2.2.24

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Σκληραίνει τη στάση της η εκκλησία, επιστολή- «φωτιά» στους βουλευτές

Οι τούρκοι ευρίσκονται "εντός των πυλών" και η κυβέρνηση
ασχολείται με..τρίχες!!!
ΑΑ



 Αν κάποιος είχε έστω και την παραμικρή αμφιβολία ότι η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας σχετικά με τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου και της τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια ήταν απλώς μια «τροχιοδεικτική βολή», πριν αρχίσουν τα πραγματική «πυρά», η επιστολή που έφθασε το απόγευμα της Πέμπτης στα χέρια των 300 βουλευτών μάλλον τη σβήνει.

Το ύφος της επιστολής βρίσκεται στον αντίποδα του στιλ της απόφασης της Ιεράς Συνόδου και με πολύ σκληρή γλώσσα περιγράφει την – εντελώς – απορριπτική στάση της Εκκλησίας της Ελλάδας έναντι του νομοσχεδίου που ήδη εστάλη στη Βουλή και αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια ως τις 15 Φεβρουαρίου. Μάλιστα, η επιστολή έρχεται μετά το τέλος της δημόσιας διαβούλευσης επί του σχεδίου νόμου, ότι τα αρνητικά σχόλια είχαν μέγεθος «τσουνάμι».

Τι λέει η εκκλησία; Ότι «το νομοσχέδιο καταργεί την πατρότητα και τη μητρότητα, ουδετεροποιεί τα φύλα στο πλαίσιο της σχέσης γονέων και παιδιών, μετατρέπει τους γονείς από πατέρα και μητέρα σε ουδετερόφιλους κηδόμενες και τοποθετεί τα δικαιώματα ομοφυλόφιλων ενηλίκων πάνω από τα συμφέροντα των μελλοντικών παιδιών, που θα επιτρέψει να έχουν ως γονείς ομόφυλα ζευγάρια και θα μεγαλώσουν χωρίς πατέρα ή μητέρα, σε ένα περιβάλλον σύγχυσης των ρόλων των δύο φύλων».

Τι άλλο λέει; Ότι «η μονογονεϊκή οικογένεια είναι διαφορετική περίπτωση. Προκαλεί στέρηση του γονέα του ενός φύλου (χωρίς να αποκλείει την είσοδο του στην ζωή του παιδιού αργότερα, στο πλαίσιο μιας ετερόφυλης σχέσης), αλλά δεν προκαλεί σύγχυση των ρόλων των γονέων. Αντίθετα, η ομόφυλη οικογένεια προξενεί και τα δύο. Επιπλέον τα παιδιά αυτά συχνά δεν θα έχουν δυνατότητα γνωριμίας με τον άλλο βιολογικό γονέα τους. Δεν θα έχουν ούτε την προσωπική εμπειρία της παρουσίας του άλλου φύλου (αντίθετου των ομόφυλων γονέων τους) μέσα σε μια ετερόφυλη σχέση».

Πώς καταλήγει η επιστολή; Σημειώνοντας ότι το νομοσχέδιο «ανατρέπει συνολικά και πάγια τους οικογενειακούς θεσμούς της χώρας, με τρόπο που υπερβαίνει τις συγκυριακές ανάγκες που υποτίθεται ότι εξυπηρετεί και με στόχο να ικανοποιηθούν παράλογες ιδεολογικές απαιτήσεις υιοθετώντας εφεξής μια ισοπεδωτική ιδεολογία περί φύλου». Το κείμενο, για όσους δεν το κατάλαβαν, είναι απολύτως «πολιτικό» και ιδεολογικό (επαναλαμβάνει την πάγια αντίθεση της εκκλησίας στον πολιτικό γάμο) και ουσιαστικά συνιστά ένα «μανιφέστο» της Ιεράς Συνόδου, το οποίο έρχεται λίγα 24ωρα πριν την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, οπότε και στους ναούς θα αναγνωστεί εγκύκλιος «Προς το Λαό», που θα κινείται στο ίδιο πλαίσιο.

Υπό αυτές τις συνθήκες, τα πράγματα γίνονται δύσκολα για την κυβέρνηση, η οποία έχει κάνει το παν ώστε να περιορίσει τις αντιδράσεις για το νομοσχέδιο που εκδηλώνονται στο εσωτερικό της Κ.Ο. της ΝΔ (εκτιμάται ότι ο αριθμός των βουλευτών που τείνουν προς την καταψήφιση/αποχή φθάνει τους 50), καθώς το κείμενο της Ιεράς Συνόδου, εκτός όλων των άλλων, κατηγορεί την κυβέρνηση και για «αντιφατικές ρυθμίσεις» σχετικά με την παρένθετη κύηση, καθώς υποστηρίζει ότι ενώ το νομοσχέδιο «δεν επιτρέπει την παρένθετη κύηση υπέρ ζευγαριών ανδρών, προβλέπει ότι θα αναγνωρίζεται στην Ελλάδα η απόκτηση παιδιών με παρένθετη κύηση, αν καταχωρίσθηκε σε αλλοδαπό κράτος που την επιτρέπει», ένα ζήτημα που, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προκαλέσει έντονο προβληματισμό και συζητήσεις κατά τις ζυμώσεις στα γραφεία της ΝΔ.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πληροφορίες λένε ότι κυβερνητικά στελέχη θα συνεχίσουν το «ψηστήρι» προς βουλευτές που θεωρούνται ότι αμφιταλαντεύονται μέχρι και το… παρά ένα της ψηφοφορίας στη Βουλή, προκειμένου να αποφευχθούν διαρροές της τελευταίας στιγμής. Στην κυβέρνηση θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το νομοσχέδιο θα περάσει (αναμένεται να στηριχθεί και από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ – με κάποιους αστερίσκους –, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας), ωστόσο ουδείς μπορεί να προβλέψει τις… παρενέργειες της στάσης της εκκλησίας προς κυβερνητικούς βουλευτές, πολλώ δε μάλλον, αν λάβει κανείς υπόψη ότι τουλάχιστον ένας μητροπολίτης, ο Πειραιώς Σεραφείμ, ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι όποιος το ψηφίσει θέτει εαυτόν εκτός εκκλησίας.

Για την ώρα, η κυβέρνηση θα περιμένει να περάσει και η ερχόμενη Κυριακή και η ανάγνωση της εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου προς τους πιστούς, προτού κάνει την επόμενη «επόπτευση πεδίου». Ωστόσο, κυβερνητικά στελέχη αποκλείουν κατηγορηματικά κάθε πιθανότητα απάντησης στην εκκλησία, προσπαθώντας να διατηρήσουν χαμηλούς τόνους και να αποφύγουν περαιτέρω όξυνση, ελπίζοντας ότι μετά την ψήφισή του, το σχετικό νομοθέτημα θα ξεχαστεί.

https://www.topontiki.gr/

______________________

(Αναρτήθηκε από τον συνεργάτη μας Στρατηγό κ. Αθαν. Καραντζίκο)