10.2.24

«Μικρό ηθικό ζήτημα» το μπάζωμα στα Τέμπη: Απίστευτη καταγγελία και δεύτερου γονέα θύματος μετά την Καρυστιανού για την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

 


Την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου «κατακεραυνώνει» ακόμα ένα γονιός που έχασε το παιδί του τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, μετά την Μαρία Καρυστιανού, µητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου και πρόεδρο του Συλλόγου Οικογενειών Θυµάτων και την συγκλονιστική κατάθεση – καταπέλτης στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά το έγκλημα, αλλά και με συνέντευξή της, όπου αποκάλυψε ότι η Εισαγγελέας Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη της είπε «αυτά συμβαίνουν» και την προέτρεψε να επισκεφθεί μια… εκκλησία για να τη βοηθήσει.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus, ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας του 27χρονου Δημήτρη που σκοτώθηκε στα Τέμπη, αποκάλυψε πως όταν επισκέφθηκε την ανώτατη δικαστική λειτουργό και την ρώτησε για το μπάζωμα που έγινε στο σημείο εκείνη του απάντησε πως πρόκειται για ένα «μικρό ηθικό ζήτημα».

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Πήγαμε τον Αύγουστο (σ.σ στην εισαγγελέα), μας υποσχέθηκε ότι είναι το μέρος φυλασσόμενο κι όλα καλά και μη στεναχωριέστε και μην κάνετε κι όταν πήγαμε και πήραμε φωτογραφίες και είδαμε με τα μάτια μας, πως ήταν πεταμένα τα πράγματα εκεί, πήγα τις φωτογραφίες, τις τύπωσα και τις πήγα στο γραφείο της, τις έδειξα και ξέρεις τι μου είπε; “Πως κάνετε έτσι; Είναι ένα μικρό ηθικό θέμα”».

Εξοργισμένος ο κ. Ασλανίδης πρόσθεσε πως όλοι «τους βλέπουν σαν σκουπίδια»: «Αυτή η κυρία έπρεπε να παραιτηθεί χτες, μαζί με τη Σακελλαροπούλου, τώρα που καταδικάστηκε η χώρα μας για τη διαφθορά. Ενα μικρό ηθικό θέμα; Και της λέω τα παιδιά σου θα ήθελες να τα δολοφονήσουν και να τα πετάξουν εκεί; Kαι μου λέει σας καταλαβαίνω…

Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Σαν σκουπίδια μας βλέπουνε. Δεν μας βλέπουν καν. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη στην Ελλάδα, την έχουν ελεγχόμενη. Και στους γονείς από την Καλαμπάκα είπε το ίδιο “συνεχίστε τη ζωή σας”».

Καταλήγοντας ο κ. Ασλανίδης συγκλόνισε: «Εγώ έχω πάρει μια απόφαση για τον γιό μου, δεν θα κάνουμε μνημόσυνο, αν δεν κάνουμε μνημόσυνο αυτούς που δολοφονήσαν το παιδί, μας δεν θα του κάνουμε μνημόσυνο, τα παλικάρια δεν τα κάνουμε μνημόσυνο».

https://www.topontiki.gr