28.2.24

Τελέστηκε το μνημόσυνο του τ. Βασιλιά Κωνσταντίνου στο Γουίνδσορ – Απόντες ο Κάρολος και ο Γουίλιαμ

 

Η οικογένεια αλλά και royals από όλο τον κόσμο, επιχειρηματίες, πολιτικοί τόσο από την Ευρώπη όσο και την Αμερική, βρέθηκαν στο Γουίνδσορ στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, για να τιμήσουν τη μνήμη του  Βασιλιά Κωνσταντίνου. Ο βασιλιάς Κάρολος δεν παρέστει λόγω των θεραπειών καρκίνου στις οποίες υποβάλλεται, ενώ ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ακύρωσε την συμμετοχή του στην τελετή. Τη βρετανική βασιλική οικογένεια εκπροσώπησε η βασίλισσα Καμίλα. Tα παιδιά, τα εγγόνια και οι νύφες του τέως εμφανίστηκαν μαζί.

Εκεί ήταν ακόμη και ο πρίγκιπας Άντριου με την πρώην σύζυγό του Σάρα Φέργκιουσον και η πριγκίπισσα Άννα με τον σύζυγό της και την κόρη της.

Ακόμα, την τελετή τίμησαν η πριγκίπισσα Βεατρίκη και ο σύζυγός της Εντοάρντο Μαπέλι Μόζι.

Από το Λος Άντζελες ταξίδευσε στο Λονδίνο για το μνημόσυνο του πατέρα της η Θεοδώρα μαζί με τον αρραβωνιαστικό της.

Δύο είσοδοι για τους καλεσμένους

Στο μνημόσυνο οι καλεσμένοι εισέρχονταν από δυο εισόδους. Η μία ήταν η είσοδος για τα μέλη των βασιλικών οικογενειών και η δεύτερη είσοδος ήταν για τους επιφανείς καλεσμένους χωρίς βασιλικούς τίτλους.

Η βασίλισσα Λετίσια και ο βασιλιάς Φελίπε, για τους οποίους κυκλοφόρησαν φήμες διαζυγίου, έφτασαν μαζί. Oι αδελφές του Φελίπε και ο ανιψιός του έδωσαν επίσης το παρών.


πηγή:https://fimotro.gr/