6.5.24

ΕΠΙΒΙΩΣΗ - ΟΔΗΓΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ



Σε μια ευημερούσα χώρα όπως η Ελλάδα, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς μοιάζει η «έλλειψη» σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, και όμως η εξάντληση των τροφίμων και των προμηθειών είναι κάτι που επαναλαμβάνεται στην ιστορία και έχει υπάρξει σε όλο τον κόσμο πάρα πολλές φορές. Λαμβάνοντας υπόψη την αστάθεια των παγκόσμιων οικονομιών, είναι σημαντικό να είμαστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί. Το νερό και η τροφή είναι τα σωτήρια μας και πρέπει να έχουμε πολλές προμήθειες για να καλύψουμε τις μελλοντικές μας ανάγκες, όχι μόνο τις αυριανές. Η μακροχρόνια αποθήκευση τροφίμων στο σπίτι θα μας ωφελήσει επίσης σε βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.


Εάν αποθηκεύσετε τρόφιμα για τα επόμενα χρόνια, σίγουρα θα γλυτώσετε τον εαυτό σας από το άγχος που θα έχουν οι περισσότεροι άλλοι άνθρωποι. Όταν υπάρχουν ελλείψεις τροφίμων θα μπορείτε να ζήσετε μια καλύτερη ζωή παρά τα γεγονότα που συμβαίνουν στον κόσμο, η κατασκευή ενός καλά οχυρωμένου ντουλαπιού η αποθήκης είναι ένα σημαντικό εγχείρημα

 Αυτός ο οδηγός σάς παρέχει την πλήρη λίστα με τα βασικότερα τρόφιμα επιβίωσης, τις προτάσεις μας για προμήθειες για τη δημιουργία και τη συντήρηση των δικών σας μακροπρόθεσμων τροφών, και κριτήρια που πρέπει να αναζητήσετε όταν χτίζετε την αποθήκευση τροφίμων.παρακάτω παρουσιάζουμε αναλυτικά την λίστα η οποία περιέχει περιέχει τρόφιμα, ποτά, μπαχαρικά και καρυκεύματα.

ΠΛΉΡΗΣ ΛΊΣΤΑ ΜΑΚΡΟΠΡΌΘΕΣΜΗΣ ΑΠΟΘΉΚΕΥΣΗΣ ΤΡΟΦΊΜΩΝ : 
Νερό εμφιαλωμένο
Ελαιόλαδο
Αλεύρι
Δημητριακά
Μέλι
Γάλα σε σκόνη
Καφέ
Αναψυκτικά
Νιφάδες βρώμης
Φυστικοβούτυρο
Διάφορες Μαρμελάδες
Ταχίνι
Ζάχαρη
Βουτυρο Αμυγδαλου
Στιγμιαίος πουρές πατάτας
Μπάρες πρωτεΐνης
Μείγματα σκόνης πρωτεΐνης
Μακαρόνια
Χιλόπιτες
Ρύζι
Φακές
Φάβα
Ρεβίθια
Κονσερβοποιημένα τρόφιμα
Κονσερβοποιημένο μοσχαρίσιο κρέας
Κονσερβοποιημένο κοτόπουλο
Κονσέρβες τουρσί
Ντοματάκια κονσέρβα
Κονσερβοποιημένες σούπες
Μανιτάρια κονσέρβα
Ντολμαδάκια κονσέρβα
Κρακεράκια
Μπισκότα
Αποξηραμένα λαχανικά
Noodles
Τόνο
Σολομό
Ποικιλία ξηρών καρπών
Πιπέρι
Αλάτι
Σκόρδο
Ρίγανη
Θυμάρι
Κύµινο
Μουστάρδα
Κέτσαπ
Μαγιονέζα
Εκχύλισμα βανίλιας
Μήλα αποξηραμένα
Φράουλες αποξηραμένες
Μπανάνες αποξηραμένες
Μάγκο αποξηραμένα
Ανανάδες αποξηραμένους
Βατόμουρα αποξηραμένα
Τριμμένη φρυγανιά
Κακάο σε σκόνη
Καλαμποκάλευρο
Ζωμός λαχανικών
Προζύμι
γάλα καρύδας σε σκόνη
Μαγιά
Μαγειρική σόδα
Μηλόξυδο
βιταμίνες - πολυβιταμίνεςΕπιμείνετε στα έτοιμα φαγητά που δεν μαγειρεύονται για βραχυπρόθεσμες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, τα έτοιμα τρόφιμα είναι η ασφαλέστερη επιλογή μας. Τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα είναι ιδανικά επειδή μπορούν να επιβιώσουν από σχεδόν όλες τις ζημιές.Χρειάζεστε τροφές που:Τρόφιμα μεγάλης διάρκειας ζωής.Να είναι συμπαγείς ώστε να μπορούν να αποθηκευτούν εύκολα.Δεν θα καταστραφεί εύκολα.Παρέχει τη βέλτιστη διατροφική αξία.Μαγειρεύεται εύκολα και γρήγορα.Υπολογίστε πόσα τρόφιμα πρέπει να αποθηκεύσετε, Εάν συσσωρεύετε ένα σωρό τρόφιμα που δεν θα φάτε ποτέ, θα είναι απλώς σπατάλη χρημάτων και πόρων.Καθώς αποκτάτε αποθέματα αντικειμένων, θα πρέπει να τα ταξινομείτε με οργανωμένο τρόπο στο σημείο αποθήκευσης που έχετε επιλέξει. Κρατήστε αντικείμενα με τις συντομότερες ημερομηνίες λήξης στο μπροστινό μέρος ή στο επάνω μέρος του σωρού σας, ώστε να χρησιμοποιηθούν πρώτα. Η διαχείριση ενός αποθέματος τροφίμων έκτακτης ανάγκης δεν είναι μια εφάπαξ ενέργεια. Μπορεί να χρειαστούν μέρες, εβδομάδες ή και μήνες για να δημιουργήσετε το απόθεμά σας. Μόλις δημιουργηθεί, θα πρέπει να το ελέγχετε κάθε 6 μήνες για να βεβαιωθείτε ότι τα τρόφιμα δεν πρόκειται να λήξουν και ότι δεν έχουν καταστραφεί.Όταν τα καταστήματα είναι άδεια το ντουλάπι σας μπορεί να είναι γεμάτο.


Πηγή: https://www.truetactical.gr/2022/05/blog-post_12.html

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com