14.12.15

Συμμορία αναρχικών δρα ανενόχλητη στο κέντρο της Αθήνας.

ΔΥΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ  ΑΠΟΨΕ:

1- Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά κατά την επίθεση, που σημειώθηκε στο ύψος του Πολυτεχνείου

Επίθεση από ομάδα αντιεξουσιαστών δέχτηκαν μοτοσικλετιστές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός να τραυματιστεί.

Το συμβάν σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 20:00 το βράδυ στην οδό Πατησίων, στο ύψος του Πολυτεχνείου. 

Η ομάδα των αστυνομικών, που μόλις είχε τελειώσει τη βάρδια και επέστρεφε στην υπηρεσία, δέχτηκε επίθεση από ομάδα περίπου 20 ατόμων με πέτρες και ξύλα.

Οι αστυνομικοί ήταν σε ομάδες των δυο ατόμων. Οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε μια από αυτές, τραυματίζοντας ελαφρά έναν αστυνομικό και στη συνέχεια διέφυγαν.




2- Περίπου 25 άτομα εντόπισαν και επιτέθηκαν σε ελεγκτές του μετρό τραυματίζοντας στο κεφάλι και τα πόδια δύο από αυτούς

Η ίδια συμμορία (προφανώς) 25 ατόμων, που φορούσαν κουκούλες, επιτέθηκε πριν λίγη ώρα στους ελεγκτές που βρίσκονται στο σταθμό του μετρό και του ΗΣΑΠ στην Ομόνοια. 

Η ομάδα που εισέβαλε με απειλητικές διαθέσεις στο σταθμό, κατευθύνθηκε, αρχικά, στο χώρο όπου υπάρχει το τμήμα πληροφοριών και ζήτησε από τους υπαλλήλους που βρίσκονταν εκεί να τους πουν που βρίσκονται οι ελεγκτές. Αφού δεν έλαβαν καμία απάντηση κατευθύνθηκαν προς τις αποβάθρες, ψάχνοντας να εντοπίσουν τα υποψήφια θύματά τους. 

Μετά από λίγα λεπτά, βρήκαν πέντε ελεγκτές του μετρό, τρεις άντρες και δυο γυναίκες, εκ των οποίων τραυμάτισαν στο κεφάλι και στα πλευρά τους δυο άντρες. Χτυπήθηκαν και οι υπόλοιποι, χωρίς ωστόσο κάποιο σοβαρό πρόβλημα, ενώ σε κάποιους από αυτούς απέσπασαν ασυρμάτους και άλλα προσωπικά αντικείμενα. 

Τα δυο άτομα που χτυπήθηκαν περισσότερο, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ο πρώτος προκειμένου να του γίνουν ράμματα στο κεφάλι και ο δεύτερος για να υποβληθεί σε εξετάσεις.
Πηγη: protothema