28.3.24

«Υπό τον έλεγχο των δυτικών το ISIS», λένε οι Ταλιμπάν – Συμφωνεί το 92% των Ελλήνων πολιτών βάσει δημοσκόπησης (upd)


Ο εκπρόσωπος του πολιτικού γραφείου των Ταλιμπάν στο Κατάρ, Sohail Shaheen, αποκάλυψε ότι οι δυνάμεις του ISIS, που επιχειρούσαν στο Αφγανιστάν και δρουν τώρα εκτός χώρας, βρίσκονται υπό τον έλεγχο ξένων υπηρεσιών πληροφοριών και μάλιστα αναφέρθηκε και στην τρομοκρατική επίθεση στην Μόσχα δίνοντας μια άλλη άποψη.

Ο αξιωματούχος σημείωσε επίσης ότι οι Αμερικανοί προσπαθούν να καλύψουν τους πραγματικούς ενόχους της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα με τις δηλώσεις τους για εμπλοκή μαχητών του ISIS που ουσιαστικά είναι οι μονάδες εξόντωσης των δυτικών υπηρεσιών κατά όσων στόχων δεν θέλουν να φαίνονται οι ίδιοι.

«Το Ισλαμικό Εμιράτο καταδίκασε έντονα την τραγική επίθεση στο Crocus. Εξαλείψαμε την απειλή του ISIS στο Αφγανιστάν μετά το τέλος της κατοχής, ενώ η παρουσία τους παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίας των ξένων δυνάμεων στο ανατολικό και βόρειο Αφγανιστάν.

Τα κέντρα του ISIS βρίσκονται πλέον εκτός Αφγανιστάν και τελούν υπό τον έλεγχο ξένων μυστικών υπηρεσιών. Η επίθεση στη Μόσχα πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά για να εντοπιστούν οι πραγματικοί ένοχοι.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Αμερικανός γερουσιαστής Lindsey Graham προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή της έρευνας σε αυτό το ευαίσθητο στάδιο», ανέφεραν.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ταλιμπάν έχουν κατηγορήσει επανειλημμένα τις ΗΠΑ πως έχουν άμεσους δεσμούς με το ISIS (Wilayat Khorasan), που είναι η οργάνωση που την επόμενη μόλις ημέρα οι ΗΠΑ έδειξαν ως ενόχους για την επίθεση, και ότι χρησιμοποιούν το ISIS για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Αυτές οι δηλώσεις έρχονται παράλληλα με τα αποτελέσματα των Ελλήνων πολιτών στην δημοσκόπηση του pronews.gr για το ζήτημα της εμπλοκής ξένων υπηρεσιών στην επίθεση στην Μόσχα

Έτσι το 92% των ψηφοφόρων (ξεπέρασαν τις 15 χιλιάδες) συμφωνούν ότι η επίθεση στην Μόσχα είναι μια ευθύνη των ΗΠΑ, Βρετανίας, Ουκρανίας και ISIS.

Άλλωστε είναι γνωστή η “σκοτεινή” διασύνδεση ΗΠΑ-ISIS όταν ο ιδρυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης και οι μετέπειτα ηγέτες της ήταν αποκαλύφθηκε ότι ήταν μεταξύ των κρατουμένων της φυλακής Camp Bucca στο νότιο Ιράκ, μιας εγκατάστασης εγκλεισμού που διευθύνεται από τον αμερικανικό στρατό και απελευθερώθηκαν μετά.

Ο κατάλογος των τρομοκρατών μεγάλης σημασία που συνελήφθησαν και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι από τους Αμερικανούς είναι αρκετά κατατοπιστικός: ο ηγέτης του ISIS Abu Bakr al-Baghdadi, ο διάδοχός του Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurashi, Abu Mohammed al-Adnani, Abu Muslim al-Turkmani, Haji Bakr, Abu Abdulrahman al-Bilawi, Abu Ayman al-Iraqi, μεταξύ άλλων.

Το Camp Bucca συγκέντρωσε εξτρεμιστικά στοιχεία και μετά άφησε ελεύθερους τους πλέον καλά δικτυωμένους εξτρεμιστές.

Οι θρησκευτικοί αξιωματούχοι του ISIS λένε μάλιστα ότι χρησιμοποίησαν τον χρόνο τους στη φυλακή για να στρατολογήσουν κρατούμενους μετά την απελευθέρωσή τους.

https://www.pronews.gr/

_______________________________

(Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη)