13.11.15

Πρωτοφανές: Ο ΟΗΕ προειδοποιεί με έλευση χάους στην Λέσβο λόγω λάθρο και προσφύγων: "Κρίσιμη η κατάσταση στο ελληνικό νησί"!


ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΣΤΡΑTΙΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΣΔΕΝ - 3 ΣΤΟΥΣ 4 ΛΑΘΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 


Τα Ηνωμένα Έθνη σε μία σπάνια κίνηση προειδοποιιλυν ότι το ελληνικό νησί της Λέσβου "κινδυνεύει να βυθιστεί στο χάος από ανεξέλεγκτες εντάσεις, αφού χιλιάδες παράνομα εισερχόμενοι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, αναγκάζονται να κοιμούνται στο δρόμο και δεν έχουν καν φαγητό"!
Η κατάσταση στη Λέσβο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας, είναι εκρηκτική. "Πρόκειται για μια διαρκή χαοτική κατάσταση σε αυτό το ελληνικό νησί, το οποίο έχει τη δυνατότητα να παράσχει κατάλυμα μόνον σε μια ελάχιστη μερίδα ανθρώπων που ήδη κατακλύζουν το νησί κατά χιλιάδες", αναφέρει η έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
"Η Λέσβος είναι το επίκεντρο της κρίσης", υπογράμμισε από την πλευρά της η αναπληρώτρια διευθυντής της Αρμοστείας στην Ευρώπη Νταϊάν Γκούντμαν και πρόσθεσε: "Οι μεταναστευτικές ροές είναι διαχειρίσιμες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά όταν πρόκειται για τη διαχείριση της κρίσης σε ένα και μοναδικό νησί, τότε τα πράγματα είναι εξαιρετικά κρίσιμα".
Πληροφορίες του pronews.gr αναφέρουν ότι ήδη έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας μονάδες του νησιού, ενώ ετοιμάζεται η ενίσχυση και των αστυνομικών δυνάμεων.
Οι πολίτες οχυρώνονται στα σπίτια τους και το βράδυ η κίνηση έχει νεκρώσει σε όλο το νησί το οποίο ελέγχεται από λαθρομετανάστες και απεγνωσμένους πρόσφυγες.
Σύμφωνα, πάντα, με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, το 62% των προσφύγων που φτάνουν στην Ελλάδα προέρχονται από τη Συρία, το 23% από το Αφγανιστάν και το 7% από το Ιράκ.
Τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες δείχνουν την έκταση της εισβολής που έχει υποστεί η χώρα, για πρώτη φορά μετά το 1941: Από τον Ιανουάριο του 2015 από τους 806.000 λαθρομετανάστες και πρόσφυγες που μπήκαν στην Ευρώπη, οι  660.700 από αυτούς πέρασαν παράνομα τα ελληνικά σύνορα και μόλις 142.000 πέρασαν στην Ιταλία.
Από αυτούς 3.460 λαθρομετανάστες έχασαν τη ζωή τους στο πέρασμα με τους περισσότερους να πνίγονται στο πέρασμα προς Ιταλία. Δηλαδή ένα ποσοστό μόλις 0,4% έχασαν την ζωή τους και οι υπόλοιπoι πέρασαν σε Ελλάδα και Ιταλία!

pronews