1.1.14

Καταπέλτης ο Πρόεδρος για τα φαινόμενα διαφθοράς:VIDEO

Στην καθιερωμένη συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους αμέσως μετά τις ευχές που δέχθηκε από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, ο κ. Καρ. Παπούλιας δήλωσε αισιόδοξος ότι αυτή η χρονιά θα είναι καλύτερη και "μερικά πράγματα θα πάνε καλύτερα".
Σε ερώτηση "αν θα βγούμε στις αγορές το 2014", ο Πρόεδρος είπε: "Δεν θέλω να υποκαταστήσω τον κύριο Στουρνάρα αλλλά εύχομαι να βγουμε και στις αγορές". Ο Κάρολος Παπούλιας ρωτήθηκε αν κατά τη διάρκεια της σύντομης συζήτησης που είχε με τον υπουργό Οικονομικών, ο κ. Στουρνάρας ήταν αισιόδοξος.
Όπως δήλωσε "Ο κ. Στουρνάρας έχει μια αισιοδοξία μαχητική. Κάθε μαχόμενος είναι αισιόδοξος ότι το αύριο θα είναι καλύτερο. Σε αυτούς συγκαταλέγομαι και εγώ. Πιστεύω ότι το αύριο θα είναι καλύτερο. Μιας συγκρατημένης αισιοδοξίας, για να μην απογοητευόμαστε.". 

Για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι "δεν θα έχουμε ανωμαλίες. Ανωμαλίες όχι με την έννοια την παλιά, αλλά των πολιτικών αναταράξεων".

Σχετικά με τα φαινόμενα διαφθοράς και τις μίζες, επεσήμανε χαρακτηριστικά: "Αυτά πρέπει να χτυπηθούν, δηλαδή πρέπει να παίρνεις κεφάλια. Γι’αυτό συγχάρηκα και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, αλλά και τους ανώτατους δικαστικούς, γιατί για μένα ήταν αποκρουστικό ότι αθώωσαν όλους αυτούς για το Χρηματιστήριο. Βέβαια ήταν απόφαση της Δικαιοσύνης" και αναφερόμενος στα εξοπλιστικά προγράμματα συμπλήρωσε: "Αυτό έχει βάθος, αλλά πρέπει ή νομοθετικά ή κάπως αλλιώς να ρυθμιστεί. Δεν μπορεί αυτοί να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αυτά που κάνουν. Αλλά από την άλλη μεριά όταν σκέφτομαι ότι και στην Ευρώπη παλαιότερα τι είχε συμβεί, πάει να πει ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν το μέλι στην αγκαλιά τους και βάζουν όχι το δάχτυλο αλλά όλο το χέρι μέχρι τον πάτο του μελιού".

Όσο για την τρομοκρατική επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη ο κ. Παπούλιας είπε: "Αυτό νομίζω ότι το καταδικάζουμε όλοι. Και όχι μόνο το καταδικάζουμε, αλλά σκέφτομαι καμιά φορά ότι αυτοί που τα κάνουν δεν σκέφτονται την Ελλάδα, δεν σκέφτονται την πατρίδα μας".
real.gr