9.4.24

ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΩΣΜΟΔυστυχώς η τάλαινα αυτή χώρα δεν θα προχωρήσει. Δεν θα πάει παρακάτω. Θα μείνει στάσιμη και οπισθοδρομική.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Οικονομικά είμαστε υπερχρεωμένοι. Κατά τα άλλα ‘‘καταργήσανε’’ τα μνημόνια, αλλά δεν επανέφεραν τους μισθούς και τις συντάξεις στη προτέρα της κρίσης, δεν καταργούνε την ΕΑΣ, δεν καταργούνε τη προσωπική διαφορά και υποθηκεύσανε το μέλλον των παιδιών και των εγγονιών μας για 99 ακριβώς χρόνια. Ούτε ένα χρόνο παρά πάνω. Που είναι εκείνο το φαινόμενο της πολιτικής ο Τσίπρας. Συγγνώμη, μου διέφυγε. Μετά το βατερλώ του, μας φύτεψε την αδελφή ψυχή για να μας σώσει, η οποία βεβαίως-βεβαίως δεν ευθύνεται για τα αδελφά γονίδιά του.

Από πλευράς προστασίας του πολίτη βρισκόμαστε στο Ναδίρ.

Τον αστυνομικό που σκοτώθηκε από χούλιγκαν στο γήπεδο του Ρέντη, τον θυμάστε;

Θυμάστε που οι Κροάτες χούλιγκανς διέσχισαν ανενόχλητοι όλη τη χώρα και έφτασαν στο γήπεδο της ΑΕΚ και σκότωσαν τον Μιχάλη αν και η ιεραρχία της Αστυνομίας ήταν ενημερωμένη.

Οι αστυνομικοί στην Ελλάδα αφ’ ενός μεν είναι ανεκπαίδευτοι, αφ’ ετέρου δε τους έχει ευνοχισμένους το πολιτικό σύστημα. Γι’ αυτό οι αστυνομικοί δεν είναι σε θέση να φυλάξουν τους εαυτούς τους, το σπίτι τους, τα αστυνομικά τμήματα. Και έχουμε το μεγάλο θράσος να ζητάμε να προστατεύουν και εμάς; Πάντως το υπουργείο έχει ωραίο τίτλο. Υπουργείο ΠΡΟΠΟ. Τον απέκτησε επί υπουργίας εκείνου του φοβερού στρατηγού, που ήταν κεραυνοβολημένος fan του γερμανού στρατηγού Γκουτέριαν που επινόησε και εφάρμοσε τον κεραυνοβόλο πόλεμο, και φανταστικού υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ που μας συμβούλευε να προσποιούμαστε ότι κοιμόμαστε όταν οι ληστές μπαίνουν στα σπίτια μας.

Και βγαίνουν διάφοροι ειδήμονες και μη, δημοσιολόγοι και μη, κυρίως άσχετοι, και κατηγορούν τους αστυνομικούς ότι δεν εφάρμοσαν τα πρωτόκολλα στη περίπτωση της δολοφονίας της άμοιρης Κυριακής.

Και έρχεται η ωσεί παρούσα-απούσα αντιπολίτευση και ζητά χρησιμοποιώντας μονίμως την ίδια επωδό τη παραίτηση του Υπουργού ΠΡΟΠΟ.

Δεν φταίει κανένας υπουργός, διότι όσο άριστος και ικανός και αν είναι ένας υπουργός δεν μπορεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα γενεών. Φταίει όλο το πολιτικό προσωπικό συλλήβδην που δεν μπορεί να συνομιλήσει και να συνεννοηθεί σε πέντε βασικά πράγματα. Και έτσι θα πυροβολεί μονίμως η αντιπολίτευση τη συμπολίτευση περιμένοντας να φθαρεί κάποια στιγμή για να έλθει αυτή στην εξουσία και να τα κάνει χειρότερα και τούμπαλιν.

Ούτε τα στελέχη, ούτε και το κατώτερο προσωπικό της Αστυνομίας δεν φταίει. Και δεν φταίει διότι δεν έχει διδαχθεί Εφηρμοσμένη Διοίκηση, (ίσως να ακούτε για πρώτη φορά τον όρο αυτό), και τους έχουν φλομώσει στη θεωρία που δεν την καταλαβαίνουν ούτε αυτοί που τη διδάσκουν. Όταν δεν μάθανε και δεν κάνανε κτήμα τους την ενσυναίσθηση του καθήκοντος δεν μπορεί να λειτουργήσουν ούτε στοιχειωδώς ανθρώπινα. Όταν δεν τους μάθανε να σκέφτονται και να χρησιμοποιούν το λίγο ή το πολύ μυαλό που διαθέτουν, αυτά τα αποτελέσματα θα έχουμε.

Απευθυνόμενος στους συναδέλφους μου ερωτώ: Εμείς διδαχθήκαμε Εφηρμοσμένη Διοίκηση στο σχολειό των Ευελπίδων που έλεγε και ο άσχετος καθηγητής της Φυσικής Αθανασίου; Διδαχθήκαμε όμως ηγεσία. Διδαχθήκαμε υψηλή θεωρία από καθηγητάδες που δεν είχαν διοικήσει ούτε περίπτερο.

Ας ασχοληθούμε τώρα με την ‘‘ανεξάρτητη, αδέκαστη και τυφλή’’ Δικαιοσύνη.

Ως ‘‘ανεξάρτητη’’ δεν μπορείς να τη πεις και κωφή. Ως τυφλή, όμως, δικαιούται αναπηρικής σύνταξης και μάλιστα επιδόματος συνοδού. Η συμβία μου έχει πιστοποιημένη αναπηρία πάνω από 80% και έχει ανάγκη βοηθείας εταίρου προσώπου. Επειδή ήταν ασφαλισμένη στο ΙΚΑ και παίρνει μια πενιχρή σύνταξη έκανα, λοιπόν, αίτηση στο ΙΚΑ για να της χορηγηθεί επίδομα για το πρόσωπο που θα τη βοηθάει. Ο Διευθυντής του ΙΚΑ μου είπε ότι δεν δικαιούται διότι για να δικαιούται πρέπει να είναι τυφλή 100%. Τον ρώτησα: Δηλαδή αν τη ξεματιάσω με το πηρούνι, όπως έλεγε και ο αείμνηστος Μακρής θα πάρει το επίδομα; Και μου απάντησε: Εγώ έχω τη μάνα μου κατάκοιτη και δεν δικαιούται επιδόματος. Τον ξαναρώτησα: Και αφού είναι κατάκοιτη γιατί δεν τη ξεματιάζετε για να πάρετε και το επίδομα; Αν η σύζυγός μου ήταν ασφαλισμένη στο Δημόσιο θα έπαιρνε το επίδομα συνοδού. Άλλο κράτος το Δημόσιο. Άλλο κράτος το ΙΚΑ. Εδώ είναι ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ. Ελλάς το μεγαλείο σου!

Η Δικαιοσύνη είναι η πιο βαριά άρρωστη στην Ελλάδα. Αλλά δεν αρρώστησε μόνη της. Την αρρώστησε το πολιτικό σύστημα. Έχουν ψηφίσει εκατοντάδες χιλιάδες νόμους που είναι το χρησιμότερο εργαλείο των δικηγόρων για να παίρνουν συνέχεια αναβολές: Αναβολή γιατί δεν μας αρέσει η σύνθεση της έδρας. Αναβολή γιατί αρρώστησε ο συνήγορος. Αναβολή γιατί κωλύεται ο μάρτυρας. Αναβολή για το άλφα, αναβολή για το βήτα, αναβολή για το ωμέγα μέχρι να διαγραφεί το αδίκημα. Ξέρετε πόσων μεγαλοσχημόνων και μεγαλοαπατεώνων έχουν παραγραφεί τα κακουργήματά τους με τη μεθοδολογία αυτή;

Η απονομή της Δικαιοσύνης είναι ή δεν είναι δουλειά και υποχρέωση των δικαστών; Οι δικαστές δεν πρέπει να γνωρίζουν όλους τους νόμους που αφορούν τη δουλειά τους; Οι δικηγόροι τι χρειάζονται στη μέση; Για να παίρνουν τις αναβολές και να λιμνάζει η απονομή της δικαιοσύνης ή να φτιάχνουν παραδικαστικά κυκλώματα; Μήπως πρέπει να αλλάξει το καθεστώς αυτό; Οι δικηγόροι να επιτελούν το έργο τους έξω από τα δικαστήρια, όπως παλιά οι δικολάβοι. Στα νομικά τους γραφεία. Εκεί θα συντάσσουν τις μηνύσεις, τις μηνυσάρες, τις αγωγές και τις αγωγάρες, τις προτάσεις και τις προσθήκες και όλα, τέλος πάντων, τα συμπαρομαρτούντα. Οι δικηγόροι όταν κερδίσουν μια δίκη φουσκώνουν. Όταν τη χάσουν, δεν το χρεώνονται αλλά τη χρεώνουν στους δικαστές. Λοιπόν έξω από τα δικαστήρια. Εκεί στα γραφεία τους.

Αναφέρθηκα σε μηνύσεις και μηνυσάρες διότι στο χωριό μου τα παλιά χρόνια υπήρχε ένα δικολάβος. Πήγαινε κάποιος στο γραφείο του και του ζητούσε να του συντάξει μια μήνυση. Τον ρωτούσε ο δικολάβος: Μήνυση θέλεις ή μηνυσάρα; Τον ρωτούσε ο πελάτης: Έχει διαφορά; Η μήνυση έχει 50 δραχμές, η μηνυσάρα 100, αλλά με τη μηνυσάρα θα τον χώσουμε μέσα για τα καλά. Και ο αφελής πελάτης πλήρωνε τις 100 δραχμές για τη μηνυσάρα.

Πριν από μερικά χρόνια είχε ξεσκεπασθεί ένα παραδικαστικό κύκλωμα. Αυτό ήταν μόνο και τέλειωσε;

Ο Στρατός μας είναι άριστος. Έτσι λένε οι πολιτικοί μας. Γιατί δεν τους παίρνει να πούνε κάτι διαφορετικό. Όπως ο Καραμανλής του Αχιλλέα είχε δηλώσει στη Βουλή για τα τρένα: «Είναι ντροπή -και ντρέπομαι- που θέτετε θέματα ασφαλείας και θα ήθελα να ανακαλέσετε αμέσως. Είναι ντροπή όταν σας εξήγησα -και το ξαναλέω- ότι το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι ΥΔΥ, διασφαλίζουμε την ασφάλεια». Αν έλεγε ότι δεν είναι ασφαλή, δεν θα έμπαινε στα τρένα ούτε γάτα. Ευτυχώς που δεν μπορώ να ταξιδέψω. Ούτε τώρα θα έμπαινα σε τρένο. Δεν γνωρίζω τι είναι οι ΥΔΥ, πάντως δεν μοιάζει με υποκοριστικό του αρχίδι που έλεγε ο μέγας Χαρρυ Κλυνν.

Βεβαίως όλα κρίνονται από τα αποτελέσματα:

Ο Καραμανλής, ο εθνάρχης, είχε δηλώσει ότι: ‘‘Η Κύπρος πέφτει μακράν’’. Ήταν το επιχειρησιακό σχέδιο των Αμερικανών-Τουρκίας-Μακαρίου-Καραμανλή. Να καταληφθεί η μισή Κύπρος από τους Τούρκους, να αποκατασταθεί η ‘‘ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ’’ και να επανέλθουν στις θέσεις του οι εθνοπατέρες και να επανέλθει και ο αρχομανής Μακάριος στο Θρόνο του.

Η ποντικομαμή, ο Σιμίτης, (κουλουρτζής), όταν οι Τούρκοι κατέλαβαν τα ΄Ιμια, είχε δηλώσει: ‘‘Θέλατε να κάνω πόλεμο; Θέλατε να σκοτωθούν τα παιδιά σας;’’ Ποτέ δεν συμπορεύεται το κοινό περί επιθυμίας αίσθημα του ‘‘κυρίαρχου Ελληνικού λαού’’ με τις ορέξεις και κυρίως τις βλέψεις των πολιτικών.

Έχουμε να νικήσουμε τους Τούρκους από το Α΄ Βαλκανικό πόλεμο το 1912, αλλά όχι μόνοι μας. Είχαμε συνασπισθεί με τη Βουλγαρία, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο. Δεν ξέρω τι θα κάναμε μόνοι μας.

Κομπορημονούμε ότι αγοράζουμε αεροπλάνα βαπόρια και ότι εξοπλιζόμαστε έναντι της Τουρκίας.

Και ας υποθέσουμε ότι παίρνουμε τα F35. Και όχι 40, αλλά 140. Το ξέρετε ότι οι αμερικανοί μπορούν να μπλοκάρουν τα ηλεκτρονικά συστήματα των αεροπλάνων αυτών και σε περίπτωση εμπλοκής μας σε πόλεμο με την Τουρκία, που δεν θα τον αποφύγουμε, θα τα πετάμε όχι για πόλεμο, αλλά για αερότσαρκες.

Από τη στιγμή που απελευθερωθήκαμε από τους Τούρκους υποδουλωθήκαμε πάραυτα στις Μεγάλες Δυνάμεις. Και οδεύουμε, πιστεύοντες ότι είμαστε λεύτεροι.

Κανένας πρωθυπουργός της χώρας αυτής δεν σκέφθηκε να ανεξαρτοποιήσει τη χώρα αυτή. Και πως θα μπορούσε να γίνει αυτό, θα με ρωτήσετε. Πολύ απλά. Κτίζοντας τη δική μας πολεμική βιομηχανία, σιγά-σιγά, μέρα με την ημέρα, βδομάδα με τη βδομάδα, χρόνο με το χρόνο, όπως ακριβώς έσχιζε τα μνημόνια ο Σαμαράς.

Δυστυχώς οι δικοί μας πολιτικοί νοιάζονται μόνο για τη δική τους επομένη μέρα και καρφί δεν τους καίγεται για την Ελλαδίτσα μας.

Όχι μόνο δεν φροντίσανε γι’ αυτό αλλά την έχουν χρεωκοπήσει σε όλα τα επίπεδα.

Ενώ η Τουρκία που είναι μια τεράστια χώρα και συντηρεί το 2ο μεγαλύτερο στρατό στο ΝΑΤΟ έχει κτίσει μια πολεμική βιομηχανία και σήμερα είναι αυτάρκης και αυτόνομη εξοπλιστικά κατά 80% και δεν έχει ανάγκη ούτε τη Ρωσία ούτε την Αμερική και μπορεί και παίζει το δικό της παιχνίδι και να τρέχουν ξοπίσω της Ρώσοι και Αμερικάνοι.

Είχα μια θυμόσοφη γιαγιά η οποία έλεγε: ‘‘ Αν δεν έχεις νύχια να ξυστείς, μη περιμένεις, παιδάκι μου, να σε ξύσει κανένας’’

Εγώ που είμαι λίγο προχώ και ολίγον τι αθυρόστομος το πάω πιο κάτω. Ποτέ μην εξαρτηθείς, (κρεμαστείς), από τα αρχίδια τρίτου, διότι αν αποφασίσει να τα κόψει θα πέσεις στο κενό.

Άφησα τελευταία την Παιδεία, διότι πιστεύω ακράδαντα ότι η Παιδεία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της κάθε χώρας. Έχω ξαναγράψει μη μπερδεύετε την Εκπαίδευση με την Παιδεία.

Εκπαιδευτικά έχουμε πατώσει όπως μαρτυράνε οι διεθνείς στατιστικές. Για τη Παιδεία ούτε να γίνεται λόγος διότι ως ανύπαρκτη δεν τη πιάνουν τα ραντάρ.

Αν είχαμε Παιδεία ανήλικοι και έφηβοι, αγόρια δυστυχώς και κορίτσια, δεν θα συγκροτούσαν συμμορίες, δεν θα ξυλοκοπούσαν και δεν θα λήστευαν άλλους ανήλικους και έφηβους.

Τα θεμέλια μιας χώρας είναι η Παιδεία της. Δυστυχώς στην Ελλάδα εκτός όλων των άλλων δεν έχουμε και Παιδεία Αν είχαμε σωστή Παιδεία θα είχαμε και από όλα τα άλλα.

Έχουν παρελάσει πλείστοι όσοι άχρηστοι υπουργοί, (μπλε, πράσινοι, και βυσινοί), από του υπουργείο παιδείας. Ουδείς ασχολήθηκε ούτε με την εκπαίδευση πολλώ δε μάλλον με το τεράστιο θέμα της Παιδείας.

Ο νυν υπουργός Παιδείας, ο κατά τα άλλα καταξιωμένος, δεν ασχολείται με την παιδεία, αλλά με τη τεχνητή νοημοσύνη. Τι να τη κάνω τη τεχνητή νοημοσύνη όταν τα παιδιά δεν μαθαίνουν να χρησιμοποιούν το λίγο ή το πολύ μυαλό που διαθέτουν.

Παιδεία δεν είναι η προπαίδεια, δεν είναι η ΑλφαΒήτα, δεν είναι το εντός εκτός και επί τα αυτά. Είναι η διαπαιδαγώγηση των παιδιών, είναι η ψυχική διάπλαση, είναι η διαμόρφωση του χαρακτήρα, είναι η καλλιέργεια του ήθους, είναι να μάθεις να αγαπάς, είναι να μάθεις να βοηθάς, είναι να μάθεις την αξιοπρέπεια, είναι να μάθεις να ανέχεσαι, είναι να μάθεις να είσαι ανεκτικός, είναι να μάθεις να αναγνωρίζεις και να παραδέχεσαι την αξία, την ικανότητα και την ανωτερότητα των άλλων, είναι να μάθεις να είσαι ευαίσθητος και να ευαισθητοποιείσαι, είναι να μάθεις να προσφέρεις, να μάθεις τη μπέσα, το φιλότιμο ,είναι να μάθεις τον αυτοσεβασμό και να σέβεσαι και τους άλλους, είναι να μάθεις τόσα πολλά και άλλα τόσα.

Αν είχαμε Παιδεία θα είχαμε λιγότερη παραβατικότητα, θα είχαμε λιγότερους φόνους, λιγότερες γυναικοκτονίες, λιγότερες κλοπές, λιγότερες ληστείες, δεν θα χρειαζόμαστε τόσους πολλούς ανεκπαίδευτους αστυνομικούς, θα είχαμε λιγότερες φυλακές και θα είμαστε πολύ καλλίτερα όλοι μας.

Διάγω το 85ο έτος της ηλικίας μου, έχω σοβαρότατο πρόβλημα υγείας και συνεπώς έχω ανάγκη να κάθομαι στο Μετρό όταν το χρησιμοποιώ. Κανένας νέος και καμία νεαρή κοπέλα δεν μου έχει δώσει ποτέ τη θέση τους.

Άραγε τι να φταίει; Ποιος να φταίει; Πολλοί λένε φταίνε οι δάσκαλοι. Μα δεν έχουμε δασκάλους που να έχουν διδαχθεί Εφηρμοσμένη Παιδαγωγική σύμφωνα με την οποία θα γαλουχούν τα παιδιά. Άλλοι λένε πως φταίνε οι γονείς. Μα και οι γονείς έχουν γαλουχηθεί από δασκάλους που δεν διδαχθήκανε Εφαρμοσμένη Παιδαγωγική. Και οι μεν και οι δε είναι ανάγωγα κλάσματα.

Ποιος όμως φταίει: Σύμπας ο πολιτικός κόσμος, ο οποίος περί άλλων τυρβάζει και των οικείων μεριμνά. Φταίει ο πολιτικός κόσμος που νοιάζεται μόνο για τις καρέκλες τους και για τίποτε άλλο και τούτο διότι γνωρίζει πολύ καλά ότι ο μαλάκας ελληνικός λαός δεν μπορεί να τους αλλάξει και ψηφίζει πότε τους μεν και πότε τους δε και έτσι βρισκόμαστε στον ίδιο παρονομαστή και με μηδέν εις το πηλίκιο.

Διώνη Πικερμίου 08-04-2024

Ο αιρετικός

_____________________

Αναρτήθηκε από τον Στρατηγό κ. Αθαν. Καραντζίκο