23.2.24

Η Ρωσία στρατολογεί γυναίκες για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ακόμα και κατάδικους
Στη Ρωσία, οι γυναίκες άρχισαν να στρατολογούνται πιο μαζικά στο στρατό. Αυτό δείχνει ότι ο ρωσικός στρατός στερείται ανθρώπινου δυναμικού.
Αυτό δήλωσε ο Ίλια Γιεβλάς, επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του OSU «Khortytsia»:
«Ναι, παρακολουθούμε τις πληροφορίες ότι προσπαθούν να κινητοποιήσουν και γυναίκες.
»Δεν είναι μυστικό ότι ακόμη και τώρα έχουν πολλές γυναίκες που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις.
»Προφανώς, αυτό δείχνει ότι δεν έχουν αρκετό κόσμο, δεν είναι περίεργο αν αρχίσουν σύντομα να παίρνουν και εφήβους.
»Αυτός είναι ένας εχθρός για τον οποίο τίποτα δεν είναι ιερό, δεν υπολογίζει ανθρώπινες απώλειες και θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να αναπληρώσει τα ανθρώπινα αποθέματά του και να τα ρίξει πάνω μας μέχρι να τελειώσουν σωματικά», σημείωσε ο Γιεβλάς.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο λόγος για αυτό ήταν οι μεγάλες απώλειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο μέτωπο.
Τον Οκτώβριο του 2023, δημοσίευμα ανέφερε ότι η ρωσική έκδοση Vazhnye Istorii βρήκε μια ανακοίνωση στο ρωσικό κοινωνικό δίκτυο VKontakte, όπου η Redut Private Military Company, που ελέγχεται από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, προσπαθεί να στρατολογήσει γυναίκες για ειδικότητες μάχης στο εθελοντικό τάγμα Borz για να συμμετάσχουν στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Στις γυναίκες μισθοφόρους προσφέρεται συμβόλαιο για έξι μήνες με μισθό 220.000 ρούβλια [περίπου 2.300 δολάρια ΗΠΑ].
Εάν οι υποψήφιες δεν έχουν δεξιότητες χειρισμού όπλων, λέγεται ότι θα τις εκπαιδεύσουν στο κατεχόμενο Ντόνετσκ στην ανατολική ρωσόφωνη Ουκρανία.
Δημοσιογράφοι επικοινώνησαν με στρατολόγο του τάγματος Borz.
Είπε ότι το τάγμα αποφάσισε να προσπαθήσει να συγκροτήσει ένα απόσπασμα γυναικών που θα εκπαιδευτούν για ελεύθερες σκοπεύτριες κι άλλες ως χειρίστριες ντρόουν (UAV).
Οι Ρώσοι στρατολογούν γυναίκες κρατούμενες για τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας Στη Ρωσία, γυναίκες κρατούμενες στρατολογούνται για να συμμετάσχουν στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.
«Τους τελευταίους μήνες, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας εργάζεται με κρατούμενες σε γυναικείες σωφρονιστικές αποικίες σε διάφορες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
»Στις γυναίκες προσφέρεται να υπογράψουν συμβόλαιο για ένα χρόνο.
»Τους προσφέρονται κυρίως θέσεις μάχης, συμπεριλαμβανομένων ελεύθερων σκοπευτών».
Στις γυναίκες που συμφωνούν να υπογράψουν το συμβόλαιο υπόσχονται δύο μήνες εκπαίδευσης. Και μετά τη λήξη της σύμβασης/θητείας – αμνηστία.
Να σημειωθεί ότι οι άνδρες κρατούμενοι της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που πολεμούν εναντίον της Ουκρανίας, δεν λαμβάνουν πλέον αμνηστία από τον Πούτιν.
Πρέπει να υπηρετήσουν μέχρι το τέλος του πολέμου και το περισσότερο στο οποίο μπορούν να βασιστούν είναι η υπό όρους αποφυλάκιση.

ΠΗΓΗ