22.6.24

Πούτιν: Θα κάνουμε ευκολότερη τη χρήση πυρηνικών όπλων κατά της Δύσης



ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα σκέφτεται πιθανές αλλαγές στο δόγμα της σχετικά με τη χρήση πυρηνικών όπλων, κάνοντας λόγο για πιθανές αλλαγές που σχετίζονται με τη μείωση του ορίου για τη χρήση πυρηνικών όπλων στη Δύση. Το υφιστάμενο δόγμα ορίζει ότι η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει τα όπλα αυτά ως απάντηση σε μια πυρηνική επίθεση ή σε περίπτωση συμβατικής επίθεσης που αποτελεί υπαρξιακή απειλή για το κράτος.
"Δεν υπάρχει ανάγκη για προληπτικό πυρηνικό χτύπημα της Ρωσίας. Η Ρωσία αναμένει ότι η συνεργασία της με τη Βόρεια Κορέα θα αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα. Δεν αποκλείουμε τις προμήθειες όπλων υψηλής ακρίβειας στη Βόρεια Κορέα", σημείωσε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν δήλωσε επίσης σχετικά με τις κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας ότι "είναι απάνθρωπο να επιβάλλονται κυρώσεις για πολιτικούς λόγους". Ακόμη, σημείωσε ότι "οι παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις με τη Δύση δεν ευοδώθηκαν" και πρόσθεσε ότι "δεν υπάρχει ανάγκη να χρησιμοποιηθούν στρατιώτες από τη Βόρεια Κορέα στη σύγκρουση στην Ουκρανία".
Ακόμη, δήλωσε ότι δεν έχει σημασία πού θα διεξαχθούν οι συνομιλίες για την Ουκρανία και ότι οι προτάσεις της Ρωσίας είναι έτοιμες και βρίσκονται στο τραπέζι. "Δεν ήμασταν εμείς που αρνηθήκαμε να διαπραγματευτούμε. Η ουκρανική πλευρά απαγόρευσε στον εαυτό της να διαπραγματευτεί ... Το πού θα διεξαχθούν - δεν έχει σημασία: στο Μινσκ, στην Κωνσταντινούπολη ή στην Ελβετία ... Εμείς έχουμε αυτές τις προτάσεις στο τραπέζι. Δεν εξαρτάται πλέον από εμάς", σημείωσε και υποστήριξε ότι "το Κίεβο επιθυμεί τη συνέχιση της σύγκρουσης επειδή δεν θέλει εκλογές". Ο Πούτιν υποστήριξε επίσης ότι "η Δύση θα επιρρίψει την ευθύνη για τις αντιλαϊκές αποφάσεις στον (πρόεδρο της Ουκρανίας) Ζελένσκι και θα τον αντικαταστήσει το 2025.
"Οι προτάσεις της Ρωσίας για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία θα αλλάξουν ανάλογα με την κατάσταση στο μέτωπο", δήλωσε
Ανέφερε ακόμη ότι "η προμήθεια όπλων από τη Νότια Κορέα στην Ουκρανία θα ήταν λανθασμένη κίνηση. Η Νότια Κορέα δεν πρέπει να ανησυχεί για τις συμφωνίες μεταξύ της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας".
"Η Ρωσία δεν έχει στόχο να προσεγγίσει το Χάρκοβο", σημείωσε.
Ο Πούτιν κατηγόρησε ακόμη το ΝΑΤΟ ότι δημιουργεί απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας στην Ασία.

Πηγή: capital.gr

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com