14.12.15

Ύποπτα κρούσματα «αντάρτικου» σε Μετρό και ομάδες της ΔΙ.ΑΣ στην Αθήνα


ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ;

Από περίεργα έως ύποπτα χαρακτηρίζoνται σειρά επεισοδίων που πραγματοποιήθηκαν σήμερα –και κανείς δεν ξέρει εάν συνεχιστούν- εναντίον ομάδας της ΔΙΑΣ στην Πατησίων, αλλά και στο μετρό όπου μετά τα τηλεφωνήματα για βόμβες σειρά είχε επίθεση προσωπικό του ΗΣΑΠ και του Μετρό.

Όλα αυτά συνέβησαν με διαφορά λίγων ωρών κάτι που παραπέμπει σε οργανωμένο σχέδιο, ή και δοκιμή για κάτι μεγαλύτερο.
Πιο συγκεκριμένα πριν από λίγη ώρα ομάδα 25 ατόμων, που φορούσαν κουκούλες, επιτέθηκαν σε ελεγκτές που βρίσκονται στο σταθμό του μετρό και του ΗΣΑΠ στην Ομόνοια.
Η ομάδα που εισέβαλε με απειλητικές διαθέσεις στο σταθμό, κατευθύνθηκε, αρχικά, στο χώρο όπου υπάρχει το τμήμα πληροφοριών και ζήτησε από τους υπαλλήλους που βρίσκονταν εκεί να τους πουν που βρίσκονται οι ελεγκτές. Αφού δεν έλαβαν καμία απάντηση κατευθύνθηκαν προς τις αποβάθρες, ψάχνοντας να εντοπίσουν τα υποψήφια θύματά τους.  
Μετά από λίγα λεπτά, βρήκαν πέντε ελεγκτές του ΗΣΑΠ και του μετρο, τρεις άντρες και δυο γυναίκες, εκ των οποίων τραυμάτισαν στο κεφάλι και στα πλευρά τους δυο άντρες, ενώ χτυπήθηκαν και οι υπόλοιποι, χωρίς ωστόσο κάποιο σοβαρό πρόβλημα, ενώ σε κάποιους από αυτούς απέσπασαν ασυρμάτους και άλλα προσωπικά αντικείμενα.
Τα δυο άτομα που χτυπήθηκαν περισσότερο, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ο πρώτος προκειμένου να του γίνουν ράμματα στο κεφάλι και ο δεύτερος για να υποβληθεί σε εξετάσεις.
Της τελευταίας αυτής επίθεσης είχε προηγηθεί ένα πραγματικό θρίλερ στο Μετρό με συνεχή τηλεφωνήματα για ύπαρξη εκρηκτικών μηχανισμών σε διάφορους σταθμούς.
Η αρχή έγινε όταν άγνωστος  τηλεφώνησε σε εφημερίδα και δήλωσε πως στο σταθμό του Μετρό Αιγάλεω υπάρχει βόμβα η οποία επρόκειτο να εκραγεί. Στο σημείο αμέσως έσπευσαν  ΕΛΑΣ οι οποίοι πραγματοποίησαν έρευνα χωρίς να βρεθεί κάτι.
Πριν από αυτό το περιστατικό  αναστάτωση προκλήθηκε στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι όταν από τους εργαζόμενους του σταθμού εντοπίστηκε μια εγκαταλελειμμένη τσάντα.
Οι υπεύθυνοι ενημέρωσαν την αστυνομία που έφτασε άμεσα στο σημείο ενώ ο σταθμός έκλεισε μέχρι να φτάσουν οι πυροτεχνουργοί της ΕΛΑΣ. 
 Όταν το κλιμάκιο των πυροτεχνουργών έλεγξε τη τσάντα διαπίστωσε πως δεν υπήρχε κάτι ύποπτο.
Την ίδια σχεδόν ώρα ομάδα της ΔΙ.ΑΣ η οποία βρισκόταν κοντά στο Πολυτεχνείο δέχτηκε επίθεση από 20 περίπου αναρχικούς οι οποίοι πέταξαν πέτρες τραυματίζοντας ένα από τους Αστυνομικούς.
 Η επίθεση σημειώθηκε στη διασταύρωση της Πατησίων με την οδό Πολυτεχνείου, την ώρα που η ομάδα ΔΙΑΣ είχε μόλις τελειώσει την περιπολία της.
Όλα αυτά τα επεισόδια όπως αναφέρθηκε και παραπάνω συνέβησαν μέσα σε λίγη ώρα το ένα από το άλλο δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα για το εάν ήταν σχεδιασμένα από ένα κέντρο και αν ήταν ποιος ήταν ο ακριβής στόχος τους.
Να σημειωθεί βέβαια ότι πλησιάζουν οι ημέρες της χριστουγεννιάτικης περιόδου και ήδη το κέντρο της Αθήνας παρουσιάζει αυξημένη κίνηση καταναλωτών με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.
pronews