27.5.24

Όχλοι τυφλωμένων ηλιθίων…

 


Του Θανάση Κ.

Τα Πανεπιστήμια σε Ευρώπη και Αμερική σαρώνονται από κινητοποιήσεις κατά του Ισραήλ και υπέρ της… Χαμάς!
Είναι αυτό ένα αυθεντικό κίνημα της – δυτικής κυρίως – νεολαίας;
Όχι!
Είναι ταραχές άνωθεν κατευθυνόμενες από ένα διεθνές δίκτυο που προσπαθεί να επηρεάσει τις δυτικές κοινωνίες κατά του Ισραήλ και υπέρ του ισλαμικού φονταμενταλισμού. Έχοντας απολύτως «εργαλειοποιήσει» το δράμα των Παλαιστινίων – για το οποίο φέρουν και οι ίδιοι βαριές ευθύνες, για να τα λέμε όλα…
Διότι αυτό που γνωρίζουν όλοι, αλλά κανείς δεν λέει, είναι ότι οι Παλαιστίνιοι μισούνται μεταξύ τους, όσο σχεδόν μισούν, όλοι μαζί, το Ισραήλ.

* Το σύνθημα που κυριαρχεί – Free Palestine, δηλαδή «απελευθερώστε την Παλαιστίνη» – δεν είναι τόσο «αθώο». Είναι μια κάπως ηπιότερη εκδοχή αυτού που ακουγόταν λίγο παλαιότερα: «Από τον Ιορδάνη ποταμό ως τη θάλασσα, η Παλαιστίνη να λευτερωθεέι!» (From the river to the Sea- Palestine shall be Free!)
Mε κάπως διαφορετική διατύπωση, αλλά με ακριβώς το ίδιο νόημα.
Αυτό που ονομάζουν «Παλαιστίνη» είναι, πράγματι, ολόκληρη η περιοχή από τον Ιορδάνη Ποταμό ως τη Μεσόγειο Θάλασσα. Και περιλαμβάνει το κράτος του Ισραήλ! Το οποίο η ίδια η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (η PLO του Γιασέρ Αραφάτ) είχε πλήρως αναγνωρίσει ήδη από το 1994 (Συμφωνίες του Όσλο). Άρα το Σύνθημα για «απελευθέρωση ολόκληρης της Παλαιστίνης» ισοδυναμεί με την κατάργηση-καταστροφή του κράτους του Ισραήλ!
Σύνθημα καταστροφής ενός ολόκληρου κράτους και το λαού του, είναι παρότρυνση σε νέα Γενοκτονία!

* Πριν 75 χρόνια, στην «Παλαιστίνη» υπήρχαν Άραβες και Εβραίοι. Το Ισραήλ δημιουργήθηκε το 1947 όχι από «επέμβαση-εισβολή» κάποιου εξωτερικού εχθρού, αλλά με απόφαση των Ηνωμένων Εθνών [180 (ΙΙ) της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ] και με πρόβλεψη ότι, πέρα από τους γηγενείς Εβραίους της περιοχής θα μεταφέρονταν εκεί και όσοι Εβραίοι είχαν γλιτώσει από το Ολοκαύτωμα των Ναζί στην κατεχόμενη Ευρώπη και δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στους τόπους καταγωγής τους.
Αυτό το αποφάσισαν τα Ηνωμένα Έθνη, και μάλιστα με πρωτοστατούσα τότε τη Σοβιετική Ένωση και τα κράτη του μετέπειτα Σοσιαλιστικού μπλόκ. Ενώ ο δυτικός κόσμος ήταν διχασμένος…
Άρα δεν συντελέστηκε κάποια «εισβολή». Η περιοχή βρισκόταν υπό την Βρετανική Εντολή και πέρασε στη δικαιοδοσία του ΟΗΕ, ο οποίος αποφάσισε να δημιουργήσει δύο κράτη: ένα Ισραηλινό και ένα Παλαιστινιακό.
Επομένως, όταν κραυγάζουν «να ελευθερωθεί η Παλαιστίνη» απαιτούν να καταργηθεί το κράτος του Ισραήλ που έχει ιδρυθεί με απόφαση των Ηνωμένων Εθνών…

* Το σύνθημα αυτό διχάζει και τους ίδιους του Άραβες της περιοχής. Γιατί οι Άραβες του ίδιου του Ισραήλ, στην πλειονότητα τους δηλώνουν «Βεδουίνοι» κι όχι «Παλαιστίνιοι», ΔΕΝ θέλουν την καταστροφή του Ισραήλ, δηλαδή του κράτους μέσα στο οποίο ζούν κι έχουν θέσεις στη Βουλή (Κνεσσέτ), στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα Πανεπιστήμια, ακόμα και στη Δημόσια Διοίκηση.
Αλλά και πέραν του Ισραήλ, οι υπόλοιποι Παλαιστίνιοι είναι κι αυτοί διχασμένοι: Όσοι βρίσκονται στην Δυτική Όχθη, υπό τη διοίκηση της «Παλαιστινιακής Αρχής», αναγνωρίζουν το Ισραήλ και το δικαίωμά του να υπάρχει, αλλά έχουν διαφωνίες για κάποιες συνοριακές «ρυθμίσεις». Η Χαμάς που έδρευε στη Γάζα είναι στα μαχαίρια με την Παλαιστινιακή Αρχή της Δυτικής Όχθης. Γιατί η Χαμάς διακηρύσσει ως στόχο της την «καταστροφή του κράτους του Ισραήλ», ενώ η Παλαιστινιακή Αρχή έχει αναγνωρίσει το Ισραήλ.
Ουσιαστικά οι διαδηλωτές στα δυτικά Πανεπιστήμια υιοθετούν το Σύνθημα της Χαμάς, που είναι διχαστικό για τους Άραβες της Παλαιστίνης οι οποίοι στην πλειοψηφία τους διαφωνούν.

* Πέρα από διχαστικό, για τους ίδιους τους Παλαιστινίους, υποδηλώνει και στήριξη στην Οργάνωση που το έχει υιοθετήσει και το προωθεί: στην ίδια τη Χαμάς! Που συνδέεται στενά με τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους», οργάνωση που είχε στενές σχέσεις με τους Ναζι.
Σήμερα, η Χαμάς θεωρείται «τρομοκρατική οργάνωση» σε όλες σχεδόν τις δυτικές χώρες! Ενώ και σε αρκετές Αραβικές χώρες – όπως στην Αίγυπτο, στην Ιορδανία, τώρα πλέον και στη Συρία – η Χαμάς είναι «εκτός Νόμου»…
Ουσιαστικά λοιπόν, οι διαδηλωτές στα δυτικά πανεπιστημιακή campuses κραυγάζουν το σύνθημα μιας τρομοκρατικής οργάνωσης που ΔΕΝ έχει τη στήριξη ούτε καν του Αραβικού κόσμου, ενώ είναι διχαστικό για τους ίδιους τους Παλαιστινίους.

* Και τα αθώα θύματα των Παλαιστινίων, στη Γάζα; θα αναρωτηθεί κανεις…
Κανείς δεν μπορεί να είναι αδιάφορος όταν υπάρχουν αθώα θύματα…
Άλλωστε, ένας Πόλεμος είναι απεχθής πρωτίστως γιατί υπάρχουν αθώα θύματα. Κι όταν οι χώρες σύρονται σε ένα Πόλεμο επιβίωσης τείνουν να κλιμακώνουν με τρόπο που προκαλεί εκατόμβες αθώων θυμάτων.
— Δικαιολογεί αυτό τα θύματα της Ισραηλινής αντεπίθεσης στη Γάζα;
Τίποτα δεν «δικαιολογεί» αθώα θύματα.
Αλλά κάθε χώρα που δίνει αγώνα επιβίωσης χτυπάει χωρίς φραγμούς.
Δεν το κάνουν μόνον οι Ισραηλινοί αυτό…
Οι δυτικοί σύμμαχοι κατά των Ναζι, βομβάρδιζαν ανηλεώς τις Γερμανικές πόλεις, για να καταστρέψουν τα γερμανικά εργοστάσια και να «γονατίσουν» τους Ναζί. Tότε ισοπεδώθηκαν ιστορικές γερμανικές πόλεις, όπως η Δρέσδη, η Νυρεμβέργη, το ίδιο το Βερολίνο…
Εκεί η συντριπτική πλειονότητα των θυμάτων ήταν άμαχοι…
Κι ύστερα όταν οι ίδιες οι ΗΠΑ υπέστησαν μιαν αντίστοιχη τρομοκρατική επίθεση με μαζικά θύματα αμάχους, την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, ξεκίνησαν εκστρατεία στην άλλη άκρη του κόσμου, στο Αφγανιστάν αρχικά κι ύστερα στο Ιράκ, όπου παρέμειναν από δεκαετία και πλέον, προκαλώντας επίσης χιλιάδες θύματα μεταξύ των αμάχων.
Το Ισραήλ δεν κάνει κάτι διαφορετικό τώρα…
Πόση “ευαισθησία” έδειξαν οι «φοιτητές» στα Αμερικανικά και Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, όταν υπήρξαν, πράγματι, τέτοια χτυπήματα σε δυτικά εδάφη, τα οποία ακολούθησε σφοδρή δυτική αντίδραση σε χώρες της Ασίας που «υποθάλπουν την τρομοκρατία»;
Καμία!

* Παρ’ όλα αυτά ο αριθμός των αθώων θυμάτων στη Γάζα – 34 χιλιάδες – είναι πολύ υψηλός. Χωρίς καμία αμφιβολία…
Αλλά δύο ερωτήσεις εδώ:
— Είναι πράγματι τόσο υψηλός;
— Και είναι πράγματι όλοι «αθώοι άμαχοι»;
— Ας αρχίσουμε από το δεύτερο: Είναι πράγματι, όλοι αυτοί «άμαχοι»;
Όταν μιλάμε για επιχειρήσεις εναντίον “αντάρτικου πόλεων” είναι πολύ δύσκολο να διακρίνεις τους μάχητές από τους «αμάχους».
Στη Γάζα ξέρουμε ότι υπήρχαν πέντε ταξιαρχίες μαχητών της Χαμάς. Εκ των οποίων, 3,5 ταξιαρχίες «καταστράφηκαν» και μιάμιση ταξιαρχία κατέφυγε στη πόλη Ράφα (στα νότια της Γάζας).
3,5 ταξιαρχίες, προς πέντε χιλιάδες η καθε μία, φτάνει τις 15 με 17,5 χιλιάδες. Άρα στο σύνολο των 34 χιλιάδων των «αθώων αμάχων», οι μισοί περίπου είναι πιθανότατα μαχητές – όχι «άμαχοι»…
— Κι ας δούμε τώρα την αξιοπιστία των ίδιων των στοιχείων: Ο συνολικός αριθμός των 34 χιλιάδων “αμάχων” από τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα, δίνεται από τις «αρχές» της Γάζας. Δηλαδή από την ίδια τη Χαμάς…
Είναι πολύ πιθανό τα στοιχεία αυτά να είναι «φουσκωμένα».
Πράγμα που έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν.
Για παράδειγμα τον «Μαύρο Σεπτέμβρη» του 1970, οι Ιορδανοί σκότωσαν χιλιάδες Παλαιστίνιους. Προσοχή: σε αυτή την χωρίς προηγούμενο σφαγή Παλαιστινίων “δήμιοι” ήταν οι «αδελφοί Άραβες» από την Ιορδανία – όχι οι Ισραηλινοί! Και ο επίσημος συνολικός απολογισμός νεκρών (από πηγές του ΟΗΕ) ήταν 3.400 θύματα για τους Παλαιστινίους.
Αλλά ο ίδιος ο Αραφάτ και η PLO ανέβασε τον αριθμό των νεκρών στις 25 χιλιάδες! Και σε αυτόν τον αριθμό επιμένει επισήμως μέχρι σήμερα η «Παλαιστινιακή Αρχή».
— Πρώτο συμπέρασμα: Οι αρχές των Παλαιστινίων εμφανίζουν συνήθως αριθμούς νεκρών πολλαπλάσιους από αυτούς που δέχονται τελικά οι διεθνείς οργανισμοί. Πράγμα, εξ άλλου που ισχύει συνήθως για όλους τους εμπολέμους…
— Δεύτερο συμπέρασμα: Τους νεκρούς Παλαιστινίους αμάχους, που πέφτουν θύματα άλλων αραβικών χωρών δεν τους κλαίει κανείς. Όταν όμως πέφτουν θύματα των Ιαραηλινών, αυτό γίνεται αφορμή παγκόσμιας «έκρηξης διαμαρτυρίας»…
Ο πραγματικός αριθμός των νεκρών στη Γάζα είναι τουλάχιστον οι μαχητές της Χαμάς που εξουδετερώθηκαν. Ασφαλώς υπάρχει και πρόσθετος αριθμός πραγματικά «αθώων αμάχων». Αλλά αυτοί είναι πολύ λιγότεροι απ’ όσους υπονοεί ο επίσημος απολογισμός της Χαμάς. Εξ άλλου το Ισραήλ πριν κάνει μια επίθεση ειδοποιούσε πάντα τους αμάχους να φύγουν, τους άνοιγε διαδρόμους για να φύγουν και τους έδινε χρόνο να φύγουν.
Πολλοί δεν το έκαναν. γιατί τους κρατούσε η ίδια η Χαμάς. Για να τους χρησιμοποιεί ως «ασπίδα». Άλλωστε, γι’ αυτό ακριβώς, ότι δηλαδή έχει χρησιμοποιήσει τους αμάχους ως «ασπίδα», έχει κατηγορηθεί η Χαμάς πολλές φορές στο παρελθόν από διεθνείς οργανισμούς. Δεν είναι ασυνήθιστο λοιπόν, από την πλευρά της.
Το ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί τους άμαχους ως “ασπίδα” το ξέρουν οι πάντες. Αλλά δεν διαμαρτύρεται κανείς.

* Άλλωστε στην ίδια περιοχή έχουν υπάρξει αληθινές εκατόμβες αληθινών αθώων θυμάτων και δεν ίδρωσε το αυτί κανενός.
Κατά τη διάρκεια των εμφυλίου στη Συρία, ο οποίος επεκτάθηκε στο γειτονικό Ιράκ, υπήρξαν δεκάδες χιλιάδες ΑΜΑΧΩΝ θυμάτων. Που σφαγιάστηκαν αποκεφαλίστηκαν κάηκαν ζωντανοί. Από το ΙΣΙΣ, το ιδεολογικό αδελφάκι της Χαμάς. Επίσης οργάνωση του Ισλαμιστικού (Σουνιτικού) φονταμενταλισμού. Κι επίσης «ιδεολογικό τέκνο» των «Αδελφών Μουσουλμάνων» όπως και η ίδια η Χαμάς.
Κι αυτά συνέβησαν όχι πριν δεκαετίες, αλλά μόλις πριν λίγα χρόνια (από το 2011 ως το 2018)…
Η Χαμάς άλλωστε, πολέμησε στο πλευρό του ΙΣΙΣ κατά τον Συριακό εμφύλιο (σε αντίθεση με τη Χεζμπολάχ και τις άλλες Σιιτικές ή φιλοϊρανικές οργανώσεις που πολέμησαν εναντίον του ΙΣΙΣ τότε…)
Εδώ δεν μιλάμε για «παράπλευρες απώλειες» αμάχων κατά την διάρκεια συγκρούσεων, όπως συμβαίνει τώρα στη Γάζα. Μιλάμε για αληθινές σφαγές κατά αμάχων ανεξάρτητα από συγκρούσεις. Μερικές μάλιστα αγγίζουν τα όρια της Γενοκτονίας (και ήδη διερευνώνται ως «γενοκτονίες»), όπως ο αφανισμός των Γιαζιντζι, στην Συρία. Από το ΙΣΙΣ.
Mόνο στο Ιράκ και μόνο για δύο χρόνια, οι νεκροί άμαχοι που σφαγιάστηκαν από το ΙΣΙΣ, σύμφωνα με στοιχεία της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ φτάνουν τις 18.808! Σύν χιλιάδες άλλοι που βασανίστηκαν, βιάστηκαν ακρωτηριάστηκαν, συν πολλαπλάσιοι που πουλήθηκαν ως δούλοι. Οι τοπικές αρχές του Ιράκ ανεβάζουν τον αριθμό πολύ υψηλότερα. Κι αυτός είναι απολογισμός των νεκρών αμάχων που δολοφονήθηκαν από το ΙΣΙΣ μόνο στο Ιράκ!
Στη Συρία που κατέλαβαν και κράτησαν πολλαπλάσιο έδαφος για περισσότερο χρόνο, ο απολογισμός είναι πολύ μεγαλύτερος. Αγγίζει τις 300 χιλιάδες! Εκ των οποίων 200 χιλιάδες τουλάχιστον, “χρεώνονταν” στο ΙΣΙΣ ως σφαγές αμάχων, εν ψυχρώ…
Γι’ αυτούς τους αμάχους, που έπεσαν από το μαχαίρι των ισλαμιστών φονταμενταλιστών είδατε καμία «έκρηξη διαμαρτυρίας»;
Όλοι αυτοί που φωνάζουν για τους «αμάχους νεκρούς στη Γάζα» ούτε ξέρουν τι έγινε από τους ισλαμιστές συμμάχους της Χαμάς, λίγο πιο πέρα, λίγο πιο πρίν…
Κι ούτε διαμαρτυρήθηκαν φυσικά, για τους νεκρούς Ισραηλινούς που προκάλεσε η ίδια η Χαμάς (πάνω από 1200) την 7η Οκτωβρίου της περασμένης χρονιάς, ή για τους ομήρους που ακόμα κρατάει.
Πρόκειται για την πιο υποκριτική, υποκινούμενη, “εργαλειοποιημένη” και “εχθροπαθή” επίκληση “ανθρωπισμού”. Που στρέφεται αποκλειστικά εναντίον του Ισραήλ. Και πριμοδοτεί τους εχρθούς, όχι μόνον του Ισραήλ, αλλά και ολόκληρου του δυτικού κόσμου…

* Κι εδώ είναι το πιο εκπληκτικό: Όλοι αυτοί που υποκινούν την “έκρηξη οργής” κατά του Ισραήλ “για τα αθώα θύματα στη Γάζα”, όλοι αυτοί που κραυγάζουν τα συνθήματα της Χαμάς, είναι ακριβώς οι ίδιοι που φωνάζουν όλα τα συνθήματα του δικαιωματισμού και της θεωρίας των… 69 φύλων!
Δεν ξέρουν, οι καημένοι, ότι οι ισλαμιστές για τους οποίους κόπτονται σήμερα, και τους οποίους ανοικτά στηρίζουν, μισούν τη Δύση, είναι ορκισμένοι εχθροί του δυτικού τρόπου ζωής, είναι φανατικοί οπαδοί της “πατριαρχίας” και της δουλείας, ενώ τους ΛΟΑΤΚΙ τους σκοτώνουν εν ψυχρώ – τους πετάνε από τις οροφές κτιρίων ή τους καίνε ζωντανούς…
Όλα αυτά που οι ίδιοι σιχαίνονται, τα ασπάζονται φανατικά οι ισλαμιστές! Τους οποίους οι ίδιοι τυφλά υποστηρίζουν…
Ποτέ αυθεντικό κίνημα νεολαίας δεν έδειξε τέτοια ηλιθιότητα.
Μόνο κατευθυνόμενος όχλος τυφλωμένων ηλιθίων…

Είναι σύμπτωμα πνευματικής και κοινωνικής παρακμής να εμφανίζεται τόσο διαδεδομένη χειραγώγηση όχλων από τυφλωμένους ηλίθιους.
Στο Μεσαίωνα έκαιγαν μάγισσες και αιρετικούς…
Τώρα κραυγάζουν υπέρ των ισλαμιστών και αναθεματίζουν όσους τους πολεμούν…

https://lastpoint.gr/

(Αναρτήθηκε από τον Στρατηγό κ. Αθαν. Καραντζίκο )