30.11.15

Η Ρωσία κλείνει και τα ποδοσφαιρικά σύνορά της στους Τούρκους


Η κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από την Τουρκία, πριν από λίγες ημέρες, έφερε σε ρήξη τις σχέσεις των δύο χωρών, όχι μόνο σε πολιτικό αλλά όπως φαίνεται και σε αθλητικό επίπεδο. 


Το Υπουργείο αθλητισμού αποφάσισε να απαγορεύσει οποιαδήποτε μεταγραφή Τούρκου ποδοσφαιριστή τον Ιανουάριο από τις ρωσικές ομάδες. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υπουργός, Βίταλι Μούτκο: «Οι σύλλογοι έχουν ήδη λάβει το μήνυμα», αφήνοντας να εννοηθεί πως όποιος δεν συμμορφωθεί, θα υποστεί και τις συνέπειες. 

Ξεκαθάρισε ωστόσο, πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα για όσους Τούρκους αγωνίζονται ήδη στο ρωσικό πρωτάθλημα, των οποίων τα συμβόλαια θα συνεχίσουν να ισχύουν, όπως και αυτά των κατασκευαστικών εταιρειών που εμπλέκονται στην ανέγερση γηπέδων εν όψει του Μουντιάλ του 2018. 

Ο υπουργός Αθλητισμού συμβούλευσε επίσης όσες ρωσικές ομάδες είχαν σκοπό να μεταβούν στην Τουρκία για την χειμερινή τους προετοιμασία, να το ακυρώσουν και να στραφούν σε άλλες χώρες. 

Τέλος, διευκρίνισε πως οι Ρώσοι αθλητές θα συμμετάσχουν κανονικά σε οποιαδήποτε διοργάνωση της Τουρκίας, λαμβάνοντας όμως τα υψηλότερα μέτρα προστασίας.
sport-fm.gr