4.2.24

Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον ιρανικών στόχων


Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν τις επιθέσεις σε στόχους στο Ιράκ και τη Συρία, κατά των πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν και έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στρατευμάτων στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με δύο Αμερικανούς αξιωματούχους που επικαλείται το CNN.
Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι τα χτυπήματα προέρχονται από τις ΗΠΑ.
Τα αντίποινα ήρθαν ως απάντηση σε μια επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος από υποστηριζόμενους από το Ιράν μαχητές σε αμερικανικό στρατιωτικό φυλάκιο στην Ιορδανία την Κυριακή, από την οποία σκοτώθηκαν τρία μέλη των αμερικανικών υπηρεσιών και τραυματίστηκαν περισσότερα από 40.
Τα πλήγματα έρχονται λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν παρέστη σε μια τελετή και συναντήθηκε με τα μέλη των οικογενειών των τριών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην Ιορδανία.
Οι αξιωματούχοι έχουν επισημάνει ότι τα πλήγματα ήταν πιθανότατα πιο σημαντικά από τις προηγούμενες επιθέσεις κατά των υποστηριζόμενων από το Ιράν πολιτοφυλακών τις τελευταίες εβδομάδες, οι οποίες επικεντρώθηκαν κυρίως σε αποθήκες όπλων ή εγκαταστάσεις εκπαίδευσης.
Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει δώσει σήμα ότι θα μπορούσε να υπάρξει πρόσθετη δράση τις επόμενες ημέρες- ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν δήλωσε την Πέμπτη ότι η απάντηση των ΗΠΑ θα είναι «πολυεπίπεδη».

Πηγή: militaire.gr

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com