12.8.11

Στο δόκανο του ΣΔΟΕ κύκλωμα κοκαΐνης

Αντώνης Μπιδέρης


Ήταν απόγευμα της Τετάρτης και το καράβι της γραμμής Ανκόνα – Ηγουμενίτσα – Πάτρα, μόλις είχε ολοκληρώσει το ταξίδι του έχοντας δέσει στο λιμάνι της Αχαϊκής πρωτεύουσας.

Μαζί του τελείωσε, ανεπιτυχώς, η αποστολή δύο νεαρών από την Αλβανία, 30 και 24 χρόνων αντίστοιχα, οι οποίοι συνόδευαν ένα 4x4 όχημα, ανοιχτού τύπου, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη του οποίου μετέφεραν 1.530 γραμμάρια κοκαΐνης.




Οι αξιωματούχοι του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. της περιφέρειας Αττικής εκμεταλλεύτηκαν, όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, σωστά, τις πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους και έστησαν καρτέρι στο παράνομο φορτίο και αυτούς που το συνόδευαν.

Όταν είδαν το αυτοκίνητο να εξέρχεται του πλοίου έδωσαν σήμα στον οδηγό, να κάνει στην άκρη προκειμένου να κάνουν αρχικά έναν τυπικό έλεγχο. Ο φυσικός έλεγχος ολοκληρώθηκε και τα πρόσωπα πληρούσαν τις προϋποθέσεις της άφιξης στην χώρα μας.

Μπορεί όλα αρχικά να φαίνονταν σωστά όμως οι πληροφορίες που σχετίζονταν με το φορτίο του αυτοκινήτου έδιναν άλλη εικόνα για το φορτίο του συγκεκριμένου οχήματος το οποίο δεν φαινόταν με γυμνό μάτι.

Οι υπάλληλοι της δίωξης ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. εξέτασαν λεπτομερώς το αυτοκίνητο φέρνοντας κοντά τα, ειδικά εκπαιδευμένα, σκυλιά της αστυνομίας που αμέσως γαύγισαν και έδωσαν ενδείξεις για παράνομο φορτίο, εν προκειμένω για ναρκωτικά.

Έτσι οι υπηρεσιακοί που είχαν αναλάβει την αποστολή, οδήγησαν το αυτοκίνητο σε ιδιωτικό συνεργείο της Πάτρας προκειμένου να ελεγχθεί το εσωτερικό του και τα εξωτερικά σημεία που θεωρούσαν ύποπτα.

Αφού ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στο εσωτερικό, οι απεσταλμένοι του σώματος δίωξης ναρκωτικών ζήτησαν στον μηχανικό να τοποθετήσει το αυτοκίνητο στη μπάρα και να το ανυψώσει προκειμένου να ελέγξουν το κάτω μέρος.



Τότε παρατήρησαν πως ενώ οι ρόδες είχαν αποξεραμένη λάσπη, τα υπόλοιπα μεταλλικά μέρη που βρίσκονται κάτω από το αυτοκίνητο ήταν πολύ πιο καθαρά.



Αυτή ήταν η λεπτομέρεια που τους έκανε να επικεντρωθούν σε αυτό το σημείο και να ξεκινήσουν την έρευνά τους αφαιρώντας τους τροχούς.

Και πάλι παρατήρησαν ότι οι άξονες σε σχέση με τα ελαστικά ήταν πολύ πιο καθαροί και συνέχισαν να αναζητούν το παράνομο φορτίο σε αυτή την περιοχή του αμαξώματος.

Τελικά παρατήρησαν ότι ένα μέρος των ημιαξονίων, της μπάρας δηλαδή στην οποία επάνω στηρίζεται ολόκληρο το αυτοκίνητο, είχε διαφορετικό χρώμα: Μεταλλικό, και σαφέστατα πιο καθαρό από το υπόλοιπο μέρος.

Το αφαίρεσαν και αντίκρισαν πίσω από αυτό το καπάκι, μία κρύπτη στο ημιαξόνιο του αυτοκινήτου. Αυτό που ειχαν κάνει οι δύο άνδρες ήταν να έχουν αντικαταστήσει το εργοστασιακό ημιαξόνιο με ένα άλλο, κούφιο, προκειμένου εκεί μέσα να μεταφέρουν το παράνομο φορτίο.



Αφού αφαιρέθηκε το καπάκι, ήταν εύκολο πια να διακρίνουν τα τρία «μασούρια» κοκαΐνης, 500 γραμμαρίων έκαστο, που ταξίδεψαν μέχρι την χώρα μας στα ενδότερα του αυτοκινήτου. Επίσης βρέθηκαν άλλες δύο κρύπτες οι οποίες ήταν κενές.



Το τμήμα που ανέλαβε την έρευνα πιθανολογούν ότι και σε εκείνες είχε τοποθετηθεί κοκαΐνη την οποία οι δράστες εξήγαγαν στην Ιταλία πριν επιβιβαστούν στο καράβι με προορισμό τη χώρα μας.
Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τον κατάπλου του πλοίου στην Ηγουμενίτσα, βρίσκονταν σε ετοιμότητα το λιμεναρχείο και η αστυνομική διεύθυνση της Θεσπρωτίας, ώστε σε περίπτωση που θα αποβιβαζόταν το όχημα, να το ακινητοποιούσαν μέχρι να επέμβει το αρμόδιο τμήμα.
Οι δύο άνδρες που συνόδευαν το παράνομο φορτίο παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα της Πάτρας ο οποίος και διέταξε την προφυλάκισή τους.
zougla.gr