8.3.24

Προκαλούν οι ΗΠΑ: Στήριξη της Τουρκίας ως ενεργειακού προμηθευτή της Ευρώπης!


Στηρίζουν με κάθε μέσο και τρόπο τον διεθνή παράγοντα αποσταθεροποίησης - Επιβραβεύουν τον Ερντογάν που βρίζει τη Δύση και απειλεί την Ελλάδα
Εξοργίζει η στάση των ΗΠΑ που χαϊδεύουν την Τουρκία παρά τη στάση που κρατάει κατά της Δύσης και παρά τον αποσταθεροποιητικό της ρόλο και τον Ταγίπ Ερντογάν να απειλεί την Ελλάδα.
Έτσι αφού έβγαλαν από τη μέση τον… ενοχλητικό Μενέντεζ και της δίνουν τα πολυπόθητα F16, τώρα θέλουν να την αναγάγουν και σε ενεργειακό προμηθευτή της Ευρώπης! Αυτό θα είναι άλλωστε το κύριο θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση του στρατηγικού μηχανισμού Τουρκίας-ΗΠΑ θα πραγματοποιηθεί Πέμπτη και Παρασκευή μεταξύ Άντονι Μπλίνκεν και Χακάν Φιντάν.
Αμερικανοί αξιωματούχοι μίλησαν στην εφημερίδα Σαμπάχ και ανέφεραν πως θα συζητηθεί η αύξηση των αμερικανικών εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG στην Τουρκία, η ανάπτυξη πυρηνικής τεχνολογίας και μικρών αρθρωτών αντιδραστήρων από την Τουρκία, καθώς και άλλα θέματα πυρηνικής συνεργασίας και επενδύσεων.
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ θα θέσει στον Αμερικανό ομόλογό του και το αίτημα της Άγκυρας για να διαγραφεί από τις κυρώσεις του αμερικανικού νόμου CAATSA, αλλά και την άρση των περιορισμών ώστε να προχωρήσουν τα κοινά έργα της αμυντικής βιομηχανίας
Φυσικά στην ατζέντα περιλαμβάνεται και οι διαδικασίες για το πρόγραμμα F-16, ενώ θα συζητηθούν και οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα που χαρακτηρίζονται… θετικές!
Η απόλυτη επιβράβευση για το καθεστώς Ερντογάν και ας κάνει όλα τα χατίρια των Αμερικανών η ελληνική κυβέρνηση.

Πηγή: newsbreak.gr

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com