14.12.15

Φυλάνε γύρω- γύρω την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ με πολεμικά για να μην τους «φύγει» (φωτο)


«Μαστούρωσε διπλωματικά» ο Τούρκος και ντύθηκε καμικάζι;
ΣΥΝΤΟΜΑ και κοντά μας…

Ήταν που ήταν ζαλισμένοι τώρα γίνονται και επικίνδυνα απρόοπτοι.

 
Τον Αύγουστο του 2013 ο Ερντογάν, σε μια προσπάθεια να προωθήσει τον αντικαπνιστικό νόμο περιόρισε δραστικά τη χρήση της πιο διαδεδομένης ανατολίτικης συνήθειας, που θα επιτρέπεται μόνο κατόπιν αδείας σε επιλεγμένα ελάχιστα καταστήματα.
Φαίνεται ότι δεν εφαρμόστηκε ο σχετικός νόμος και πλέον ελεύθερα φουμάρουν τον αργιλέ με τα σχετικά οι ¨ θαλασσόλυκοι ¨γείτονες διότι δεν εξηγείται διαφορετικά να θέλεις να γίνεις καμικάζι και ταυτόχρονα τροφή στις συναγρίδες του Αιγαίου και στα καλκάνια της Μαύρης Θάλασσας.
ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
¨Ένα καταδρομικό του Ναυτικού της Ρωσίας και ένα ταχύπλοο σκάφος της ρωσικής Ακτοφυλακής καταδίωξαν ένα τουρκικό εμπορικό πλοίο το οποίο παρεμπόδιζε, τη διέλευση ενός κομβόι που μετέφερε δυο πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου και ένα τρυπάνι σε νέα θέση εντός των χωρικών υδάτων της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα.
Οι πλατφόρμες πετρελαίου μεταφέρονταν κοντύτερα στην Κριμαία λόγω της «σύνθετης διεθνούς κατάστασης» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ρωσική Chernomorneftegaz η κρατική εταιρεία που κατέχει τις πλατφόρμες.
«Καθώς μεταφέρονταν στη νέα τους τοποθεσία, ένα τουρκικό σκάφος μπήκε στο δρόμο τους».
ΑΣΠΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
Το νέο επεισόδιο έρχεται μόλις ένα 24ωρο από την χρήση πυρών ρωσικού αντιτορπιλικού κατά τουρκικού κατασκοπευτικού σκάφους ανοιχτά της Λήμνου στο Αιγαίο.
Οι Τούρκοι «ψαράδες» δεν ανταποκρίθηκαν στα σήματα του ρωσικού πλοίου να απομακρυνθούν με αποτέλεσμα το ρωσικό πολεμικό πλοίο να ρίξει προειδοποιητικές βολές, αναγκάζοντας το τουρκικό σκάφος να αλλάξει πορεία.
Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του ελληνικού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού το τουρκικό πλοίο που κινήθηκε απειλητικά και δέχθηκε προειδοποιητικά πυρά από το ρωσικό αντιτορπιλικό «Smetlivy» στα ανοικτά της Λήμνου, δεν ήταν ούτε εμπορικό, ούτε μεγάλο ψαράδικο, αλλά το πλοίο υποκλοπών «Gechitsiler Balik Chilik» που χρησιμοποιεί η ΜΙΤ!
Ο Τούρκος δεν μαστούρωσε , ούτε το παίζει καμικάζι με τους Ρώσους, απλώς περιμένει να δει που θα καθίσει η μπίλια των φίλων του Γερμανών όσο αναφορά το θέμα της Frontex.
¨ Ενόψει του συνεδρίου των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (13-15.12), εντείνεται στη Γερμανία η συζήτηση για το προσφυγικό. Ο υπ. Εσωτερικών ντε Μεζιέρ ζητά να αναλάβει η Frontex την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.
Προτεραιότητα έχει κατά τον κ. ντε Μεζιέρ η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Σε αυτό το πλαίσιο σημαντικός είναι ο ρόλος της Τουρκίας.
Ενώ αναγνωρίζει στην Άγκυρα ότι καταβάλει προσπάθειες ώστε να περιοριστεί η διέλευση στα σύνορά της, ο κ. ντε Μεζίερ εκτιμά ότι είναι ακόμη νωρίς για να μιλά κανείς για αναστροφή του κλίματος.
Ο κ. ντε Μεζιέρ εκφράζει την άποψη ότι μακροπρόθεσμα η Frontex θα πρέπει να αναλάβει την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και “να αντικαταστήσει πλήρως” τις εθνικές συνοριακές δυνάμεις.¨
Και προσπαθεί ταυτόχρονα ο Τούρκος να ψυχανεμιστεί πόσο εύθραυστη είναι η εικονικότητα της σταθερότητας των Ελληνικών πολιτικών πραγμάτων.
Από τα νέα δεδομένα που θα συγκεντρώσει ο γείτονας όσον αναφορά το Αιγαίο της προσφυγικής κρίσης και των πλούσιων υποθαλάσσιων ενεργειακών κοιτασμάτων …αυτά που κάνει σαν ¨καταδρομικά¨ στους Ρώσους με ανάλογες δοθείσες ευκαιρίες θα τα κάνει και στους Έλληνες.
Το σχέδιο που έρχεται από έξω και από μέσα από την Τουρκία είναι ¨να κλείσει το ΑΙΓΑΙΟ με τέτοια προβλήματα πριν κλείσουν τα ΣΤΕΝΑ¨
Τέτοια αντίστοιχα προβλήματα ¨ ΣΤΕΝΕΥΟΥΝ¨ τους διαδρόμους ναυσιπλοΐας του Αιγαίο…μετά όλα θα είναι εύκολα για τον Τούρκο και δύσκολα για τον Ρώσο μέχρι να αποφασίσει να κατέβει o τελευταίος στα ΣΤΕΝΑ και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι αν ο Τούρκος είναι πράγματι μαστουρωμένος ή καμικάζι;
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ όμως θα είναι ότι την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ο Ρώσος θα την βρει στην θέση της εδώ και πάνω από 1500 χρόνια.
Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

πηγη