14.12.18

Ποιοι και πώς έκλεψαν τα όπλα από το ΑΤ Εξαρχείων - Μόνο αξιωματικοί και αστυφύλακες είχαν πρόσβαση στον χώρο φύλαξης

Όταν στην ΕΛ.ΑΣ εισέρχονται άτομα  με...Πανελλήνιες, τι περιμένατε να είναι όλοι σωστοί; Juan
Επιβεβαιώνεται το αδιανόητο: Είναι απόλυτα βέβαιο ότι εκλάπησαν όπλα-και πιθανότατα πυρομαχικά- από το αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων και εν συνεχεία βγήκαν προς πώληση μεταξύ των συμμοριών των κουκουλοφόρων που λυμαίνονται την περιοχή!

Σε σχετικές δηλώσεις ο Στράτος Μαυροειδάκος ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών είπε τα εξής:
«Από το σημείο όπου έχουν χαθεί τα όπλα έχουν πρόσβαση μόνο οι αστυνομικοί και οι αξιωματικοί του Τμήματος», δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα» για τη μυστήρια υπόθεση της εξαφάνισης των όπλων από το ΑΤ Εξαρχείων, όπου ο ίδιος έχει υπηρετήσει επί μία δεκαετία.
«Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις και θα βρεθεί τι έχει γίνει», σημείωσε ο ίδιος και «δείχνοντας» συναδέλφους του, δήλωσε πως «όλα τα δάχτυλα του χεριού δεν είναι ίδια».
Υπογράμμισε, πάντως πως, «οποιοσδήποτε έχει ευθύνη, θα πρέπει να του επιβληθεί η μεγαλύτερη ποινή».
«Εξευτελίζεται ο θεσμός και η ΕΛΑΣ στην κοινωνία», κατέληξε σχολιάζοντας το περιστατικό.
Χθες το pronews.gr είχε αναφέρει ότι σήμανε συναγερμός στην διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων της Ελληνικής αστυνομίας μετά την διαπίστωση πως δύο πιστόλια USP έχουν "εξαφανιστεί" από το αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τα πιστόλια ήταν φυλαγμένα σε ειδικό χώρο στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας που έχει πρόσβαση ο ίδιος και οι αστυνομικοί του τμήματος.
Το ένα πιστόλι διαπιστώθηκε πως είχε "κάνει φτερά" στις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ το δεύτερο πριν δύο εβδομάδες.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η σχετική έρευνα ξεκίνησε ύστερα από εξαμηνιαία επιθεώρηση του οπλισμού του τμήματος, όπου εντοπίσθηκε η απώλεια των όπλων.
Άλλες πηγές αναφέρουν πως οι αστυνομικοί πληροφορήθηκαν την απώλεια οπλισμού στη διάρκεια ελέγχου πολιτών στην γύρω περιοχή που αναφέρθηκαν σε «πώληση υπηρεσιακών όπλων από αγνώστους».
Κατά τις ίδιες πληροφορίες γίνεται έρευνα για να διαπιστωθεί πως “χάθηκαν” τα δύο πιστόλια από τα Εξάρχεια,ενώ σχηματίζεται δικογραφία για απώλεια οπλισμού.
pronews