1.6.12

Αποκάλυψη Καμμένου για την υπόθεση των CDS που εμπλέκει όπως λέει τον αδελφό του ΓΑΠ



Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, ο διοικητής της ΤτΕ τον ενημέρωσε ότι για τη σχετική δικογραφία για τα CDS, η Τράπεζα της Ελλάδος κατέθεσε -κατόπιν εντολής του κ. Προβόπουλου- στον εισαγγελέα κ. Κορέα τους αντισυμβαλλόμενους που αγόρασαν τα CDS - μία υπόθεση που, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εμπλέκει τον αδερφό του πρώην πρωθυπουργού. Αυτό κατά τον κ. Καμμένο σημαίνει ότι πλέον η υπόθεση μπορεί να μην μπει στο αρχείο, «αλλά να διερευνηθεί το ποιοι κέρδισαν και ποιοι πόνταραν για την πτώχευση της χώρας». 


Ο κ. Καμμένος σημείωσε εξάλλου ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δίνει στα πολιτικά κόμματα και τον ελληνικό λαό την έκθεση της Black Rock για την κατάσταση των τραπεζών, το μετοχολόγιο και τις δανειακές συμβάσεις του EFSF «τελικές και υπογεγραμμένες», όταν, όπως επεσήμανε, μέχρι σήμερα «το υπουργείο Οικονομικών της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμο», «αρνείτο ακόμη και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο να καταθέσει τις εκθέσεις, προκειμένου να μην γνωρίζουν τα κόμματα και ο ελληνικός λαός τι ακριβώς συμβαίνει και να παίζουν τα παιχνίδια της τρομολαγνείας απέναντι στον Έλληνα πολίτη».

Δήλωσε επίσης, ότι δεν υπάρχει μηχανισμός αποπομπής της Ελλάδας από το ευρώ υποστήριξε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και έκανε λόγο για τρομολαγνεία των αρχηγών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

«Καταρρίφθηκε πλήρως η τρομολαγνεία του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου ότι δήθεν υπάρχει μηχανισμός που μπορεί να ωθήσει την Ελλάδα έξω από το ευρώ ή στη δραχμή», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος και υπογράμμισε πως «είναι απόλυτα ψευδές» ότι η χώρα μπορεί να εξέλθει του μηχανισμού του ευρώ χωρίς τη θέλησή της, επικαλούμενος σχετική διαβεβαίωση και του κ. Προβόπουλου.

Επιπρόσθετα, ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων υποστήριξε πως «επιβεβαιώθηκε πλήρως ότι αντισυμβαλλόμενος για το κατοχικό αναγκαστικό δάνειο και τις αποζημιώσεις είναι το ελληνικό δημόσιο και όχι η Τράπεζα της Ελλάδος», η οποία, όπως ανέφερε, δεν μπορεί να έχει καμία αντίρρηση για το θέμα της διεκδικήσεως τους. Αρα, συμπέρανε, το υπουργείο Οικονομικών «ως το αρμόδιο υπουργείο που χειρίζεται την υπόθεση, έχει τη δυνατότητα ως αντισυμβαλλόμενος να απαιτήσει και να διεκδικήσει γερμανικές αποζημιώσεις».
aegeantimes.gr