28.3.24

Άρχισε η "κατεδάφιση" ! Παραιτήθηκαν Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος.

Την παραίτησή τους υπέβαλαν στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν από λίγο ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος.


Πυρά από Ανδρουλάκη

«Ο πυρήνας της διαφοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου και το ξέρετε καλά», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στην επίμαχη υπόθεση. «Η φαυλότητα σας αποδεικνύεται από το γεγονός ότι με κατηγορήσατε πως κίνητρο μου για να φέρω το θέμα της πρότασης δυσπιστίας είναι η διαπλοκή. Ποια συμφέροντα καταγγέλλετε; Αυτά με τα οποία οι πιο στενοί σας συνεργάτες πίνανε ποτάρες το βράδυ της Κυριακής; Τους στείλατε για να καπνίσουν πούρα ή την πίπα της ειρήνης;»

Στην επίμαχη συνάντηση είχε αναφερθεί και την Τετάρτη -από τη Βουλή- ο κ. Ανδρουλάκης. Σχολιάζοντας την ομιλία του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, και τα «υπονοούμενα» -όπως ανέφερε- περί «θυρωρών της διαπλοκής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Ποιας διαπλοκής; Της διαπλοκής που δύο υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας έπιναν ποτά την Κυριακή το βράδυ μαζί με συγκεκριμένο επιχειρηματία; Δεν ήταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ ούτε των υπολοίπων κομμάτων. Οι δικοί σας υπουργοί ήταν, για να δείτε ότι περιφρονείτε τη λογική και τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού».
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Στο ζήτημα αναφέρθηκε σήμερα το μεσημέρι και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του με την οποία άσκησε κριτική στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, ανέφερε: «Οσο για τη συνάντηση στελεχών της κυβέρνησης με επιχειρηματία, σε ”φιλικό επίπεδο”, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ας σταματήσει να υπερηφανεύεται για την κοινωνικότητα της κυβέρνησης, γιατί ενδεχομένως θα βρεθεί στην ανάγκη να απολογείται. Κι ας θυμηθεί τα ”φιλικά ποτά” όταν τολμήσει να σκεφτεί ξανά να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για σύμπλευση με συμφέροντα».
Σχόλιο της Νέας Αριστεράς

«Κάθε φορά που ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται απολογούμενος για τις απόπειρες συγκάλυψης που ενορχηστρώνει, θυσιάζει και κάποιο από τους στενούς του συνεργάτες μήπως και γλιτώσει από την κοινωνική κατακραυγή. Το έπραξε και στην υπόθεση των παρακολουθήσεων με το ξήλωμα του κ. Δημητριάδη. Το κάνει τώρα με τους κ.κ. Μπρατάκο και Παπασταύρου», σχολίασε η Νέα Αριστερά.


Και πρόσθεσε: «Ενας όμως είναι εκείνος που έχει ασυλία και προστατεύεται πάση θυσία: Ο κύριος Καραμανλής. Οι παραιτήσεις αυτές δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι σαρξ εκ της σαρκός των ελίτ που από την πρώτη μέρα της προεδρίας του έχουν υψώσει τείχος προστασίας. Ούτε μπορούν να κρύψουν αυτό που όλη η κοινωνία πλέον έχει καταλάβει. Την συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών. Αν κάποιος πρέπει να παραιτηθεί είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ο αρχιερέας της συγκάλυψης, του ψεύδους και της παραπληροφόρησης».

https://www.kathimerini.gr