2.2.24

Ι. Μάζης: Η Ελλάδα με την κατάπτυστη διακήρυξη των Αθηνών αυτοευνουχίζεται


Η Ελλάδα που έχει τη μεγαλύτερη φοβία και το μεγαλύτερο κίνδυνο από την Τουρκία, με τη κατάπτυστη διακήρυξη των Αθηνών αυτοευνουχίζεται επισημαίνει ο Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο ΕΚΠΑ Ιωάννης Μάζης. Μιλώντας στον Alpha Radio συζήτησε για το αίτημα του ιδρύματος «Γιουνούς Εμρέ» για εγκατάσταση του και στην Ελλάδα και την συμπλευση του με την «δήθεν αναπτυξιακή εταιρεία του ερντογανικού ισλαμόφωτιστικού κατεστημένου», την ΤΙΚΑ, ενώ ανέλυσε τα ψεύδη δήθεν μη σύνδεσης της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ με τα τουρκικά f-16 και τις συνεχόμενες ήττες ή υποχωρήσεις της ελληνικής εθνικής πολιτικής με αποκορύφωμα την «κατάπτυστη διακήρυξη των Αθηνών».
«Το «Γιουνούς Εμρέ» έχει έδρα όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και την Κομοτηνή, είναι συνεργάτης της τουρκικής ΤΙΚΑ και μεταφέρει την ερντογανική πολιτική και προπαγάνδα στην Ελλάδα. Όλα αυτά βεβαίως θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ανάλογα, με ανάλογους όρους οι οποίοι θα τεθούν από την ελληνική πολιτεία ούτως ώστε να αποτελέσει μέσο συνδιαλλαγής και όχι μέσο ενεργειών οι οποίες δεν συνάδουν με το πολίτευμα της δημοκρατίας. Θα σας πω το εξής στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε ο Ερντογάν και στη Γερμανία όπου ετοιμάζει ένα κόμμα στη Γερμανία ο Ερντογάν το οποίο θα απευθύνεται στα 2,5 εκατομμύρια Τούρκους πολίτες από 4 ανθρώπους που είναι εγνωσμένα μέλη του ΑΚΡ. Ο ένας είναι από το SPD που έχει γυρίσει προς το ΑΚΡ οι οποίοι θα λειτουργήσουν σαν μοχλός πίεσης της γερμανικής πολιτικής πραγματικότητας και εκβιασμού μεταφέροντας όχι εθνικά γερμανικά αιτήματα προς την κυβέρνηση του γερμανικού λαού αλλά τουρκικές πιέσεις και εκβιασμούς της Άγκυρας προς το Βερολίνο. Βεβαίως ήδη είχαμε αντιδράσεις προς το πολιτικό σύστημα στη Γερμανία δημιουργώντας μία μεγάλη δημόσια συζήτηση στο κατά πόσο θα πρέπει να επιτραπεί η δημιουργία αυτού του κόμματος ή όχι, εύχομαι για το καλό όλης της Ευρώπης το γερμανικό πολιτικό σύστημα να αντιδράσει υγιώς και να μην επιτρέψει μοχλούς μεταφοράς εκβιασμών σε ένα δημοκρατικό σύστημα όπως το γερμανικό. Γιατί αυτό δεν έχει καμία σχέση ούτε με τα εθνικά ούτε με τα λαϊκά συμφέροντα, ούτε φυσικά με τις πολιτικές εκείνες οι οποίες χαρακτηρίζονται απολύτως ακροδεξιές και άκρως επικίνδυνες για το γερμανικό πολιτικό σύστημα».
«Σήμερα υπάρχει ως αίτημα η ίδρυση του «Γιουνούς Εμρέ» στην χώρα μας, όπως υπάρχει η συνεργασία του με την ΤΙΚΑ, αυτή τη δήθεν αναπτυξιακή εταιρεία του ερντογανικού ισλαμόφωτιστικού κατεστημένου η οποία βρίσκεται παντού, όπου έχει επιρροές η Τουρκία βρίσκεται και η ΤΙΚΑ και βεβαίως μέσα στους χώρους εκεί λειτουργούν όλες οι ειδικές υπηρεσίες του τουρκικού κράτους. Αντιλαμβάνεστε ότι θα έχουμε ζητήματα ανατροπών της εννόμου τάξεως εκεί, ζητήματα ανατροπών της δημοκρατικής λειτουργίας, παρεμβάσεις στα δημοκρατικά διεξαγόμενα πράγμα που είναι πάρα πολύ επικίνδυνο για την συνέχιση μιας ομαλής σχέσεως με την γείτονα, γιατί την ομαλή σχέση όπως την ανταλαμβανόμεθα εμείς δεν την αντιλαμβάνεται και η ερντογανική Άγκυρα. Για αυτό λοιπόν θέλει πάρα πολύ προσοχή και πολύ σοφία».
«Το θέμα είναι τι εννοεί ο κ. Συρίγος όταν λέει «υπό προϋποθέσεις και κριτήρια» γιατί ο κ. Συρίγος ως πολιτικός απάντησε πολιτικά, όμως το τι θα κάνει η πολιτική ηγεσία ούτως ώστε να θέσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις και κριτήρια αυτό είναι ένα ερώτημα και το ζητούμενο, για αυτό η συζήτηση πρέπει να στρέφεται στην δημιουργία ενός σημαντικού προβληματισμού ούτως ώστε αυτές οι προϋποθέσεις και αυτά τα κριτήρια να πληρούν όλα τα ζητούμενα από τη δημοκρατία, μια ευρωπαϊκή δημοκρατία, ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, έναν ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό και ένα εθνικό πολιτισμό και μία εθνική δημοκρατία γιατί είμαστε Έλληνες».
«Όσο και αν διέψευδαν κατά τα δύο τελευταία χρόνια των αντιρρήσεων της Τουρκίας και οι μεν και οι δε ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση με τη Σουηδία, την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ από πλευράς Τουρκίας και των f- 16, πόσες φορές το ακούσατε αυτό και από τους αμερικανούς και από τους τούρκους; Αυτό το λέω για να θυμίσω το επίπεδο και το βάθος της υποκρισίας που διαθέτει η διεθνής διπλωματία και της συστηματικής ψευδολογίας που χρησιμοποιεί. Εάν δεν γινόταν αυτό, δεν θα γινόταν η επιστολή διατυπώσεως πολιτικής διαθέσεως της αμερικανικής πλευράς προς το Κογκρέσο. Εδώ τώρα έχουμε ένα δεύτερο γύρο του κατά πόσο οι ομάδες πίεσης, η αρμενική, η ελληνική, η ισραηλιτική, η κουρδική που ήδη έχουν από ότι μαθαίνω από το διαδίκτυο προβεί στη σύνταξη επιστολής προς το Κογκρέσο ώστε να ανατραπεί αυτή η επιθυμία της κυβερνήσεως Βiden, τονίζοντας τους φόβους που έχουν για την χρήση του υλικού αυτού από πλευράς Τουρκίας. Πρέπει να δούμε κατά πόσον αυτές οι πιέσεις θα λειτουργήσουν, κατά πόσο η Ελλάδα θα τις συνδράμει, διότι εδώ έχουμε και μία κατάπτυστη διακήρυξη των Αθηνών η οποία ουσιαστικά βγάζει την Ελλάδα έξω από το κάδρο των διεκδικήσεων. Δηλαδή εκείνη η οποία έχει τη μεγαλύτερη φοβία και το μεγαλύτερο κίνδυνο με τη κατάπτυστη διακήρυξη των Αθηνών αυτοευνουχίζεται. Δηλαδή το ελληνικό λόμπι στις ΗΠΑ αυτή την στιγμή αν θέλει να βρίσκεται στο ίδιο κλίμα με την ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να κάνει τίποτα!».
«Όλα αυτά είναι αντιφάσεις και ανορθολογισμοί που πλήττουν ευθέως στην καρδιά του κεντρικού πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. Αυτά δεν αποτελούν εξωτερική πολιτική, αποτελούν κουρελού. Από ότι διαβάζω τους αναλυτές κάπου 8.5 δις ευρώ θα κοστίσουν τα f-35 όταν τα πάρουμε. Αυτά δεν είναι αεροσκάφη αναχαίτισης, είναι αεροσκάφη βαθέως πλήγματος, χαμηλότατου ίχνους ραντάρ και τα λοιπά, είναι αεροσκάφη πολέμου! Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις δηλαδή f-35 για να κάνεις αναχαιτίσεις. Θα μου πεις τι να τις κάνω τις αναχαιτίσεις αφού ουσιαστικά από τον 25ο μεσημβρινό και πέρα τους τα έχουμε παραδώσει, με την έννοια ότι η διακήρυξη των Αθηνών σου λέει να μην προβαίνεις σε καμία ενέργεια. ΤΙ να την κάνεις την αναχαίτιση; Και δηλαδή ετοιμάζεσαι για πόλεμο; Γιατί όταν εγώ λέω ότι η απάντηση σε μία επιθετική ενέργεια μπορεί να καταλήξει σε έναν αμυντικό πόλεμο, με κατηγορούν! Τότε τι τα θες τα f-35; Γιατί αν μου πεις ναι εξετάζω το ενδεχόμενο του πολέμου βγες και πες το για να μην αισθάνομαι και εγώ έτσι μόνος μου! Σχετικά με το κόστος τους τώρα, χρειάζεσαι άλλα τόσα ακριβώς για να δημιουργήσεις την ανάλογη υποδομή εδάφους για να μπορείς να εντάξεις αυτά τα οπλικά συστήματα στο εθνικό αμυντικό σύστημα της χώρας».

Πηγή: neaegnatia.eu

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com