29.2.24

Η Ρωσία ετοιμάζεται μετά τις αναφορές για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία - Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση...


Αντιδράσεις στην πρόταση του Γάλλου προέδρου ακόμα και από τις ΗΠΑ που διεμήνυσαν ότι δεν θα στείλουν στρατιώτες για να πολεμήσουν στην Ουκρανία. «Ο πρόεδρος Μπάιντεν ήταν ξεκάθαρος ότι οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν στρατεύματα για να πολεμήσουν στην Ουκρανία», δήλωσε η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Αντριέν Γουάτσον, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος πιστεύει ότι «ο δρόμος της νίκης» απαιτεί στρατιωτική βοήθεια την οποία αυτή τη στιγμή μπλοκάρει το Κογκρέσο.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Newsweek και το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW), η Ρωσία ετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει πολεμικά το ΝΑΤΟ! Το έντυπο στηρίζεται στο ότι ο Πούτιν αναδιοργάνωσε χθες τις στρατιωτικές περιφέρειες της χώρας του, ενώ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε πως ο «ο πόλεμος με το ΝΑΤΟ θα είναι αναπόφευκτος αν σταλούν στρατιωτικές δυνάμεις μελών του στην Ουκρανία».
Το έντυπο αναφέρει πως τη Δευτέρα, ο Ρώσος πρόεδρος, υπέγραψε διατάγματα που αναδιοργανώνουν τη στρατιωτική και διοικητική δομή της Ρωσίας. Αυτό, σύμφωνα με το έντυπο, αν συνεκτιμηθεί με την δήλωση Πεσκόφ για όσα “σκέφτονται οι Δυτικοί” και το “αναπόφευκτο” του πολέμου, σημαίνει ότι η Ρωσική Ομοσπονδία ετοιμάζεται για τυχόν πλήρη ρήξη με τη Δύση.
Η στρατιωτική αναδιοργάνωση συνδέεται με τις πληροφορίες ότι κάποια κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ θέλουν να στείλουν σε διμερή βάση στρατό στην Ουκρανία (κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, όπως θα δούμε πιο κάτω). Ρωτήθηκε αν η στρατιωτική παρουσία μελών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία ενδεχομένως θα σήμαινε άμεση σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ. Ο Πεσκόφ απάντησε: «Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να συζητήσουμε όχι για το αν είναι ενδεχόμενη, αλλά για το αν αυτή η σύγκρουση είναι πλέον αναπόφευκτη».

Διαβάστε τη συνέχεια στο slpress.gr