26.10.12

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί οι πολιτικοί αρχηγοί της συγκυβέρνησης



Αυτό που συμβαίνει στην πολιτική ζωή του τόπου δεν έχει προηγούμενο.
 Ή για να ακριβολογούμε, θα πρέπει κάποιος να ψάξει βαθιά στην ιστορία του τόπου, από την απελευθέρωση μέχρι και σήμερα, για να βγει αντίστοιχες καταστάσεις.
 Είναι γνωστό ότι, τα πολύ σκληρά μέτρα που ισοπεδώνουν το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων έχουν υπογραφεί εδώ και μήνες, τόσο από τον κ. Σαμαρά, όσο και από τον κ. Βενιζέλο.
 Με πιο απλά Ελληνικά, οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν συμφωνήσει στις απαιτήσεις της τρόικας και των δανειστών μας σχεδόν σε όλα. 
Επομένως, το εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι γιατί υπάρχει ένταση και «σύγκρουση» και «αντιδράσεις», από τον κ. Βενιζέλο και κυρίως, τον κ. Κουβέλη.


Να σημειωθεί, ότι ο κ. Κουβέλης δεν έχει υπογράψει κάτι, αλλά γνωρίζει ότι οι άλλοι δύο έχουν πει ναι σε όλα. Η απάντηση είναι απλή.
 Όλα γίνονται για να δείξουν στους δύσμοιρους πολίτες αυτής της χώρας ότι γίνονται σκληρές διαπραγματεύσεις και ότι υπάρχουν και σοβαρές ενστάσεις ακόμη και μέσα στους κόλπους της συγκυβέρνησης. Δηλαδή, παίζεται μια πρώτης τάξεως θεατρική παράσταση, ώστε να μην κυριαρχήσει το αίσθημα της πλήρους υποταγής στους δανειστές μας.
 Βέβαια, οι πολίτες, στην συντριπτική τους πλειονότητα, ξέρουν πολύ καλά τι συμβαίνει και αυτό αποτυπώνεται και στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, που και αυτές μεταφέρουν μερικώς την αλήθεια στον κόσμο.
 Η ουσία είναι ότι έρχονται πολύ δύσκολοι καιροί και όλοι σχεδόν πλέον έχουν αντιληφθεί τον ρόλο που παίζει ο κάθε πολιτικός της σημερινής πολιτικής σκηνής.
http://proskinio.gr