13.11.15

Το «επίσημο Κράτος» στηρίζει την αυθαιρεσία;


Του συνεργάτου μας κ.  Δημήτρη Κωνσταντάρα

Πριν από μία εβδομάδα,  την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, στις  5 το  απόγευμα είχε ανακοινωθεί συγκέντρωση κατοίκων στην Πλατεία Βικτωρίας , προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί εδώ και μήνες στην περιοχή, λόγω του καταυλισμού που έχει δημιουργηθεί. Είχατε μάθει τίποτε γι αυτό;

Η συγκέντρωση είχε ανακοινωθεί εγγράφως στην αστυνομία , ενώ είχε δοθεί  άδεια από τον Δήμο Αθηναίων. Υπήρξε προσπάθεια μεγάλης κινητοποίησης, με  δελτία τύπου και  όλες τις ενέργειες, για διασφάλιση της ειρηνική διαμαρτυρίας των κατοίκων. Είχατε πληροφορηθεί από κάποια εφημερίδα, ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαδικτυακό ΜΜΕ  γι αυτό;


Η συγκέντρωση αυτή ουδέποτε πραγματοποιήθηκε. Εκατοντάδες κάτοικοι και επαγγελματίες προσπάθησαν να πάνε αλλά  εξωθήθηκαν στο κάτω μέρος της πλατείας. Και πραγματοποιήθηκε «αντισυγκέντρωση» από «αντιεξουσιαστές».
 Λένε οι κάτοικοι και επαγγελματίες της 6ης Δημοτικής Κοινότητας που διοργάνωναν τη συγκέντρωση: «Παρά τις διαβεβαιώσεις από την ΓΑΔΑ , το Υπουργείο και το τοπικό ΑΤ για ομαλή διεξαγωγή της συγκέντρωσης και  περιφρούρηση από  αστυνομικές δυνάμεις, τα γεγονότα έδειξαν  ότι κάποιοι δεν έχουν πρόβλημα να παίζουν με τις ζωές και τα κεφάλια μας. Οι  αστυνομικοί  που εμφανίστηκαν αρνήθηκαν  να απομακρύνουν τους αναρχικούς παροτρύνοντας μας να πάμε να διαδηλώσουμε κανονικά…. δίπλα τους. Σύντομα , είχαμε  απέναντι μας μια μεγάλη ομάδα  με κουκουλοφόρους, κρανοφόρους με κοντάρια, φανατισμένη και εξαγριωμένη. Μας εξύβριζαν και κινούνταν  απειλητικά εναντίον μας. Ανάμεσά τους αλλοδαποί, που επίσης μας εξύβριζαν χυδαία και μας απειλούσαν. Τα συνθήματα των «αντιφασιστών» ήταν : «Φασίστες, κουφάλες έρχονται κρεμάλες», «- Δύο μέτρα δύο μέτρα κάτω από τη γη, υπάρχει μία θέση για κάθε ρατσιστή», «Στον Μελιγαλά έγινε μισή δουλειά». 

Η ανακοίνωση των  κατοίκων της ταλαίπωρης Πλατείας Βικτωρίας είναι οξύτατη και κρίνω ότι μερικά σημεία της δεν μπορώ να τα παραθέσω. Θα τη δημοσιεύσει κανείς; Επειδή όμως πήγα στη συγκέντρωση και είδα την κατάσταση, τελειώνω με τα παρακάτω από την ανακοίνωση:

«Πώς να εξηγήσουμε ότι επετράπη η μη αδειοδοτημένη  αντισυγκέντρωση,  ότι δεν έγιναν συλλήψεις για την ρευματοκλοπή από τα ΚΑΦΑΟ, ότι τα μέτρα της αστυνομίας για ομαλή διεξαγωγή και περιφρούρηση της συγκέντρωσης κατοίκων έμειναν στα λόγια;

Μήπως κάποιοι τελικά έχουν στόχο να χτίσουν πολιτικές καριέρες και περιουσίες ΚΑΙ ΜΕ ΑΙΜΑ; Όσοι σκοπεύουν να κάνουν σταδιοδρομία παίζοντας με τις ζωές μας και καταργώντας συνταγματικά μας δικαιώματα να το ξεχάσουν.

Θέλουμε να καταγγείλουμε όσα ΜΜΕ συμμετείχαν στην προπαγάνδα των τραμπούκων και τάχθηκαν καθαρά με το μέρος όσων επιχείρησαν να μας τραυματίσουν, αν όχι να μας σκοτώσουν».


Τι άλλο να πω εγώ; Που περπατώντας ΜΕΣΑ στην «αντισυγκέντρωση» πραγματικά φοβήθηκα;