12.5.15

Νέος σεισμός 7,4 Ρίχτερ στο Νεπάλ - Δεκάδες νεκροί

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,4 βαθμών έπληξε το Νεπάλ, σπέρνοντας τον πανικό στους κατοίκους του Κατμαντού, το οποίο βρίσκεται μόλις 83 χιλιόμετρα από το επίκεντρο του σεισμού, λίγες εβδομάδες μετά τη σεισμική δόνηση που άφησε πίσω της 8.000 νεκρούς και εκατοντάδες χιλιάδες κατεστραμμένα κτίρια.
Τουλάχιστον 24 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του νέου σεισμού που έσπειρε τον πανικό στο Νεπάλ.

Μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, που είχαν αναπτυχθεί στην πόλη Σαουτάρα, ανατολικά του Κατμαντού, μετά τον σεισμό της 25ης Απριλίου που είχε προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στην περιοχή, δήλωσαν ότι πολλά κτίρια κατέρρευσαν.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και δηλώσει του υπουργού Εσωστερικών του Νεπάλ, στους 981 υπολογίζονται οι τραυματίες μετά την κατάρρευση κτιρίων σε διάφορες περιοχές πλησίον του επίκεντρου της σεισμικής δόνησης.
Tο επίκεντρό εντοπίστηκε σε βάθος 19 χιλιομέτρων 68 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Νάμσε Μπαζάρ, κοντά στο όρος Εβερεστ, κοντά στη βάση της κατασκήνωσης, στη μεθόριο με το Θιβέτ.
Η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι το Νέο Δελχί, την Ινδία και την Ντάκα, στο Μπανγκλαντές και σύμφωνα με μαρτυρίες διήρκεσε περί τα δύο λεπτά. Οι αρχές στο Νεπάλ διέταξαν το κλείσιμο του αεροδρομίου στο Κατμαντού για λόγους ασφαλείας.
Σύμφωνα με πηλροφορίες κατοίκων και δημοσιογράφων, οι κάτοικοι του Κατμαντού πετάχτηκαν έντρομοι από τα σπίτια τους, τα καταστήματα έκλεισαν. Πανικοβλημένοι άνθρωποι προσπαθούσαν να έλθουν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους συγγενείς τους.




kathimerini