4.12.15

Ο Βερναρδάκης επιμένει: Καμία μείωση μισθών στο Δημόσιο – Πάνω από τους μισούς υπαλλήλους θα πάρουν αύξηση (βίντεο)


«Είναι σαφές ότι δεν είναι μια καλή δημοσιονομική πολιτική», ξεκαθάρισε εξαρχής ο αν. υπ. Εσωτερικών, Χριστόφορος Βερναρδάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη, προσθέτονται ότι με το νέο μισθολόγιο που θα εφαρμοστεί από 1η Ιανουαρίου του 2016, «δεν έχουμε μειώσεις μισθών στο Δημόσιο». Δήλωσε, δε, ότι αντίθετα θα υπάρξουν και κάποιες, μικρές αυξήσεις της τάξεως των 15 – 60 ευρώ και μάλιστα για το 55% των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ συμπλήρωσε ότι θα υπάρξει εξορθολογισμός και βαθμολογικές επανακατατάξεις.

Υπενθυμίζουμε ότι από χθες τέθηκε σε ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» όπου καλούνται οι κοινωνικοί εταίροι και κάθε ενδιαφερόμενος να συμμετάσχει καταθέτοντας προτάσεις, προκειμένου να βελτιωθούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 10/12/2015 και ώρα 12:00.
Από την άλλη, η ΠΟΕ – ΟΤΑ, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι, μέσω του νέου μισθολογίου, πετσοκόβει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων με προεξάρχοντες τους δημοτικούς.
Ο κ. Βερναρδάκης, μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega την Πέμπτη το πρωί, είπε ότι ανανεώθηκαν οι ατομικές συμβάσεις του δημοσίου μέχρι το τέλος του 2016 στους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ ο κόσμος που έχει φύγει από το δημόσιο είναι 15.000.
Ο αν. υπουργός Εσωτερικών τόνισε επίσης, ότι θα ξεκινήσουν άμεσα οι επιλογές διευθυντών και προϊσταμένων στο δημόσιο τομέα ενώ αναφερόμενος στην αξιολόγηση υποστήριξε ότι θα γίνεται με αδιάβλητες, ανεξάρτητες διαδικασίες, διαφανείς και δημόσιες. Η συνέντευξη θα ακολουθεί τα πρότυπα συνεντεύξεων της Ε.Ε. και θα καθορίζει το 30% αλλά θα συνοδεύεται και με άλλα κριτήρια. Το πιο προσδιοριστικό κριτήριο της αξιολόγησης θα είναι τα τυπικά προσόντα, διευκρίνισε.
Επιπλέον, η αξιολόγηση της δομής του φορέα και του υπαλλήλου θα γίνεται βάση περιγράμματος εργασίας, συμβατότητα μεταξύ του προσώπου και των προσόντων. Δεν πρέπει να φοβάται κανείς υπάλληλος, ότι θα χάσει τη δουλειά του διαβεβαίωσε ο υπουργός τονίζοντας ότι η αξιολόγηση δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, αλλά έχει ως στόχο “να κάνει τον υπάλληλο καλύτερο και την υπηρεσία αποδοτικότερη”. Ενώ παράλληλα θα διενεργείται και αξιολόγηση της δομής βάση ερωτηματολογίων.
Δείτε το βίντεο:
aftodioikisi