20.12.20

Μ’ αυτούς θα συζητήσουμε; Τουρκικό πανεπιστήμιο δημοσίευσε χάρτη–πρόκληση!

 


Μια ανάρτηση με σχόλιο «τουρκικά ονόματα των Νήσων της Νησιωτικής Θάλασσας (σ.σ. Αιγαίο) που δόθηκαν από τους προγόνους μας», είναι το τελευταίο επεισόδιο στο σήριαλ «τουρκική προπαγάνδα» που εκτυλίσσεται με συνέπεια από την Άγκυρα εδώ και πολύ καιρό.

Ένας χάρτης με τα ελληνικά νησιά να έχουν τουρκικά ονόματα, αγνοώντας την τεράστια ιστορία τους και το γεγονός ότι οι ονομασίες τους δόθηκαν πολύ πριν κατέβουν από τη Μογγολία οι τουρκικές φυλές που συνέθεσαν το τουρκικό κράτος…

Και δεν έχει γίνει από κανέναν τυχαίο η ανάρτηση, αλλά από τον λογαριασμό του Κέντρου ναυτιλιακών και παγκόσμιων στρατηγικών του πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ της Κωνσταντινούπολης (BAU DEGS).

Το συγκεκριμένο κέντρο μάλιστα, έχει επικεφαλής τον γνωστό απόστρατο αντιναύαρχο και αρχιτέκτονα της «γαλάζιας πατρίδας», Τζιχάτ Γιαϊτζι. Άρα μιλάμε για καλά οργανωμένο σχέδιο προβολής των τουρκικών θέσεων.

Χάρτης με πανεπιστημιακή σφραγίδα λοιπόν από την Τουρκία, η οποία αναβαθμίζει τις προκλήσεις της, την ώρα που εμείς μόνο που δεν παρακαλάμε γονυπετείς για διάλογο, αδιαφορώντας για όλα όσα λέει και όσα κάνει η Άγκυρα.