14.2.24

Παρέμβαση Ιερώνυμου για ομόφυλα ζευγάρια: Να γίνει ονομαστική ψηφοφορία

«Με αυτόν τον τρόπο και τη δημοκρατία διασφαλίζουμε και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού», είπε ο Αρχιεπίσκοπος

 Τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ζήτησε με παρέμβασή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Η παρέμβαση Ιερώνυμου 

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του: «Η χώρα μας είναι μια δημοκρατική χώρα μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και στα παγκόσμια φόρα. Μάλιστα, ο ελληνικός λαός είναι δημοκρατικός και δίδαξε τη δημοκρατία από αρχαιοτάτων χρόνων. Καλό θα ήταν, λοιπόν, στην πλήρη ελεύθερη έκφραση της Δημοκρατίας που εμφορείται το ελληνικό κοινοβούλιο, η συγκεκριμένη ψηφοφορία να είναι ονομαστική». 

«Με αυτόν τον τρόπο και τη δημοκρατία διασφαλίζουμε και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, κατά τον καλύτερο τρόπο» υπογράμμισε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5.

«Η Εκκλησία έδωσε το μήνυμα στον λαό»

Πριν από λίγες μέρες σε δηλώσεις του ο κ. Ιερώνυμος επανέλαβε πως «η Εκκλησία έδωσε το μήνυμα στον λαό» και έκανε λόγο για «φαεινές ιδέες» που «θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα».

Συγκεκριμένα, ο προκαθήμενος εκκλησίας είπε, ερωτώμενος σχετικά στον ΑΝΤ1:

«Μη ρωτάτε εμάς, να ρωτήσετε άλλους (για το νομοσχέδιο). Εμείς αυτό που είχαμε να πούμε και ζει η Εκκλησία και η Πατρίδα μας 2.000 χρόνια αυτό στηρίζουμε. Αυτοί που έχουν τις φαεινές ιδέες θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα. Η Εκκλησία έδωσε το μήνυμα στον λαό».

https://www.ethnos.gr

_____________________________
(Παραλείψαμε ένα σχόλιο της λεγομένης Νέας Αριστεράς, η οποία βαυκαλίζεται να πιστεύει ότι εκπροσωπεί κάποιο μεγάλο μέρος του  Θρησκευόμενου Ελληνικού λαού...- EFENPRESS)