16.3.24

Πρόεδρος Διοικητικών Δικαστών κατά Ευρωπαίας Εισαγγελέως: Δεν είναι αρμοδιότητά της να μας υποδεικνύει αλλαγές στο Σύνταγμα

Πηγή: iefimerida.gr - Πρόεδρος Διοικητικών Δικαστών κατά Ευρωπαίας Εισαγγελέως: Δεν είναι αρμοδιότητά της να μας υποδεικνύει αλλαγές στο Σύνταγμα - iefimerida.gr

 Λάβρος εναντίον της Ευρωπαίας Εισαγγελέως Λάουρα Κοβέσι εμφανίζεται ο πρόεδρος των Διοικητικών Δικαστών, Παναγιώτης Δανιάς, τονίζοντας πως «υπερβαίνει κατά πολύ τις αρμοδιότητές της, όταν μας λέει να αλλάξουμε το νόμο περί ευθύνης υπουργών» για τη διερεύνηση της τραγωδίας στα Τέμπη.

Ο Παναγιώτης Δανιάς σε ανάρτησή του στο Facebook τονίζει:

«Noμίζω ότι η Ευρωπαία Εισαγγελέας υπερβαίνει κατά πολύ τις αρμοδιότητές της, όταν μας λέει ότι πρέπει να αλλάξουμε το νόμο περί ευθύνης Υπουργών (!!), ή και το Σύνταγμα (!!!), ώστε να μπορεί, δήθεν, να κάνει ανενόχλητη την έρευνά της.

Θα της συνιστούσα, λοιπόν, να κάνει τη δουλειά της αθόρυβα και μεθοδικά, όπως κάνουν οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ Δικαστές και Εισαγγελείς στις Χώρες-Μέλη, χωρίς βαρύγδουπες δηλώσεις που προσβάλλουν την θεσμική αυτονομία των Κρατών Μελών της Ε.Ε. και την καθιστούν μέρος του προβλήματος, αντί της λύσης.

»Και δεν την εμποδίζει, βέβαια, η ασυλία των Υπουργών να ζητήσει έγγραφα (το σημαντικότερο), μαρτυρίες από μέλη Διοικήσεων κ.λπ., και στοιχεία από οποιαδήποτε πηγή της είναι χρήσιμα για την εργασία της. Και η εργασία της δεν είναι να δίνει συνεντεύξεις στα μέσα και να μιλάει για το "τραύμα" των συγγενών των θυμάτων (αναμφίβολα υπαρκτό, αλλά ΑΔΙΑΦΟΡΟ για την αναζήτηση της αλήθειας).

Και αν διαπιστώσει, πράγματι, εμπόδια στο έργο αυτό από Υπουργούς, να τους κατονομάσει και να το στείλει στην (Ελληνική) Βουλή, που είναι η μόνη αρμόδια να επιληφθεί. Εκτός, αν ο σκοπός της είναι να κατέβει και αυτή στις Ευρωεκλογές, σαν τον Βέλγο ανακριτή της υπόθεσης της Καϊλή.»

Πρόεδρος Διοικητικών Δικαστών κατά Ευρωπαίας Εισαγγελέως: Δεν είναι αρμοδιότητά της να μας υποδεικνύει αλλαγές στο Σύνταγμα

https://www.iefimerida.gr/


Φ.Μ