22.3.24

"Συγχωροχάρτι" Μπακογιάννη για τη δήλωση Ερντογάν: Ότι είπε το έκανε γιατί στις δημοσκοπήσεις είναι μπροστά ο Ιμάμογλου...


«Η επίμαχη δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Κύπρο έγινε γιατί ο ίδιος έρχεται δεύτερος μετά τον Εκρέμ Ιμάμογλου στις δημοσκοπήσεις», επισήμανε η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNews «Στο Κέντρο».
«Ο Ιμάμογλου είναι στη δημοσκόπηση μπροστά. Θα του λείπει κάτι από τη φιλοδοξία του Ερντογάν για να μπορέσει να βγει οριστικώς μπροστά – Του λείπει ένα κομμάτι απόο την ακροδεξιά και (ο Ερντογάν) απευθύνεται σε αυτό το ακροατήριο (…) Πέραν αυτού, έχει μια σημασία ότι αυτή η δήλωση γίνεται τώρα που γίνεται μια πρόσθετη προσπάθεια από τον ΟΗΕ, με καινούργια υπεύθυνη του ΟΗΕ, η οποία έρχεται στην περιοχή για να ξεκινήσει ο διάλογος Τουρκοκυπρίων – Ελληνοκυπρίων (…) Η χθεσινή δήλωση Ερντογάν δεν παίζει πουθενά σήμερα στις τουρκικές εφημερίδες. Ούτε η δήλωση Ερντογάν παίζει, ούτε η δική μας αντίδραση παίζει» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Για το Κυπριακό, ανέφερε: «Δεν ξέρω πόσες ελπίδες έχουμε στο Κυπριακό. Δεν διαπραγματεύομαι εγώ αυτή τη στιγμή. Αλλά το να γίνει άλλη μια προσπάθεια να ξεκινήσουμε λέγοντας ότι δεν αλλάζει η βάση διαλόγου για το Κυπριακό επειδή θέλουν να την αλλάξουν οι Τούρκοι, ναι, ο ΟΗΕ και οι Κύπριοι και εμείς έχουμε την ίδια θέση, η οποία μιλάει για διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Τέλος, αυτή είναι η βάση της συζήτησης. Τώρα, εάν δοθεί μια ευκαιρία να γίνει η συνέχεια του Κραν Μοντανά ή όχι, αν έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι Τουρκοκύπριοι ή όχι, αυτό θα το δούμε. Πάντως άρνησή τους αυτή τη στιγμή, να προσέλθουν με αυτή τη βάση της συζήτησης, είναι σαφώς πάρα πολύ αρνητικό πράγμα για την Τουρκία και για τους ίδιους».
Για τα ελληνοτουρκικά, επισήμανε ακόμη: «Όποιος ξέρει την Τουρκία, ξέρει ότι τέτοια σκαμπανεβάσματα θα τα έχουμε πάντα (…) Ξέρω πάρα πολύ καλά τι επιδιώκει η Τουρκία. Νομίζω ότι ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων, οι οποίοι ξέρουν πάρα πολύ καλά την ίδια την Τουρκία και τις δυναμικές οι οποίες καταγράφονται.
Έχω και άλλοτε πει να μην ξεχνάμε ότι το τουρκικό, η τουρκική Βουλή, σήμερα έχει άνω του 25% ακραίους εθνικιστές οι οποίοι βρίσκονται μέσα». [...]

Πηγή: enikos.gr

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com