5.11.15

Ρωσία προς ΗΠΑ: "Θα καταρρίψουμε οποιοδήποτε μαχητικό αεροσκάφος αποτελέσει απειλή για τα δικά μας" (vid)


"ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΤΟΥΝ... ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΠΙΛΟΤΟΙ" 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

Εάν η αμερικανική Αεροπορία κάνει οποιαδήποτε κίνηση κατά ρωσικών μαχητικών τότε τα πολεμικά της αεροσκάφη θα καταρριφθούν αμέσως από τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα που εχουν εγκατασταθεί στην Συρία, προειδοποίησε ο αρχηγός της ρωσικής Αεροπορίας Viktor Bondarev.  
 H Ρωσία απέστειλε στην Συρία αντιαεροπορικά υστήματα για να αποτρέψει την πιθανότητα μαχητικά γειτονικών χωρών να χρησιμοποιηθούν για την πραγματοποίηση επιθέσεων στις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις, καθώς την ίδια στιγμή η αμερικανική Αεροπορία ανέπτυξε 12 μαχητικά τύπου F-15C στην τουρκική αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ    «Έχουμε εκτιμήσει όλες τις πιθανές απειλές. Δεν στείλαμε μόνον μαχητικά αεροσκάφη, βομβαρδιστικά και ελικόπτερα, αλλά και αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα», ανέφερε ο αρχηγός της ρωσικής Αεροπορίας Viktor Bondarev στην ρωσική εφημερίδα Komsomolskaya Pravda.

 «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και έχουμε υπολογίσει όλες τις πιθανότητες. Για παράδειγμα να κλαπεί ένα μαχητικό αεροσκάφος μιας γειτονικής χώρας και να χρησιμοποιηθεί κατά των ρωσικών δυνάμεων».   Με την δήλωσή του αυτή ο αρχηγός του ρωσικού ΓΕΑ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο "κατά λάθος" να χρησιμοποιηθούν αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη κατά των ρωσικών και υπενθυμίζει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να "σβήσει" μια τέτοια ενέργεια εν τη γενέσει της.  
 Οποιαδήποτε προστριβή θα χαρακτηρισθεί ως κλοπή του μαχητικού της όποιας γειτονικής χώρας από ισλαμιτές, αν και οι όλοι γνωρίζουν ότι δεν διαθέτουν τέτοιο προσωπικό, που να μπορεί να πετάξει μια τέτοια πολεμική μηχανή.  
 Η αμερικανική αεροπορία ανέπτυξε 12 μαχητικά τύπου F-15C στην τουρκική αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ.   Τα μαχητικά αυτά θα ενισχύσουν τον στόλο των 12 Α-10 που ήδη επιχειρούν  από τη βάση όπως αναφέρουν αμερικανικές πηγές.  
  Το άξιο απορίας είναι ο τύπος των μαχητικών που επιλέχθηκε να μεταβούν καθώς η συγκεκριμένη έκδοση του F-15 είναι η έκδοση αναχαίτισης/αεροπορικής υπεροχής και όχι η έκδοση κρούσης F-15E.  
  Όπως λοιπόν οι Αμερικανοί προέβησαν σε μια τέτοια ενέργεια με την υπόνοια της απειλής προς την ρωσική Αεροπορία, έτσι και οι Ρώσοι προέβησαν στην αντίστοιχη αμυντικού τύπου ενέργεια αφήνοντας υπόνοιες για άμεση καταρριψή των αμερικανικών F-15 καθώς για τους Ρώσους θα οδηγούνται από τζιχαντιστές "πιλότους". 

pronews