε θα συμμετάσχει στις εκλογές ανάδειξης του νέου προέδρου της ΝΔ που θα γίνουν στις 20 Δεκεμβρίου.
pronews